De jonge spelmaker Jacky Adam (Wilhelmus) scoorde 1-1 (archieffoto: AW).
De jonge spelmaker Jacky Adam (Wilhelmus) scoorde 1-1 (archieffoto: AW).

Zondagclubs in carnavalsweekend beter dan zaterdagclubs

Sport 567 keer gelezen

Zwaluwen'30-Forum Sport 3-1 (2-0)

De strijd was fair, maar de scheidsrechter voelde zich desondanks genoodzaakt in het laatste kwartier rood voor Ian Baggerman en een 2e gele kaart voor Timo Ploumen te trekken. De ploeg van trainer Bas Steffens had een complete offday. "Zonder uitzonderingen was de uitvoering in alles slecht. Iedereen speelde in alles onder zijn eigen niveau." In de winterstop werd de doelstelling van de club aangepast van eindigen bij de eerste 5 naar eindigen bij de beste 3 clubs in 1A. Steffens ziet geen reden die opnieuw aan te passen. "Natuurlijk blijft de aangepaste doelstelling vanuit de winterstop hetzelfde. Het zou na 2 achtereenvolgende nederlagen en met nog 11 wedstrijden te gaan raar zijn die opnieuw bij te stellen. Ook zijn de onderlinge puntenverschillen van de nummers 2 tot en met 5 klein. Er is totaal geen reden tot paniek nu we met 28 punten 5e staan. Nummer 2 XerxesDZB heeft 32 punten, nummer 3 Volendam heeft er 31 en nummer Sportlust'46 29 punten. Er is nog van alles mogelijk."

Jurrian Jouvenaar; Gijs Hebing (75. Matthijs de Jong), Gino Lauwers, Mike de Graaf, Timo Ploumen; Nychel l'Ami, Jordy de Bruin (46. Ian Baggerman); Joshua Steenvoorden (46. Hugo v. Diepenbeek); Chadion Melfor, Marc du Chatenier, Brian de Jong. Doelpunt: Du Chatenier (3-1).

SEV-Meerburg 1-1 (0-1)

Michiel van der Zwan was op skivakantie. Voor hem speelde Marco van Gils. Trainer Denis Luhulima moest al snel wisselen. "Maarten de Vries, die eind vorig seizoen na lang blessureleed terugkeerde, viel uit met een knieblessure. De diagnose is nog niet bekend. Tim de Jong viel in, maar was vanwege buikgriep niet helemaal fit." Aanvankelijk zat er meer dan 1-1 in. Luhulima: "De eerste helft was meer dan goed. We hadden zeker 3x moeten scoren! Meerburg kwam goed uit de rust; wij niet. Uit één prima aanval scoorde Robin op het randje van buitenspel de 1-1 in de slotfase en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk ben ik blij met een punt." Titelkansen in 4A ziet Luhulima nog wel nu SEV 4 punten achter Oegstgeest staat en de adem van VVSB in de nek voelt. "We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Oegstgeest moet nog twee keer tegen Meerburg spelen, dus 'ja' wij hebben nog steeds aspiraties en kansen op het kampioenschap." Hassan Bendahman verving het laatste half uur de moegestreden De Jong. Luhulima: "Hassan debuteerde. In zijn vroege jeugd speelde hij bij SEV, in zijn latere jeugd bij RKAVV. Hij is 19 jaar en een aanvallende middenvelder met een goede techniek. Tactisch gezien heeft hij een prima leerschool in de B- en A-jeugdselecties van RKAVV gehad. Het eerste deel van dit seizoen liep Hassan voor zijn studie stage in Spanje, waardoor hij pas in de winterstop aansloot. Hij viel prima in en zal de stap naar de eerste groep geleidelijk aan zeker gaan maken."

Giovanni Belloni; Maarten de Vries (04. Tim de Jong (60. Hassan Bendahman)), Jeremy Knegtmans, Bjorn v. Haarlem, Roland Groeneweg; Paul Janssen, Michiel v.d. Zwan; Wessel v. Huizen; Robin Schoew, Jasper Koning, Joshua Reid (75. Randy de Witt). Doelpunt: Schoew (1-1).

Aalsmeer-Stompwijk'92 1-4 (0-1)

Door de zege heeft Stompwijk'92 weer aansluiting bij de onderkant van de middenmoot in 3A gevonden. Maar één zwaluw maakt voor trainer Erik van Manen nog geen mooie zomer. "Dat we uit het dal zijn is wat snel na 2 gewonnen wedstrijden, maar er lijkt een groei in te zitten. Er is 2 weken achter elkaar hard gewerkt in elke linie en dat levert dus gewoon resultaat op." Zijn ploeg begon goed aan de wedstrijd. "Na 8 minuten was het al 0-1, waarna Aalsmeer aandrong met lange ballen en een door de wind gedragen schot dat op de lat viel. Bij momenten wisten wij vanuit de omschakeling en over de grond nog tot veel kansen te komen maar de afronding ontbrak. Uit een vrije trap kwam Aalsmeer na rust op 1-1, maar tot meer dan dat kwamen ze eigenlijk niet. Wij bleven het doel van Aalsmeer constant zoeken. De gedreven Nick Ammerlaan zag een aantal mogelijkheden om zeep gaan, maar toch wisten we nog 3 keer te scoren." Invaller Rick den Hartog scoorde zijn eerste officiële doelpunt en A-jeugdspeler Koen Kemna maakte zijn debuut.

Jordi Bennis; Pim v.d. Arend (70. Rick den Hartog), Tim v. Veen, Nick v.d. Bosch, Donny v. Marwijk; Bart v.d. Salm, Dennis v.d. Linden, Bo v. Viegen (75. Koen Kemna); Enrico Geus, Rick Luiten (58. Leander Lelieveld), Nick Ammerlaan. Doelpunten: Geus (2), V.d. Linden & Den Hartog.

Wilhelmus-ODB 1-1 (1-0)

De ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos wist de voorsprong niet vast te houden tot en met het laatste fluitsignaal. "De 1e helft waren wij de betere ploeg en hadden we de wedstrijd onder controle, maar de 2e helft begonnen we niet goed en scherp, waardoor ODB in de 60e minuut door slap verdedigen van onze kant op 1-1 kwam. Het gelijkspel was totaal onnodig. Hieruit blijkt dat we toch te wisselvallig zijn!"

Die wisselvalligheid ziet Laguna Burgos niet terug op de training. "Ik moet zeggen dat de trainingen gewoon goed zijn. We hebben alleen moeite met fysiek sterke tegenstanders! De komende 2 zondagen spelen we tegen DHL en Graaf Willem VAC en zullen we laten zien dat we echt wel kunnen voetballen. Het sprokkelen van puntjes uit gelijkspelen is niet de bedoeling, maar we verliezen niet. En de onderlinge verschillen in 3B zijn gelukkig niet groot."
Martesano Biliosa; Timo Albers, Mathijs Wartna, Jordy Boot (60. Bud de Bree), Jasper Wartna; Ruben Gymphi (75. Tom Commers), Jacky Adam, Youri Bruno; Kevin Besamusca (80. Bill Duah), Jake Smart, Remy Kant. Doelpunt: Adam (1-0).

SDO-RKAVV 0-5 (0-2)

Het wedstrijdverloop verliep niet ongunstig voor middenmoter RKAVV. Na de 0-1 kreeg SDO rood en na de 0-3 óók nog eens een 2e gele kaart. "Maar om nou te zeggen dat we alleen daardoor wonnen vind ik overdreven. We zijn de hele wedstrijd een sterk collectief en niet in de problemen geweest", zegt trainer Maurizio Ceccucci, die tot vorige week donderdag op wintersport was. "Jan de Jong jr. en Patrick van Pruijssen namen waar en zijn geen onbekenden voor de groep. We zijn altijd met z'n drieën." Peter Lomonaco speelde opnieuw in de spits. Ceccucci: "Een gelegenheidsspits kun je hem niet meer noemen, want de laatste weken hebben we onze tactiek juist op hem afgesteld. En als iets werkt zie ik geen reden om die te veranderen. Wat ik van Heerenveen uit verwacht? Weer een lange busreis, maar als we winnen maakt dat niet uit. We hebben van de nummers 2 en 4 gewonnen. Dan ben ik ervan overtuigd dat dit ook van de nummer 15 moet kunnen.

Mike ten Kroode; Sjors Verhagen, Burak Huyuk, Jordy de Wit (72. Serano v.d. Hurk), Riemer Bovet (82. Haitam el Marid); Robin Steffens, Giorgio Achterberg (63. Oalid Faik), Rico de Boer; Remco Overdevest, Peter Lomonaco, Karam Boukhari. Doelpunten: De Wit (2), Lomonaco, Steffens & Overdevest

Voetbalprogramma
Zaterdag 17 februari
Forum Sport-S.V. Marken, 14:30 uur.
WVC-SEV, 14:30 uur, Sportpad, Roelofarendsveen.
SSS 2-RKAVV (vrouwen), 12:00 uur, Jaap Kosterstraat, Klaaswaal.

Zondag 18 februari
v.v. Heerenveen-RKAVV, 14:00 uur, Oranje Nassaulaan.
Stompwijk'92-Nicolaas Boys, 14:00 uur.
DHL-Wilhelmus, 14:00 uur, Brasserskade, Delft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant