Enrico Geus (Stompwijk'92) scoort zijn 3e doelpunt van de middag tegen HVV (foto: AW).
Enrico Geus (Stompwijk'92) scoort zijn 3e doelpunt van de middag tegen HVV (foto: AW).

Gedreven Stompwijk'92 promoveert en tam SEV doet dat niet

Sport 926 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De voetbalcompetitie in de gemeente Leidschendam-Voorburg komt er volgend seizoen heel overzichtelijk uit te zien. RKAVV speelt hoofdklasse, Forum Sport 1e klasse, Stompwijk'92 2e klasse, Wilhelmus 3e klasse en SEV 4e klasse. Wilhelmus verloor vorige week donderdag de nacompetitie halve finale van Stompwijk'92, dat op zijn beurt zondag de nacompetitiefinale won van HVV. SEV verloor zaterdag de nacompetitie halve finale van LSVV'70.

In Voorburg hadden ze verwacht van Stompwijk'92 te gaan winnen. Wilhelmus-trainer Oscar Laguna Burgos had dan ook tijd nodig om het verlies te verwerken. "Ik was zo geïrriteerd dat het ons niet gelukt is. We hebben gewoon onnodig van Stompwijk verloren. De 1e helft hadden we de controle over de wedstrijd zonder echt goed te spelen. De 2e helft begonnen we niet scherp, waardoor het na 40 seconden gelijk 1-1 stond. Daarna zijn we teveel in het spel van Stompwijk, de lange bal, meegegaan en vergaten te doen waar we goed in zijn, combinatievoetbal. De verlenging was een slijtageslag, waarin beide teams weinig konden creëren. Na 117 minuten waren we slordig en niet scherp, waardoor Stompwijk uit een counter 1-2 kon scoren. Toen was het klaar." Laguna Burgos vond dat teveel spelers hun niveau niet haalden. "Dat moet ik helaas constateren. En dan nog hadden we kunnen winnen! Dit is heel heel zuur. Binnen een jaar terugkeren naar de 2e klasse was mogelijk geweest. Nu uithuilen, verwerken, opnieuw beginnen en sterker terugkomen." Assistent-trainer van Stompwijk'92 Rob van Benten keek vrijdagochtend liever meteen vooruit. "De nacompetitie leeft enorm bij ons in het dorp. De meeste toeschouwers in Voorburg langs de lijn kwamen donderdagavond ook uit Stompwijk. Die zullen er zondag ook weer zijn. We spelen weliswaar weer uit, maar wel op kunstgras, begreep ik. Dat hebben wij ook."

HVV-Stompwijk'92 eindigt in 2-4

Het duel werd inderdaad op kunstgras gespeeld, omdat het cricketduel HCC-VCC tegelijkertijd werd gespeeld. Het maakte HVV-trainer Edmund Vriesde (ex-speler RKAVV) niet uit. "Mijn spelers kennen deze ondergrond, dus daar lag de nederlaag niet aan." Hij was onder de indruk van Stompwijk'92. "Een fysiek sterke verdediging, solide middenveld en een geweldig spitsentrio. Wij hebben onze kansen gehad om terug in de wedstrijd te komen." Stompwijk'92-trainer Erik van Manen was uiteraard supertrots op het bereiken van de 2e klasse. "We hebben clubgeschiedenis geschreven. Iedereen die dit seizoen speelde en de volledige technische staf had ik bij me. Dit is een complete teamprestatie." Hij roemt de individuele kwaliteiten van zijn spelersgroep. "Alles klopte na de winterstop. Ik heb steeds gezegd dat het een mentale kwestie was. Iedereen ging voor elkaar door het vuur. Noem het reactief voetbal, prima. Ik vind het een kwaliteit. De vergelijking gaat mank, maar Real Madrid heeft er de Champions League mee gewonnen. Een verdediging van beton, een fysiek sterk middenveld, een lepe spits die een bal vast kan houden en een koningskoppel dat kan scoren. We laten in de 2e klasse van ons horen, maar nu eerst onze rust pakken deze zomer."

LSVV'70-SEV 4-1

SEV-trainer Denis Luhulima zag deze nederlaag en het mislopen van een terugkeer naar de 3e klasse niet aankomen. "We hebben ons onnodig de kaas van het brood laten eten. De snelle 3-0 achterstand zijn we niet meer te boven gekomen. Dat we onze slechtste wedstrijd voor het laatst hebben bewaard is teleurstellend." SEV moet het doorgaans van combinatievoetbal hebben, maar ook dat kwam er nu niet optimaal uit. Terwijl LSVV'70 combinatievoetbal gepaard laat gaan met fysieke persoonlijke duels en robuust ingrijpen. "Zulke spelers heb ik niet. Rik Orta, Nick Rapmund en Björn van Haarlem miste ik. In Rik, waarvan ik wist dat hij afgelopen weekend weg was voordat ik hem voor de nacompetitie bij de spelersgroep haalde, had ik een leider in het veld. Zo'n type mis ik in mijn groep." Luhulima kijkt vooruit. "Kevin Blommestijn komt over van KSD. Een fysiek sterke spits. Ik hoop dat de man van de individuele actie Randy de Witt, een liefhebber, blijft en dat Rik Orta zich weer beschikbaar stelt voor selectievoetbal. Doelstelling moet het kampioenschap zijn. De eerste seizoenshelft lagen we op die koers, maar het is ons na de winterstop helaas niet gelukt."

Vrouwen RKAVV in finale Haaglanden Voetbal Toernooi

Voor de vrouwen van RKAVV, dat zeer verdienstelijk 5e in 2B werd, is het voetbalseizoen nog niet voorbij. Vorige week dinsdag plaatste het elftal van trainer Bert van der Kaa zich voor de finale van de strijd om de Haaglanden Voetbal Cup; het jaarlijkse toernooi dat door de mensen achter de website www.haaglandenvoetbal.nl wordt georganiseerd. RKAVV bond achtereenvolgens SVC en RKDEO aan de zegekar, voordat vorige week op eigen veld de halve finale tegen het ADO Den Haag Vrouwen Talenten Team moest worden gespeeld. De Haagse voetbalmeiden begonnen furieus aan het duel. Al na 10 seconden moest RKAVV-keepster Sterre van der Zalm zich tot het uiterste inspannen om een vroege achterstand te voorkomen. Van der Zalm zou de wedstrijd nog vele malen moeten optreden en werd 'Woman of the Match'.

Na ruim een kwartier spelen kwam RKAVV meer in de wedstrijd. Op aangeven van Sylvia van Leeuwen schoot Francis Koning haar ploeg naar 1-0. Na ruim een half uur spelen was het Sylvia van Leeuwen (assist: Romy van der Helm) die 2-0 scoorde. Het talententeam van ADO Den Haag Vrouwen kwam voor rust nog op 2-1. Men genoot niet lang van die aansluitingstreffer, want vrijwel direct na rust krulde Nina van der Hoeven de bal in de kruising na goed doorzetten van Francis Koning en op aangeven van Sylvia van Leeuwen; 3-1. Nadat Romy van der Helm met een knappe soloactie voor 4-1 zorgde brak het ADO Den Vrouwen Talenten Team. Jessie van Leeuwen, ex-ADO Den Haag Vrouwen eredivisiespeelster, schoot RKAVV met haar specialiteit, het afstandsschot, van 25 meter naar de 5-1 eindstand. De finale wordt zaterdag (16 juni) bij VELO in Wateringen tegen 2B kampioen LYRA gespeeld. RKAVV verloor beide competitieduels (0-3 & 4-2), maar liet onlangs in het uitduel zien dat er meer te halen viel.

Het belooft zaterdag (15:00 uur) een boeiend duel te worden. Op de finaledag bij VELO staan ook VELO JO21- Forum Sport JO21 (14:30 uur) en VELO MO19-Forum Sport MO19 (12:45 uur) op het programma.

Jeremy Knegtmans (SEV) hakt de bal op de even later 4-1 scorende Hassan Bendahman achter hem (foto: AW).
Jessie van Leeuwen (RKAVV Vrouwen) scoort 5-1 tegen haar vorige club ADO Den Haag Vrouwen (Talenten Team) (foto: Jack v.d. Hulst).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant