Niels Lootsma bracht de stand op 4-0 voor Leeuwenbergh (foto: pr L.T.C. Leeuwenbergh).

Leeuwenbergh bereikt de play-offs om landstitel

Sport 573 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - Tennisvereniging LTC Leeuwenbergh heeft, dankzij een 4-2 overwinning op Salland, deelname aan de  play-offs van de Eredivisie Gemengd veilig gesteld. Komend weekeinde gaat Leeuwenbergh samen met ALTA, Zandvoort en Naaldwijk strijden om de hoogste eer. Titelverdediger Leimonias, gastheer van de play-offs, zal moeten toekijken welke club zich in 2018 landskampioen zal mogen noemen.

Met nog één reguliere speelronde te gaan staat Leeuwenbergh op de tweede plaats in de poule achter ALTA, de tegenstander van aanstaande donderdag. Het mixed team van Leeuwenbergh bereikte de tweede plaats door dinsdag op de eigen banen met 4-2 te winnen van Salland. Valentini Grammatikopoulou won haar single vrij eenvoudig in twee sets, maar Sviatlana Pirazhenka had meer moeite met haar tegenstandster. Na een spannende wedstrijd trok Sviatlana in drie sets de overwinning toch naar zich toe. Jeroen Vanneste dreef zijn tegenstander met prachtige dropshots regelmatig tot wanhoop en won overtuigend met 6-3 en 6-2. De solide winst van Niels Lootsma bracht de stand op 4-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Aan de ongeslagen reeks van  Grammatikopoulou/ Pirazhenka in de damesdubbel kwam een einde; zij verloren in twee sets. De herendubbel van Jasper Smit en Sander Arends begon voorspoedig en de Leeuwenberghers wonnen de eerste set met goed tennis met 6-2. Op 3-3 in de tweede set liep Sander Arends echter een blessure op en moest de thuisploeg opgeven.