Vertegenwoordigers van de deelnemende scholen ontvingen een vaantje en een regenboogaanvoerdersband (foto: SenW).
Vertegenwoordigers van de deelnemende scholen ontvingen een vaantje en een regenboogaanvoerdersband (foto: SenW).

Groen van Prinstererschool wint Olympiade

Sport 772 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Sport en Welzijn (SenW) organiseerde dit jaar voor de vierde keer de Schoolsport Olympiade. Ruim 2000 kinderen van vijftien basisscholen uit Leidschendam-Voorburg werkten zich tijdens diverse sporten in het zweet.

Wethouder Nadine Stemerdink opende het sportevenement samen met de schoolaanvoerders. De Groen van Prinstererschool ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. Op de velden en in de tennishallen van sportpark Westvliet was het vrijdag 18 mei een drukte van jewelste. Meer dan 2000 leerlingen uit groep 5 t/m 8 van vijftien basisscholen uit Leidschendam-Voorburg deden mee aan de Schoolsport Olympiade 2018. Naast lekker bewegen was er deze editie extra aandacht voor een gezonde leefstijl. Mascotte Druppie van Goed Bezig! was aanwezig om water drinken en fruit eten te promoten. Dunea tapte de hele dag door lekker fris drinkwater, Albert Heijn zorgde voor een lekker appeltje tussendoor voor alle sporters.

De sportdag werd geopend met de 30 schoolaanvoerders van de deelnemende scholen. Elke school had twee vertegenwoordigers die 's ochtends een deelnamevaan en regenboogaanvoerdersband ontvingen van wethouder Stemerdink en sponsoren Rabobank en het Van Ravensteynfonds. Na de vrolijke groepsfoto gingen om half tien de wedstrijden van start. De deelnemers begonnen met voetbal bij Wilhelmus, handbal bij EHC, korfbal bij VEO, atletiek bij AV Sparta, honk-cricketbal bij VCC en HSV Catch en knotshockey in de tennishallen van Westvliet. 's Middags werden de velden omgebouwd tot trefbalvelden, een sport die nog altijd erg populair blijkt onder basisschoolkinderen.

Net als voorgaande jaren beleefden alle deelnemers een leuke dag met hun klasgenootjes. Uiteindelijk ging de Groen van Prinstererschool er met de hoofdprijs vandoor, die donderdag 24 mei wordt uitgereikt door wethouder Nadine Stemerdink. Viviënne Knegtmans van SenW: "Deze 2018-editie was groter dan ooit! De Olympiadesfeer was top, het weer zat mee en alles verliep uitstekend."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant