Giovanni Belloni (SEV; ex-RKAVV) verving de geblesseerde keeper Björn Henrichs (foto: Rik Driessen).
Giovanni Belloni (SEV; ex-RKAVV) verving de geblesseerde keeper Björn Henrichs (foto: Rik Driessen). Foto: Rik Driessen

Doelpuntrijk voetbalweekend

Sport 393 keer gelezen

CSW-Forum Sport 2-6 (2-2)

Chadion Melfor en Mostava Frederik ontbraken nog wegens blessures. Gijs Hebing speelde 90 minuten in het 2e elftal. De wedstrijd stond onder leiding van oud-eredivisiescheidsrechter Roelof Luinge, die dat volgens trainer Bas Steffens 'op z'n Luingens' deed. "Hij was toch wel nadrukkelijk aanwezig, zocht veel contact met onze spelers, en was niet altijd even consequent in zijn fluiten, vond ik. Luinge is natuurlijk wel een persoonlijkheid en hield het verder strak in het veld. "Een technisch beter Forum Sport temde uiteindelijk een hardwerkend en fysiek sterk CSW. Vlak voor rust raakte Leo Dijkhuizen geblesseerd. Naar verwachting zal de pechvogel, die de laatste jaren veel blessureleed kende, dit keer niet lang uit de roulatie zijn. Steffens: "Naar het zich laat aanzien een lichte hamstringblessure. Hij heeft iets verrekt. Gezien de klacht hebben we verder geen risico genomen. We hopen dat het meevalt." Tegen Volendam thuis heeft Forum Sport zaterdag nog wat goed te maken. Steffens zint op revanche. "Het is een mooi affiche en een belangrijke wedstrijd voor de stand op de ranglijst en zeker ook op die van de 2e periode. Na de winterstop zijn we nu wel prima begonnen. Dit in tegenstelling tot de 1e wedstrijd van het seizoen tegen Volendam, die van onze kant toen heel slecht was. We hebben dus klaarblijkelijk geleerd van zo'n situatie."

SEV-Hazerswoudse Boys 5-0 (3-0)

Trainer Denis Luhulima vond dat zijn ploeg overtuigend had gevoetbald. "Er is zeer gedreven gedisciplineerd en met veel passie gespeeld. In balbezit hebben we compact druk kunnen geven. We waren heer en meester en creëerden vele mooie voetbalkansen. Ook het laatste halfuur, toen het al 4-0 stond, hebben we met prima positiespel nog vele grote kansen onbenut gelaten." De wedstrijd had al ver voor rust in het slot gegooid moeten worden, zoals clubreporter Jack Orta in het wedstrijdverslag op de clubwebsite schreef. 'De groen-witten deden er alles aan om niet binnen een kwartier de punten al op zak te hebben.' Luhulima beaamt dat. "We hebben inderdaad heel veel gecreëerd, maar vooral het teamspel was mooi om te zien." SEV verkleinde met de zege de achterstand op koploper Oegstgeest tot vijf punten. De Leidschendammers hebben ook nog een duel minder gespeeld.

FC Rijnland-Stompwijk'92 4-3 (3-0)

Donny van Marwijk maakte voorlopig zijn laatste speelminuten. Hij gaat 3 maanden voor zijn studie op stage naar Brazilië. Enrico Geus had zich verslapen en startte niet, wat oorspronkelijk wel de bedoeling was. Pas na bijna twintig minuten in de tweede helft kon Stomwpijk'92 iets terug doen. De 4-3 van Nick van den Bosch was te laat om nog op gelijke hoogte te komen. "Nee, dat lag niet aan het zaalvoetballen, dat de meesten een avond eerder hadden gedaan", zegt trainer Erik van Manen, die zelf ook meedeed en naar eigen zeggen weer topfit was. "Gewoon op tijd naar huis en je mandje opzoeken, lijkt me de oplossing, toch?" Voor rust werd Stompwijk'92 overbluft. Van Manen: "We verzuimden de strijd op te pakken, maar ik was eigenlijk niet eens heel ontevreden over de speelwijze. Eindelijk stonden we weer eens compact en als team op het veld, coachten we elkaar op de juiste momenten en zeiden we elkaar de waarheid als dat nodig was. Dit moeten we doorpakken. Gezelligheid komt dan wel weer na de wedstrijd. Op het veld moeten de vonken ervan af springen." Na rust ontpopte zich een mooi duel. Van Manen: "Er stonden nu dan toch 11 mannen in het veld, die er vol voor gingen. Natuurlijk kunnen we zo verder en willen we zo snel mogelijk weg van de onderkant. De spelers zullen nu zelf op moeten staan. Wij kunnen ze helpen, sturen, beter maken, oppeppen en oplappen, maar als je verzuimd om iets te doen dan wel iets te laten voor je sport zal je wekelijks in het mes lopen. Nu, te beginnen met WVC thuis, moeten we laten zien dat we wat kunnen. Voor de club, supporters en alle vrijwilligers die wekelijks klaar staan voor de groep!"

Wilhelmus-WIK 3-1 (1-0)

De thuisclub klom een positie op de ranglijst, maar had het duel veel eerder af kunnen en moeten maken. Dat beaamde trainer Oscar Laguna Burgos ook. "Onze eerste 20 minuten, waarin we al in de 4e minuut op 1-0 kwamen, waren prima. Daarna werd het heel moeizaam om verschillende redenen. Het hoofdveld op ons Westvliet is superslecht, wat niet in het voordeel van de aanvallende ploeg, wij dus (!), was. De oefenduels tegen RKDEO en Laakkwartier speelden we op kunstgras prima verzorgd voetbal. Daarnaast gingen we teveel lopen met de bal in plaats van de combinatie met elkaar te zoeken. Ook hadden we sneller de diepte moeten zoeken en de goede kansen die we kregen moeten benutten, dan hadden we de wedstrijd veel eerder beslist."

RKAVV- Jong Achilles'29 7-0 (3-0)

De sinds eind november geblesseerd geweest zijnde Brandon Richardson keerde terug. Dave Hooijmans vierde zijn verjaardag. Mike ten Kroode keepte zijn 100e officiële wedstrijd. Giorgio Achterberg speelde zijn eerste 90 minuten en scoorde zijn 1e doelpunt in dienst van RKAVV, wat Serano van der Hurk óók deed. Jop Verhagen (was FC Rijnvogels; nu Westlandia) keert 2018-2019 terug bij RKAVV, wat zijn broer Sjors deed besluiten nog een jaartje selectievoetbal te blijven spelen. De 7-0 was een goed antwoord op de 8-1 nederlaag bij Hollandia, maar moet wel in perspectief worden gezien. Achilles'29 verkeert in surseance van betaling, trad aan met een veredeld Onder 19- elftal, waarvan zelfs 2 wisselspelers niet kwamen opdagen om met eigen vervoer van Groesbeek naar Leidschendam te komen. Het zal trainer Maurizio Ceccucci niet verbazen als Jong Achilles'29 er binnenkort mee ophoudt. "Natuurlijk ben ik blij met die 7-0, maar het resultaat zal in dat geval worden geschrapt. De 1-1 in de uitwedstrijd gelukkig dan ook. Ik ben ook blij met het Zuid Hollands Kampioenschap Kickboksen van mijn dochter Macky (15). De zwarte band taekwondoka stapte vorig jaar over. Dat hebben we zondagavond thuis meer gevierd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant