Wessel de Rijk was de verdediging van Nieuwegein regelmatig te slim af (foto: Don Wubben).

EHC speelt zich knap veilig in eerste divisie

Sport 221 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Met een zenuwslopende spectaculaire wedstrijd uit tegen Nieuwegein heeft EHC zich zaterdagavond knap veilig gespeeld in de eerste divisie. Uiteindelijk eindigden de heren dankzij hun 26-29 winst zelfs op een mooie tiende plaats met nog vier ploegen onder zich.

Bij gelijkspel of winst zou EHC 'veilig' zijn en degradatie ontlopen. Het duel begon wat moeizaam voor EHC. De mannen leken toch iets gespannen wat resulteerde in slordigheden en weinig overtuiging. Maar langzamerhand kwam EHC meer in de wedstrijd en wist steeds een paar puntjes voorsprong te sprokkelen. Met rust was het 10-14 in het voordeel van EHC, dat een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Steeds liep EHC wel een paar doelpunten uit, met zelfs op zeker moment een voorsprong van zes goals. Nieuwegein wist zich echter terug te knokken naar een gelijke stand van 23-23.

Met nog slechts een minuut of 7 te gaan brak er een zenuwslopende eindfase aan. Toch lukte het EHC om Nieuwegein steeds één puntje voor te blijven. Uiteindelijk klonk het verlossende fluitsignaal bij een stand van 26-29, waardoor ook Snelwiek en Atomium op de ranglijst voorbij werden gestreefd.