Afbeelding

RKAVV, Forum Sport & Wilhelmus zoeken meiden en vrouwen

Sport 1.457 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Door het winnen van het EK 2017 in eigen land zetten de Oranje Leeuwinnen, o.a. Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais) het meiden- en vrouwenvoetbal in één klap op de kaart.

ADO Den Haag Vrouwen speelt landelijk gezien een prominente rol in de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal. Vanaf de start van de Eredivisie Vrouwen in 2007 heeft de club jonge regionale talenten aan zich gebonden, zoals oud-international Esther Scheenaard, Yvette & Paola van der Veen, Jessie van Leeuwen, Maartje Looijen (voorgrond links) en Sabine Kuilenburg (achtergrond 3e v. links; beide laatsten op rechterfoto met Forum Sport MO19) uit Leidschendam die allen jeugdinternational zijn geweest. Vanaf het seizoen 2014-2015 speelt de club met een Jong ADO Den Haag Vrouwen selectie in de reguliere vrouwencompetitie, nu in de Topklasse. Daar komen vanaf het seizoen 2018-2019 nog twee teams in competitieverband bij; ADO Vrouwen MO16 & MO14. Naast deze teams zal er ook een MO12-selectie (de ADO Girls Academy-selectie) worden geformeerd, die om de twee weken op zondag trainen en oefenwedstrijden zal gaan spelen. Deze speelsters blijven gewoon actief bij hun eigen amateurclub, waarvan RKAVV, Forum Sport en Wilhelmus nu op zoek zijn naar nog meer meidenvoetballers.

Een tiental RKAVV-meiden in de leeftijdsgroep 17-19 jaar zoekt voor het komend seizoen (2018-2019) nieuwe speelsters om samen te gaan spelen in de Meiden Onder 19 (MO19) competitie. Van hen debuteerde Melanie Zalm (zie linkerfoto) al in RKAVV Vrouwen 1. Zij zoeken speelsters met een voetbalachtergrond, maar speelsters met een andere (bal)sportachtergrond worden ook graag uitgenodigd zich bij de club te melden. Ook in de andere leeftijdscategorieën en in het vrouwenvoetbal (2 elftallen) zijn speelsters welkom. Contact opnemen kan via lidworden@rkavv.nl. Een groot aantal MO19-meiden van Forum Sport voetbalt komend seizoen in vrouwencompetitie. Ze willen heel graag blijven voetballen en zijn daarom op zoek naar meiden vanaf 19 jaar om het team te versterken. Voor informatie kan men mailen naar meidencoordinator@forumsport.nl. Ook bij Wilhelmus is steeds meer vraag naar meidenvoetbal. In iedere leeftijdsgroep is ook al een aantal meiden actief in het jongensvoetbal.

Bijvoorbeeld Elisa van Dijk (JO08-2; midden op de foto). Ze begon vorig jaar met voetballen bij de mini-pupillen en bleek talentvol. Ze nam in de herfstvakantie en de kerstvakantie zowel op het veld als in de zaal deel aan de Jonger Oranje Talentendagen. In beide disciplines is zij geselecteerd voor de Finale Talentendagen, die in juni plaats gaat vinden. Wilhelmus ziet het ledenaantal meiden graag verder groeien. De voetbalclub wil in de toekomst dat het meidenvoetbal een nog belangrijker onderdeel van de vereniging wordt. Het gaat in eerste instantie om de leeftijdsgroep Jongens Onder 7 jaar (JO07; geboortejaar 2011). Uiteraard kunnen meiden uit andere geboortejaren ook informeren naar de mogelijkheden. Uitgangspunt is dat meiden in ieder geval in de JO07, JO08 en JO09 in gemengde teams spelen. Meer informatie is te vinden op: http://www.vvwilhelmus.nl/vereniging/lid-worden-contributie/ . Bij vragen kan ook informatie worden ingewonnen via mp_coordinator@vvwilhelmus.nl. Lees meer over meiden- en vrouwenvoetbal op https://www.knvb.nl/themas/meiden- en-vrouwenvoetbal.

Wippolder-Wilhelmus 4-2

Als enige club in de voetbalregio Leidschendam-Voorburg gebruikte derdeklasser Wilhelmus het afgelopen vrije competitieweekeinde om op een zonnige zondag te oefenen tegen en bij top 3 club in 2D Wippolder. De nederlaag heeft geen invloed op de spelersgroep van trainer Oscar Laguna Burgos. "Wedstrijdritme vasthouden is belangrijk en ik kon spelers met weinig speeltijd weer eens aan het werk zien. Onze beste man Jacky Adam was daarnaast een weekend weg. Geen schande dus. Ik denk dat we het goed gedaan hebben en meer kansen hadden moeten benutten. Ik ben wijzer geworden. Tegen Full Speed zullen nog hooguit twee posities anders worden ingevuld, maar de laatste twee reguliere competitiewedstrijden tegen SEP thuis en Graaf Willem II VAC uit speelt mijn vaste basiself ter voorbereiding op misschien wel drie nacompetitiewedstrijden."

Keeper Martesano Biliosa (31) kwam niet in actie, maar looft de teamspirit. "We zijn echt goed bezig en kennen elkaar steeds beter. Ik heb bij veel clubs steeds voor kortere tijd gespeeld, maar bij deze club zou ik graag willen blijven. Daar heb ik het met de trainer nog niet over gehad trouwens." Aanvoerder Mathijs Wartna (26) deelt Biliosa's mening. "Ik heb nog een jaar eerste klasse met Wilhelmus gespeeld, toen ik 18 was. Tegen clubs als RKAVV, SJC en Quick. Ja, clubs die nu in de hoofdklasse of 3e divisie voetballen. Vorig jaar in de 2e klasse hadden we meer individuele kwaliteiten, maar deze groep is meer een team. We zijn jonger en fitter. Naast trainen bij de club zitten er veel van ons nog in de sportschool. Vooral om na de wedstrijd met ontbloot bovenlijf van het veld te gaan."

Dennis Pronk; Tomas Ruijgrok (60. Bas de Bree), Tom Commers, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Carlo Goedhart (46. Kevin Besamusca), Youri Bruno (46. Lars Goïnga), Bud de Bree (46. Ruben Gymphi); Bill Duah, Jake Smart, Remy Kant (70. Youri Bruno). Doelpunten: Smart (3-1) & M. Wartna (4-2).

KSD Marine-SEV 0-0

Madeliefjes te over in 'De Kuil', de thuisbasis van KSD Marine, waar voetballend Haaglanden altijd graag kwam spelen vanwege de perfecte grasmat. Daar is niets meer van over; gras niet gemaaid & gerold. Alle ballen gingen op de eenzame spits en Leidschendammer Kevin Blommestijn (ex-RKAVV, SEV & Forum Sport). En veel fysieke duels. Kortom allemaal ingrediënten voor een potje anti-voetbal. Het zat SEV niet mee. Technisch de betere ploeg maar spelend in een te laag tempo om KSD te verrassen. Iets wat een club met kampioensaspiraties wel moet kunnen in dergelijke situaties.

Trainer Denis Luhulima was op gezinsvakantie in de Verenigde Staten; assistent-trainer Ben de Haan en 2e elftaltrainer Joey Weijne namen voor hem waar. De Haan: "Het antivoetbal hadden we wel verwacht. De opdracht was het geduld te bewaren en het spel zo snel mogelijk te verplaatsen. Voor rust leverde dat een aantal voorzetten en vrije trappen op. Een geheide strafschop werd afgedaan als 'aangeschoten hands'. Na rust hebben speelden we 1-3-4-3 om meer 'voetbal' op het middenveld te krijgen. Op Blommestijn na bevond heel KSD zich rond of in het eigen 16-metergebied. Zeker 4x waren we dichtbij een doelpunt."

De gewenste driepunter bleef uit, maar De Haan vond niet dat zijn ploeg zich liet imponeren. "De genoemde omstandigheden waren niet in ons voordeel. Waar SEV elkaar vorige week makkelijk vond, waren het zoeken naar de vrije mensen en de inspeelpas nu soms makkelijke prooien voor KSD. Het is jammer dat het nooit echt een wedstrijd is geworden, we hebben nog 3 finales! Drie keer winnen betekent feest in De Veste. Uiteraard hebben Denis en ik de afgelopen week en vlak voor de wedstrijd nog contact gehad over het strijdplan en de opstelling. Hopelijk bracht Las Vegas hem meer geluk. Deze week zijn groep en technische staf weer compleet om naar de kraker tegen nummer drie in 4A Oegstgeest toe te werken."

Björn Henrichs; Nick Rapmund, Jeremy Knegtmans (80. Fares Daouadi), Björn v. Haarlem, Roland Groeneweg; Paul Janssen, Wessel v. Huizen, Michiel v.d. Zwan; Randy de Witt (85. Marco v. Gils), Milan v.d. Veer (67. Tim de Jong), Jasper Koning.

Roland Groeneweg (SEV) in duel met Kevin Blommestijn en de waarnemers Ben de Haan en Joey Weijne (voorgrond) (foto's: AW).
Oscar Laguna Burgos (Wilhelmus) legt Jake Smart uit en Kevin Besamusca verliest kopduel (foto's: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant