Bas de Leede mocht weer eens bowlen en greep zijn kans (foto: AW).
Bas de Leede mocht weer eens bowlen en greep zijn kans (foto: AW).

VCC blijft ongeslagen koploper na verrassende winst op Topklasser HCC

Sport 326 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen zondag stond de Twenty20 tegen Topklasser HCC op het programma. De wedstrijd liet zien dat VCC na jaren 'herbouwen' zo langzamerhand weer rijp is voor het topniveau: HCC werd op alle fronten gedeklasseerd. Zaterdag werd Salland eenvoudig verslagen in de reguliere competitie.

Tom de Grooth won tegen HCC de toss en koos voor fielden. Deze keuze pakte fantastisch uit, want al na zeven runs nam openingsbowler Yasir Hamid het eerste wicket. Bas de Leede mocht weer eens bowlen en greep zijn kans met wicket nummer 2 en 3. Philippe Boissevain sloeg ook al twee keer toe tegen zijn vroegere club en voor HCC er erg in had, keken de Hagenaars tegen een tussenstand aan van 64 runs voor het verlies van acht wickets. Ook de staartbatsmen konden hierin geen verandering brengen. Bas de Leede kwam terug van de andere kant, rekende direct de 'tailenders' in en kwam met vier wickets van het veld. Nehaan Gigani pakte twee goede vangen in het outfield. Ook het grondfielden van VCC was uitstekend verzorgd. Hoewel VCC openingsbatsman Tom de Grooth op 21 verloor (LBW) en Matt Smit op 30, maakten Bas de Leede en Steve Nottle daarna geen fouten meer. Na zo'n 15 overs was de buit binnen.

Op zaterdag trad Voorburg CC in Deventer aan tegen Salland. Op het prachtige complex aan de David Wijnveldtweg toonden de Voorburgers hun klasse door met ruime cijfers te winnen. De Deventenaren konden in hun innings slechts 76 runs op het bord krijgen, een totaal waar VCC (getuige het feit dat het geen wicket verloor) geen moeite mee had. Na 21 overs was de klus geklaard.

Na verloren toss moest VCC gaan bowlen en fielden. De rood-blauwen begonnen scherp en na 12 runs en 6 overs zaten batsmen 1 en 3 al weer aan de kant. De Deventenaren lukte het maar tergend langzaam om de runs bij elkaar te sprokkelen (run rate circa 2,5 runs per over waar rond de vijf normaal is), terwijl er met de regelmaat van de klok wickets vielen. Slechts Van der Molen (11), overseas Pasternatsky (17) en R. Lubbers (22) kwamen in de dubbele cijfers. Salland was na 30.5 overs all out met slechts 76 runs. Bij de prachtige bowlingcijfers vielen vooral Steffen Mulder (3 v 20 in 9) en Philippe Boissevain (3 v 21 in 6) op.

Na de pauze begonnen de Voorburgers rustig maar gestaag aan de inhaalrace. Matt Smit en Mohit Hingorani gingen via 25 voor 0 in 10 overs, 50 voor 0 na 17 overs en 70 voor 0 na 20 overs naar de overwinning die uiteindelijk in de 21e over werd behaald, zonder het verlies van ook maar een wicket (Smit 38 not out, Hingorani 26 not out). Salland bewees zichzelf daarbij een slechte dienst door twee vangen te missen. Met deze overwinning blijft VCC de ongeslagen koploper in de Hoofdklasse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant