Actie aan de cirkel van een handballers van EHC, dat de hele wedstrijd domineerde (foto: pr).

EHC stelt orde op zaken bij Havas en wint

Sport 208 keer gelezen

Leidschendam - De mannen van EHC deden zaterdagavond goede zaken uit bij Havas door overtuigend met 27-41 te winnen. Omdat mede-degradatiekandidaat Hercules diezelfde dag verloor, heeft EHC nu twee punten voorsprong.

De laatste fase van de zaalcompetitie is ingegaan. Met nog drie wedstrijden te gaan is de spanning te snijden in de eerste divisie. Al vroeg in de eerste helft wisten de heren van EHC met een klein puntverschil de wedstrijd te domineren. Het lukte EHC om het verschil gestaag groter te maken, Havas kon alleen maar volgen. Sterk spel leidde zaterdagavond tot een verschil van vijf doelpunten (12-17) bij rust.

In de tweede helft ging EHC verder waarmee het de eerste helft was geëindigd; gecontroleerd de wedstrijd spelen en de voorsprong uitbreiden. Door een aantal sterke reddingen van keeper Rolf Wubben, liep EHC steeds verder uit. EHC kwam duidelijk in een flow. In de laatste minuten werd ruimte gemaakt voor de nieuwe talenten van EHC. Na zestig minuten handbal was de eindstand 27-41 in het voordeel van EHC.

Zaterdagavond 10 maart om 20.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen WHC op het programma in sporthal De Fluit.