SEV G-voetballers winnen 1e Gijs van Wijkcup | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Devanand Sewkaransing (G1) met Gijs v. Wijk Cup, Karina en Gijs van Wijk (foto's: AW).
Devanand Sewkaransing (G1) met Gijs v. Wijk Cup, Karina en Gijs van Wijk (foto's: AW).

SEV G-voetballers winnen 1e Gijs van Wijkcup

  •   536 keer gelezen   Sport

Leidschendam - Tijdens zijn vakantie in het geboorteland van zijn vrouw Karina, Brazilië, overleed op 1e Kerstdag 'de stille kracht van de Haaglandse G-sporters' Gijs van Wijk. De Leidschendammer was niet alleen ruim 40 jaar sportdocent bij de Haagse Stichting Sportbelang Gehandicapten SGK, maar in 1993 met Bert Meerman en de in 2003 overleden Aad Warmerdam ook de oprichter van de SEV G-voetbalafdeling.

Na vele jaren van afwezigheid was Van Wijk dit seizoen weer gaan WF-voetballen bij 'zijn' club SEV, waar hij vroeger ook in de selectie had gevoetbald. Tijdens de herdenkingsdienst in de Rijswijkse Schouwburg begin februari werd afgesproken om ter nagedachtenis aan hem jaarlijks een voetbalwedstrijd SEV G-SEV WF om de Gijs van Wijk Cup te gaan spelen.

In aanwezigheid van Karina van Wijk-Moraes Zarzar en verdere familie, vrienden en belangstellenden werd woensdagavond het eerste duel gespeeld. Op het hoofdveld van sportpark Kastelenring speelden G1 en G2 enerzijds en twee verschillende WF-teams anderzijds een helft tegen elkaar op een half veld. G1 won met 4-1 en met 5-1. WF won van en speelde gelijk tegen G2 (2-1 & 2-2). De Gijs van Wijk Cup, een wisselbokaal, ging dus naar SEV-G. Overigens viert de G-voetbalafdeling van SEV dit seizoen haar 25-jarig bestaan. Zo gaat de groep G-jeugdspelers dit seizoen nog naar Drievliet en wordt het jubileumjaar op een nader bekend te maken moment afgesloten.

Verder organiseert SEV WF op 15 juni het tweede SEV Walking Football Toernooi. De gerenommeerde clubs uit het betaalde voetbal Feyenoord, ADO, NAC en Telstar en uit het amateurvoetbal Scheveningen, Katwijk en SJC zullen aan het middagtoernooi deelnemen. Speciale gast is een WF-team uit het Engelse Sheffield. Het Walking Football (60+ voetbal) is één van de snelst groeiende takken van sport voor ouderen in Nederland. Samen met het Nationaal Ouderenfonds heeft SEV daar de afgelopen twee jaar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Dit jaar verzorgt de befaamde band The Scarlets de muzikale omlijsting met een live optreden. De band is vooral bekend van haar optredens in de voormalige Haagse Marathon in de zestiger en zeventiger jaren.

Dat SEV Walking Football 'hot' is bewijst de nominatie van haar 'Wandelende Voetballers' Ton Vink, Jan Cabooter en Roel van de Wolde voor de selectiedag van het Nederlands WF-team, dat zich op 12 mei gaat proberen te kwalificeren voor het WK Walking Football in Engeland later dit jaar. Zij meldden zich eergisteren (= 30 april) bij keuzeheer Sjaak Swart (ex-Ajax & Oranje) in het Olympisch Stadion Amsterdam. Oranje 65+ is een mix van amateurs en ex-profs, waaronder bijvoorbeeld Kees Kist (ex-AZ'67 & Oranje).

SEV-Roodenburg 5-1 (2-0)

SEV moest bij een stand van 2-0 nog 35 minuten van deze op de laatste speeldag voor de winterstop, 16 december, niet uitgespeelde wedstrijd spelen. Een speler van Roodenburg raakte destijds zodanig geblesseerd dat een ambulance hem naar het ziekenhuis moest vervoeren. Om hem te stabiliseren moest de ambulance lange tijd op het veld blijven staan, waardoor tussen stopzetten en hervatten van het duel langer dan een half uur zat. De scheidsrechter van dienst was daarom genoodzaakt het duel te staken. Van het elftal dat toen in actie kwam bleven dit keer Maarten de Vries, Milan van der Veer, Robin Schoew, en Valentijn Ebbers geblesseerd aan de kant. Nick Rapmund, Jeremy Knegtmans, Randy de Witt en Fares Daoudi speelden nu. De wisselspelers Marco van Gils, Hassan Bendahman, Roel Vogel, Roel Verhagen en reservedoelman Pepijn Volker bleven langs de kant.

Luhulima bereidde zijn spelers niet wezenlijk anders voor op het 35 minuten-duel. "We mochten van de KNVB allebei starten met het elftal dat we zelf wilden. Na de warmloopvormen in de warming-up kozen we bewust voor een lang positiespel 7-7. We hebben het duel wedstrijdecht benaderd. De wedstrijdklok in de hoek van het hoofdveld hebben we ook bewust op de 55e minuut gezet, zodat tijd en stand voor iedereen duidelijk waren. Voor zowel spelers als staf was dit een compleet nieuwe ervaring." De scherpte in het team wierp direct haar vruchten af. Luhulima: "Binnen twee minuten scoorden we 3-0. We kregen daarna grote kansen op meerdere goals, maar scoorden slechts één keer. Ik baalde behoorlijk van de 4-1, maar uiteindelijk werd het in de 89e minuut 5-1." Directe concurrent Oegstgeest verloor met 2-4 van Meerburg, waardoor SEV in 4A naar de 2e plaats klom en officieel de eerste periodetitel pakte.

Aan het kampioenschap in 4A denkt Luhulima helemaal nog niet. "Natuurlijk waren we blij toen we om 16:20 uur hoorden dat onze naaste concurrent verloren had. Virtueel zijn we koploper, omdat we nog steeds het minste aantal verliespunten hebben. We realiseren ons dat we nu alles in eigen hand hebben. Onderschatting van de tegenstander, maar ook onderschatting van onze eigen kwaliteiten zijn nu de valkuilen." Door een gezinsvakantie met zijn mei-vakantie vierende jonge kinderen is Luhulima niet bij KSD Marine-SEV. "Ik heb veel vertrouwen in mijn assistent-trainer Ben de Haan en 2e elftaltrainer Joey Weijne, die het van mij overnemen. Zij zullen de spelers goed klaarstomen. We kijken het nog steeds per week aan. Zolang wij zelf blijven winnen is er niks aan de hand."

Björn Henrichs; Nick Rapmund, Jeremy Knegtmans, Björn v. Haarlem, Roland Groeneweg; Paul Janssen, Wessel v. Huizen, Michiel v.d. Zwan; Randy de Witt, Jasper Koning, Fares Daouadi. Doelpunten: Schoew, Janssen (beiden al op 16 dec.!), v.d. Zwan (2) & Koning.

DSVP-RKAVV (vr.) 2-5 (1-3)

De sterkte van je elftal wordt bepaald door de sterkte op de reservebank, die uit Nina van der Hoeven, Francis Koning en Linda Kemperman bestond. Trainer Bert van der Kaa en assistent-trainer Sam Moonen konden keuzes maken. "En dat heb ik dit seizoen nauwelijks kunnen doen", aldus Van der Kaa, die niet kon beschikken over Angela de Koning (enkelblessure) en Mandy Martens (terug van wereldreis; niet wedstrijdfit). Dat Jessie van Leeuwen in de spits stond pakte direct goed uit. Van der Kaa: "Ik liep al een poosje rond met dat plan. Jessie is groot, sterk, balvast en goed snel. Tijdens de laatste training hebben we het uitgeprobeerd. Ze vond het zelf niet zo gek. Binnen 20 minuten scoorde ze zaterdag 3x."

Winnen van de vorige trainer was een goede motivatie. Van der Kaa: "De sfeer was vrij ontspannen. Op de training zag je al dat men gebrand was op een overwinning. Gezonde rivaliteit is prima natuurlijk." Van naaste concurrent SC Monster (thuis), nummer laatst in 2B Quick Boys (uit) en Berkel 2 (thuis) moeten de punten voor plaatsing voor de nacompetitie worden gepakt. Van der Kaa: "Er is nog wat te halen. Als we dit seizoen altijd compleet waren geweest hadden we ons eerder voor dat toetje geplaatst. Tegen hoger spelen heb ik geen bezwaar."

Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Danitsja Verwoerdt, Annemijn v.d. Veldt, Vreni v. Herk; Merijn Buitenhek (70. Linda Kemperman), Sylvia v. Leeuwen (63. Francis Koning), Claudia v.d. Hulst, Francis Koning; Romy v.d. Helm (55. Nina v.d. Hoeven), Jessie v. Leeuwen, Michelle Hersmis. Doelpunten: J. v. Leeuwen (3), Koning (1-4) & v.d. Hoeven (2-5).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>