SOS Voorburg organiseert een paar keer per jaar wedstrijden, zoals springwedstrijden, de februariwedstrijden en de onderlinge wedstrijden
SOS Voorburg organiseert een paar keer per jaar wedstrijden, zoals springwedstrijden, de februariwedstrijden en de onderlinge wedstrijden foto: HDstudio.nl Benjamin & Natasha J

Jubileumjaar SOS van start met beachparty

Sport 318 keer gelezen

Voorburg -= Gymnastiekvereniging S.O.S. Voorburg is het jaar zomers begonnen: de jaarlijkse disco voor de jeugdleden, op zaterdag 27 januari had Beach Party als thema! "Het is het begin van een actief jaar," zegt voorzitter Ilse Dijkman.

"Op 11 december 2017 was het 65 jaar geleden dat onze vereniging is opgericht", vervolgt Dijkman. "Daarmee is S.O.S. Voorburg de oudste gymnastiekvereniging van Leidschendam-Voorburg. Dit jaar willen we dat vieren met een groots jubileumfeest op 2 juni 2018 én – als kroon op dit alles – met een nieuwe turnhal die nog vóór deze zomervakantie opgeleverd moet worden."

Als oudste gymnastiekvereniging in de omgeving, is S.O.S. nog steeds een levendige club. Dijkman: "Op elke dag van de week is er wel een turnles of gymnastiekactiviteit van S.O.S. bezig. Nu is dat nog verdeeld over vijf locaties in Voorburg en Rijswijk, maar straks vindt alles op één nieuwe locatie plaats. Ook het bewegen voor senioren – onze masters zoals wij hen noemen - is razend populair. Op de dinsdag is er voor de senioren zelfs een wachtlijst." Die wachtlijst is er ook voor het freerunnen. Dijkman: "Eigenlijk al vanaf het moment dat we met freerunnen begonnen, kampen we een wachtlijst. Voor de aankomende leden is dat vervelend, maar het geeft natuurlijk ook aan hoe ontzettend populair deze tak van sport is én hoe enthousiast onze freerunexpert Sander Pols deze lessen verzorgt. Om aan alle vraag te kunnen voldoen, zouden we nu wel een extra kracht kunnen gebruiken om Sander te assisteren."

Wedstrijden
Vanuit S.O.S. stromen er geregeld getalenteerde turnsters door naar selecties of naar grotere verenigingen; bij SOS Voorburg staat laagdrempelig plezier in turnen en bewegen voorop. Dijkman: "Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen competitie is. Iedereen wil op een gegeven moment toch laten zien wat hij of zij kan en wie er nou eigenlijk de beste is. Daarom organiseren we een paar keer per jaar wedstrijden, zoals springwedstrijden, de februariwedstrijden en de onderlinge wedstrijden."

De turners en turnsters strijden op 17 februari in De Parachute op de onderdelen brug ongelijk, balk, lange mat en de ringen.

Uit de krant