RKAVV Vrouwen wint Haaglanden Voetbal vrouwentoernooi (foto: Hans van der Valk).
RKAVV Vrouwen wint Haaglanden Voetbal vrouwentoernooi (foto: Hans van der Valk).

Vrouwen RKAVV winnen Haaglanden Voetbal Toernooi

Sport 828 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de finaledag van het Haaglanden Voetbal Toernooi afgelopen zaterdag bij VELO in Wateringen werden successen geboekt door het eerste vrouwenelftal van RKAVV, de JO21 en de MO19 van Forum Sport.

RKAVV won het toernooi in 2014 na het nemen van strafschoppen. In de finale werd het toen 2-2 tegen VUC. Vorig seizoen verloor RKAVV de finale kansloos van Jong ADO Den Haag Vrouwen met 11-0. De statistische voortekenen waren dit jaar ook in het nadeel van RKAVV. In de competitie werd van medefinalist en 2B-kampioen LYRA verloren (0-3 & 4-2. Maar zaterdag waren de rollen omgedraaid. Bij LYRA ontbraken, met name voorin, enkele spelers die mede voor het glansrijke kampioenschap hadden gezorgd. Maar ook RKAVV kende personele problemen. Trainer Bert van der Kaa: "Ik had graag met Jessie van Leeuwen in de spits en met Annemijn van der Veldt in het centrum van de verdediging willen starten, maar Annemijn was afgelopen week van een verstandkies verlost en kon nog niet spelen. Voor haar staat bovendien nog het WK Vrouwenvoetbal voor Militairen in Texas op het programma de komende weken. Claudia van der Hulst en Stephanie Groenendijk waren op vakantie. Dat zijn spelbepalende spelers."
Van der Kaa begon met de van hielspoor herstellende Linda Kemperman in de basis. "Een risico, maar verantwoord. Linda brengt een hoop strijd en goed voetbal. Merijn Buitenhek stond rechtsback en vond ik een verademing op die plek, waar ze normaliter niet speelt. Francis Koning, die een groot gedeelte van het seizoen miste, stond in de spits en deed het ook erg goed." De factor geluk vlakt Van der Kaa ook niet uit. "Natuurlijk is het ook een kwestie van geluk, maar ik denk dat we er ook in geslaagd zijn om de poppetjes op de juiste plek te zetten. Het laatste half uur, toen het al 2-1 stond, is LYRA niet echt dreigend meer voor onze goal geweest. Dit is een mooie afsluiting van het seizoen, waarin ik na het begin van de competitie als trainer instapte. Ik heb het naar mijn zin. Er komen 5 nieuwe speelsters. De spelersgroep wordt groter en er zit talent achter. Kortom volop toekomstperspectief."

Forum Sport MO19–VELO MO19 8-0

Het hoogste meidenteam van Forum Sport, dat komend seizoen als geheel het eerste en enige vrouwenteam van de club zal zijn, werd afgelopen seizoen najaarskampioen in de eerste klasse en eindige in de voorjaarscompetitie op een verdienstelijke 6e plaats in de MO19-hoofdklasse. In de poulefase van het Haaglanden Voetbal Toernooi waren beide finalisten elkaar ook al tegen gekomen. Op 9 mei won VELO nog met 6-3 en was het duidelijk de betere ploeg. In de finale domineerde Forum Sport de wedstrijd van het begin tot het eind.

Forum Sport JO21-VELO JO21 3-1

Het feit dat hoofdtrainer Bas Steffens dit gelegenheidselftal, dat niet in competitieverband uitkomt maar een soort Jong Forum Sport is, onder zijn hoede heeft zegt alles over de richting welke Steffens op wil. "Ik heb me bij RKAVV ook op de JO21 geworpen. Daarmee geven we als technische staf ook het signaal af dat we deze spelers, die doorgaans in de JO19 of in het 2e elftal uitkomen, zien en dat ze er helemaal bij horen. Het is ook een leuke ambitieuze en evenwichtige groep. Bovendien past het elftal goed in ons beleid zo veel mogelijk met zelf opgeleide spelers verder te willen gaan."

De finale werd na rust spannender dan die eigenlijk had moeten zijn. Steffens: "We speelden een acceptabele eerste helft, waarin we het beste van het spel hadden en ook met 2-0 leidden. De 2-1 uit een corner kort na rust bracht wat spanning in het elftal. We voetbalden vanaf dat moment wat onrustiger en VELO begon opportunistischer te spelen. Eigenlijk gave we achterin weinig weg en duurde het onnodig tot 5 minuten voor tijd dat we de wedstrijd definitief in het slot gooiden." Met de nieuwe spelersgroep, waar de JO21 volledig bij hoort, start Steffens deze week al met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "We trainen 2 weken en spelen 30 juni thuis om 14:30 uur een oefenwedstrijd tegen FC Rotterdam Oost. Dan wil ik 2 helften met een verschillend elftal spelen om iedereen aan het werk te zien."

Overschrijvingen

De meest opmerkelijke transfer in lokale kringen was die van Voorburger Rody de Boer van eerstedivisionist Telstar naar eredivisionist AZ. De keeper tekende een contract voor drie jaar. Jaarlijks vinden er ook veel overschrijvingen in het amateurvoetbal, óók bij de jeugd, van de ene naar de andere voetbalclub plaats. In Het Krantje volgende week meer aandacht daarvoor. Nu enkele opmerkelijke transfers en opmerkingen hierover.

Keeper Martesano Biliosa van Wilhelmus blijft zijn club trouw en zegt hierover op Facebook: "Jullie zijn van mij gewend dat ik naar een andere club ga, maar bij deze wil ik jullie mededelen dat ik bij de Wespen blijf. Wilhelmus is een warme club, waar ik eindelijk gewaardeerd wordt voor wie ik ben en voor wat ik kan! Ik heb een leuk seizoen achter de rug, waarin we helaas niet naar de 2e klasse gepromoveerd zijn. Ik ben van mening dat wij er nog niet klaar voor zijn. Maar komend seizoen gaan wij vol voor het kampioenschap!"

WateringseVeld/Kranenburg, dat afgelopen seizoen kampioen in 4D werd, start in de 3e klasse met negen nieuwe spelers voor de selectie, waaronder Mitchel Beyersbergen en Adem Dogan. Beyersbergen bedankte dit seizoen voor het spelen van prestatief voetbal bij RKAVV, omdat hij ernstig geblesseerd raakte. Dogan speelde in het verleden voor (o.a. RKAVV en Wilhelmus). Bij RKAVV, Forum Sport, Stompwijk'92, Wilhelmus, SEV en de vrouwen van RKAVV veranderde niet spectaculair veel. Komende week meer daarover in Het Krantje.

Forum Sporters jeugdtrainer RKAVV

Rechtsbuiten Brian de Jong en linksbuiten Edoardo Saurwalt van Forum Sport zijn met ingang van komend seizoen de nieuwe jeugdtrainers van RKAVV JO15-2. RKAVV Hoofd Jeugdopleidingen Jan de Jong jr. is blij met hun komst. "Deze twee trainers hebben het afgelopen jaar trainerservaring opgedaan bij Forum Sport JO13. Het zijn echte sportmensen, want ook hun studies zijn respectievelijk Sportmanagement & marketing en Sport & Bewegen. Brian en Edoardo kennen elkaar al heel lang en gaan onder de directe leiding van de nieuwe JO15-hoofdtrainer Jordy de Wit hun trainersloopbaan een vervolg geven." Brian de Jong is een voormalig jeugdspeler van Forum Sport en de zoon van het hoofd jeugdopleidingen. Edoardo Saurwalt keert terug op het sportpark waar hij zijn eerste schreden op het voetbalveld bij buurman SEV zette.

Forum Sport MO19 wint Haaglanden Voetbal MO19-toernooi (foto: pr).
Rody de Boer van Telstar naar AZ (foto: Leo de Boer).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant