Jasper Koning en Paul Janssen scoorden voor een oppermachtig SEV (foto's: AW).
Jasper Koning en Paul Janssen scoorden voor een oppermachtig SEV (foto's: AW).

Kunstgras voorkomt weekend zonder voetbal

Sport 811 keer gelezen

SEV-Semper Altius 4-1 (2-0)

Björn Henrichs was tegen Semper Altius voor de Haaglanden Voetbalcup terug na ruim 2 maanden knieblessureleed. Luhulima: "En hij speelt de competitie. Giovanni Belloni heeft het goed gedaan. We zijn nog steeds de minst gepasseerde verdediging in 4A. De keepers weten waar ze aan toe zijn. Michael Nolet is als selectiekeeper afgevallen. Als hij blessurevrij is gaat hij weer voetballen. Wellicht dat hij tegen het einde van de competitie nog van waarde kan zijn voor onze ploeg." SEV speelt nu nog 35 minuten thuis tegen Roodenburg; de wedstrijd die eerder werd gestaakt wegens een ernstige blessure bij de uitclub. Luhulima: "Dit was een nuttig tussendoortje. Zaterdag gaan we zo ver mogelijk van ons eigen doel volle druk vooruit spelen. Oegstgeest verloor zaterdag van VVSB, waardoor wij nu nog als enige club ongeslagen zijn. We krijgen de topclubs nog allebei thuis. Het kampioenschap ligt helemaal open, maar we zijn er nog lang niet."

Björn Henrichs (46. Giovanni Belloni); Wessel v. Huizen, Jeremy Knegtmans, Björn v. Haarlem, Roland Groeneweg; Paul Janssen, Tim de Jong, Michiel v.d. Zwan; Robin Schoew (60. Martijn Kersten), Jasper Koning, Randy de Witt (62. Hassan Bendahman). Doelpunten: Koning & Janssen (beiden 2).

Brielle-RKAVV (vrouwen)0-2 (0-1)

De thuisclub startte met tien speelsters, maar RKAVV wist het verschil nauwelijks te maken. De spelersselectie blijft vooralsnog te smal. Trainer Bert van der Kaa trok al eerder aan de bel. Een gesprek met spelersraad en technisch kader over deze kwestie ging vorige week niet door. "Ik had het verdere verloop van dit seizoen en mijn bedoeling met komend seizoen willen bespreken. Ik wil structureel met een grotere spelersgroep werken. Ik heb dit seizoen nog geen moment voltallig kunnen trainen. Ik hoop op versterking; vanuit eigen jeugd en van buitenaf. Mijn dochter Iris, die bij Jong FC Utrecht heeft gespeeld, traint zo nu en dan al mee. Er is ook interesse van andere speelsters. Daar wil ik graag afspraken over maken."

Sterre v.d. Zalm; Danitsja Verwoerdt, Nikita v.d. Wijngaard, Annemijn v.d. Veldt, Vreni v. Herk; Claudia v.d. Hulst, Jessie v. Leeuwen (60. Melanie Zalm), Nina v.d. Hoeven (46. Merijn Buitenhek); Romy v.d. Helm, Sylvia v. Leeuwen, Michelle Hersmis. Doelpunten: J. & S. v. Leeuwen.

Viviënne in Oranje

Viviënne Nieuwenhoven-Knegtmans was genomineerd voor Sportvrouw 2017. Ze zaalvoetbalt bij Pernis in de Vrouwen Eredivisie en in Oranje. "In de jeugd heb ik bij RKAVV met jongens gevoetbald. Op mijn 16e ging ik naar Ter Leede in Sassenheim; een topclub in het vrouwenvoetbal toen er nog geen Eredivisie Vrouwen was. Ik ben ook jeugdinternational geweest." Op haar 19e was ze 'een beetje voetbalmoe' "Ik had geen plezier meer en ben gaan basketballen bij CobraNova in Voorburg. Het 2e jaar zat ik al in het eerste vrouwenteam. Vanwege een schouderblessure ben ik helaas gestopt." Via een vriendin kwam ze in contact met zaalvoetbal. "Ik wist niet eens dat daar competities in waren. Bij OACN in Spijkenisse ben ik gaan trainen. Ik werd gelijk verliefd op het spelletje! Het is een heel dynamische sport."

Na 2 jaar OACN en 1 jaar Celeritas (Den Haag) in de Hoofdklasse ging ze in 2011 naar Pernis (Schiedam). "In dat jaar startte de Eredivisie Zaalvoetbal Vrouwen. We draaien altijd in de top 3 mee, wonnen 3x de landelijke beker en 3x de SuperCup." Viviënne stelt zichzelf constant doelen. "Binnen 5 jaar wilde ik zaalvoetbalinternational zijn. Het werd 4 jaar. Helaas besloot de KNVB de stekker uit Oranje Zaalvoetbal Vrouwen te trekken toen ik debuut zou maken. Vorig jaar kwam de KNVB, mede omdat Oranje Europees Kampioen werd, daar op terug. Ik werd opnieuw geselecteerd en vice-aanvoerder!" Vorig weekend was ze in Friesland op trainingskamp. "Onze eerste (oefen)interlands waren tegen Finland; 1-3 en 2-0. We kregen allemaal een 'haasje', die iedereen bij zijn of haar debuut in Oranje van de KNVB krijgt." Het doel is het EK 2019. "Dat wordt niet makkelijk, want er mogen maar 4 landen meedoen. Maar eerst ligt mijn focus op de play-offs in de Eredivisie. In april moeten we daarvoor in de top 4 staan. Op 30 maart spelen we óók de Landelijke Bekerfinale tegen koploper KTP Nieuw Roden. We gaan dus voor de dubbel."

Wilhelmus-Graaf Willem II VAC 4-2

Wilhelmus staat nu op de 3e plaats in 3B en heeft nog zicht op het behalen van de 2e periodetitel, die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden naar de 2e klasse. Desondanks was trainer Oscar Laguna Burgos niet helemaal tevreden. "Het had wel 10-2 moeten zijn! We speelden een goede wedstrijd, alleen stond het vizier voorin niet op scherp."

Martesano Biliosa; Tomas Ruijgrok, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Ruben Gymphi, Jacky Adam, Youri Bruno (85. Carlo Goedhart); Remy Kant (70. Bill Duah), Jake Smart, Kevin Besamusca (78. Tom Commers). Doelpunten: Besamusca, Smart (2) & M. Wartna.

SJZ-Stompwijk'92 0-2 (0-1)

Opvallend was het meespelen van John Onderwater. Trainer Erik van Manen: "Hij speelt in het 2e elftal, maar Bo van Viegen en Bart van der Salm waren afwezig. Voor de buitenwacht wellicht een verrassing, maar ik weet wat ik aan hem heb en vond dat ik hem nodig had." Daniël Knijf viel in. Van Manen: "Daniël was tot voor kort speler van DHC zaterdag. Hij heeft in het verleden bij Stompwijk'92 gevoetbald. Door het opheffen van een selectie-elftal daar heeft hij in de winterstop overschrijving aangevraagd en gekregen." Van Manen was tevreden met het resultaat. "De hele derby is eigenlijk voor ons geweest. Misschien dat SJZ iets beter voetbalde, maar wij speelden completer. Als gesloten geheel zijn we berekenend omgegaan met de aanwezige kwaliteiten. Na de 0-1 verzuimden we uit de vele aanvallen de trekker over te halen. De derby bleef tot het eind ongemeen spannend. In een fase voor de 0-2 moesten wij achteruit en had SJZ wellicht het meeste recht op een goal, maar uitstekend keeperswerk van Jason voorkwam een tegengoal. Al met al een terechte en wederom welkome overwinning voor de boys. We hebben in 3A nu uit de laatste 4 wedstrijden 12 punten gepakt. Lekker hoor!"

Jason v.d. Voort; Sem v.d. Salm, Tim v. Veen, Nick v.d. Bosch, Donny v. Marwijk; Pim v.d. Arend (85. Daniël Knijf), Dennis v.d. Linden, John Onderwater; Enrico Geus (82. Mitchell Jacobs), Rick Luiten (72. Leander Lelieveld), Nick Ammerlaan. Doelpunten: Geus (2).

RKAVV-SJC 1-2 (0-1)

Trainer Maurizio Ceccucci: "Een ook qua uitvoering teleurstellend resultaat tegen een ploeg die niet voor niks bovenaan staat. Voor rust kregen wij de betere kansen; zij 1 waaruit ze ook meteen scoorden. Na rust liep SJC voorop. Ook als het goed is gegaan kom ik de week na een wedstrijd met mijn spelers op de wedstrijd terug. We bekijken de beelden, maar je moet er ook weer niet te lang bij stilstaan, omdat de volgende wedstrijd wacht. Dinsdag 6 maart HVC'10 thuis voor de Haaglanden Voetbal Cup."

Mike ten Kroode; Sjors Verhagen, Burak Huyuk (72. Oalid Faik), Jordy de Wit, Riemer Bovet; Robin Steffens, Giorgio Achterberg, Rico de Boer; Remco Overdevest (81. Serano v.d. Hurk), Peter Lomonaco, Karam Boukhari. Doelpunt: De Boer (88. 1-2).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant