Logo hetkrantje-online.nl
Peter Lomonaco (RKAVV) ondervindt geen hinder van zijn ploeggenoot Dave Hooijmans om de 4-3 te scoren (foto: AW).
Peter Lomonaco (RKAVV) ondervindt geen hinder van zijn ploeggenoot Dave Hooijmans om de 4-3 te scoren (foto: AW).

RKAVV en Wilhelmus winnen voorlaatste competitiewedstrijden

  •   516 keer gelezen   Sport

Wilhelmus- SEP 3-1 (1-1)

In de rust liepen trainer Oscar Laguna Burgos en zijn zonen Nuno en Santi naast elkaar het veld af. Nuno fluisterde zijn vader wat toe. "Ik dacht dat hij om geld zou vragen om met zijn broertje wat te kunnen eten en drinken, maar hij zei dat we meer druk vooruit moesten gaan zetten. De dagen van mijn assistent Harry de Jong zijn geteld. Ik heb 2 nieuwe assistenten. Hahaha!" De late overwinning vond hij terecht. "We hadden de hele wedstrijd een overwicht, maar hebben dat pas laat in goals uitgedrukt."

Martesano Biliosa; Tomas Ruijgrok (83. Tom Commers), Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Ruben Gymphi, Youri Bruno; Jacky Adam; Bill Duah, Jake Smart, Kevin Besamusca (72. Carlo Goedhart). Doelpunten: Smart (2) & J. Wartna.

Quick Boys-RKAVV (vrouwen) 2-7 (0-3)

Trainer Bert van der Kaa was tevreden. "Van de degradant winnen lijkt op voorhand makkelijk, maar je moet het nog wel doen. Er is goed gevoetbald. Nu alleen nog Berkel thuis. We spelen nergens meer om. Berkel speelt nog om degradatie-nacompetitie te ontlopen. Wij doen onze sportieve plicht en nemen afscheid van meiden die volgend seizoen stoppen met voetballen.

Sterre v.d. Zalm; Francis Koning, Danitsja Verwoerdt, Annemijn v.d. Veldt, Michelle Hersmis; Merijn Buitenhek, Sylvia v. Leeuwen, Claudia v.d. Hulst; Romy v.d. Helm, Jessie v. Leeuwen, Nina v.d. Hoeven. Doelpunten: V.d. Hoeven (5), J. v. Leeuwen & v.d. Hulst.

RKAVV-MSC Amslod 5-3 (1-1)

Driekwart wedstrijd leek RKAVV af te stevenen op een nederlaag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, maar Peter Lomonaco en Justin van Rijswijk (een schitterende kopbal van grote afstand; zijn 1e officiële doelpunt in RKAVV 1) voorkwamen dat. De Leidschendammers domineerden vrijwel de gehele wedstrijd, maar na rust leek het wel campingvoetbal; traag combinatievoetbal zonder werkelijke dreiging. Dat was gezien de warmte niet onlogisch; en als je na het laatste fluitsignaal met z'n allen gaat barbecueën al helemaal niet. Trainer Maurizio Ceccucci vond zijn ploeg niet onverdienstelijk spelen. "Als we verloren hadden, had ik in ieder geval kunnen zeggen dat we het meest in balbezit waren en ten opzichte van de laatste weken goed speelden. Op de training zie ik weer de scherpte van voor de periode dat we nog niet veilig waren terug."

Tegen RKHVV zal RKAVV haar sportieve plicht doen. Ceccucci: "Als wij DHC in de hoofdklasse kunnen houden zullen we ze zeker helpen, want dat scheelt volgend seizoen een verre uitwedstrijd. Uit eergevoel en de hervonden scherpte tijdens de trainingen denk ik dat iedereen het seizoen op een positieve manier wil beëindigen. Op het moment dat we veilig stonden was de druk op het moeten presteren even weg en dat scheelde net dat beetje extra inzet dat je voor presteren nodig hebt. Als oud-voetballers kennen wij als technische staf dat gevoel. Het is alleen jammer dat we daardoor niet meer om het bereiken van de nacompetitie voor promotie naar de 3e divisie hebben kunnen spelen."

Mike ten Kroode; Sjors Verhagen, Jordy de Wit, Burak Huyuk, Riemer Bovet; Dave Hooijmans, Remco Overdevest, Rico de Boer (61. Dylan v. Oeffel); Serano v.d. Hurk (85. Justin v. Rijswijk), Peter Lomonaco, Karam Boukhari. Doelpunten: Lomonaco (1-1 & 4-3), Huyuk (2-3), Overdevest & v. Rijswijk.

FC Breukelen-Forum Sport 4-1 (1-0)

Trainer Bas Steffens vond de nederlaag verklaarbaar. "Voor rust waren we de betere ploeg en veel in balbezit. Tot de 44e minuut stond verdedigend ook alles goed, totdat een aanvaller bij Gijs Hebing voorlangs sneed en gelijk contact zocht en vond; rode kaart. De vrije trap ging er prachtig in, moet ik eerlijk bekennen. Binnen 5 minuten na rust was het 2-0. Daarna speelden we alles of niets. En het werd niets." Zaterdag staat er niets meer op het spel.

Steffens: "We willen de competitie winnend en zo hoog mogelijk afsluiten. Als we met 50 punten 4e in 1A worden doen we het beter dan vorig seizoen. Helaas levert ons dat niets op. We hebben zo lang mogelijk meegedaan om de prijzen, maar nacompetitie werd het 'net' niet. Ik verwijt dat mijn ploeg absoluut niet. In prestaties en ontwikkeling was het een prima jaar. Uit de JO19 van vorig seizoen hebben 8 spelers regelmatig basisplaatsen of lange invalbeurten gehad. Vergeet ook niet dat we 7 basisspelers waren kwijtgeraakt en dus dit seizoen aan een nieuw elftal moesten bouwen. We zetten nu wat jonge spelers in de hiërarchie door, die een volgende stap in hun ontwikkeling moeten gaan maken, ondanks dat ik veel telefoontjes van spelers krijg die bij Forum Sport willen voetballen. Die deur houden we bewust dicht."

Jurrian Jouvenaar; Gijs Hebing, Gino Lauwers (60. Matthijs de Jong), Mike de Graaf, Timo Ploumen; Nychel l'Ami, Jordy de Bruin (46. Chadion Melfor), Joshua Steenvoorden (60. Edoardo Saurwalt), Hugo v. Diepenbeek; Leo Dijkhuizen, Marc du Chatenier. Doelpunt: Dijkhuizen (1-3).

Roodenburg-SEV 1-0 (0-0)

Vanaf 2008 speelden Roodenburg en SEV in (beker)competitieverband 9 keer tegen elkaar. Na zaterdag is het 5-4 voor Roodenburg. SEV speelde zonder Björn van Haarlem (nog niet fit) en Randy de Witt (werk), maar had voor het eerst dit seizoen Rik Orta op de reservebank zitten. Elftalleider en oud-selectiespeler Reinier Smit keepte. Trainer Denis Luhulima: "Omdat het 2e nog niet veilig is liet ik Giovanni Belloni daar. Pepijn Volkers zit volop in zijn eindexamens, Michiel Ommering was een weekendje weg, en Jordi Almonte en René Korving konden niet. Zodoende maakte Reinier zijn rentree in het eerste, maar nu als keeper dus. We creëerden veel kansen, maar raakten ze in de afronding verkeerd of stuitten op de keeper." Met het oog op de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse laat Luhulima de ervaren Rik Orta zaterdag tegen Alphia starten. "We hebben hem nodig. Hij stopte met voetballen wegens veel blessureleed en werd met zijn broer Tim jeugdtrainer bij de JO17. Björn Henrichs is nog niet fit en wordt nu op doel vervangen door Pepijn Volkers of Jordi Almonte. De spelers die wat kaartenlast betreft op scherp staan willen gewoon spelen. Alleen Nick Rapmund houd ik in de wissel."

Reinier Smit; Nick Rapmund, Roland Groeneweg, Jeremy Knegtmans, Marco v. Gils (46. Milan v.d. Veer); Paul Janssen, Wessel v. Huizen, Michiel v.d. Zwan; Fares Daouadi (46. Robin Schoew), Jasper Koning, Tim de Jong.

RKDES-Stompwijk'92 2-2 (1-1)

Door de remise met de naaste concurrent blijft Stompwijk'92 op een 3e plaats in 3A staan en heeft het ook nog steeds de leiding in de derde periode. Beide opties leveren nacompetitie op. Voor aanvoerder Nick Ammerlaan was de remise een teleurstelling. "We hebben kansen genoeg gehad om de wedstrijd eerder te beslissen. Het is jammer dat dit niet gelukt is."

Gezien de speelstijl van zijn ploeg moet de streekderby thuis tegen SJZ een 'appeltje eitje' zijn. "We hebben het aardig staan en iedereen is fit. Ik geloof in het bereiken van de nacompetitie. We hebben er vooral heel veel zin in met z'n allen om deze streekderby onder deze omstandigheden te mogen spelen. Door mijn 2 doelpunten sta ik trouwens dit seizoen al op 27 doelpunten."

Meer berichten