RKAVV-dribbelkoning Hayden Bergen was een ware plaag voor de UDI'19-defensie (foto: AW).
RKAVV-dribbelkoning Hayden Bergen was een ware plaag voor de UDI'19-defensie (foto: AW).

Eerste competitieoverwinning RKAVV smaakt naar meer

Sport 396 keer gelezen

RKAVV-UDI'19 CSU 3-1 (2-0)

Doelpunten: Lomonaco (kopbal; assist Verhagen), Bergen (assist Lomonaco) & De Boer (strafschop; 3-1).

Opvallend was dat geen entreegeld voor niet-leden geheven werd bij de toegangspoort naar het sportpark. Sinds dit seizoen heeft RKAVV dat op advies van Tifosi Leidschendam (de officiële supportersclub van RKAVV) afgeschaft. In plaats daarvan is nu een loterij ingevoerd. Voor een euro kan een programmaboekje worden gekocht met een uniek lotnummer. In de rust van elke thuiswedstrijd van het 1e elftal worden de winnende lotnummers bekend gemaakt en kunnen de prijzen worden afgehaald in het clubgebouw. Ook is een supportersvak bij de cornervlag het dichtstbij het clubgebouw afgebakend waarbinnen ook (alcoholische) versnaperingen mogen worden verkocht. Vanaf nu kunnen de supporters daarnaast ook met een QR-code via een app bepalen wie er Man van de Wedstrijd wordt.

Dit alles om de betrokkenheid op de club en de verrichtingen van het eerste elftal te vergroten onder het mom van 'het is fijn langs de lijn'. Ongeveer 30 mensen appten met de QR-code. In hun ogen was Hayden Bergen de 'Man of the Match'. De jonge rappe flankdribbelaar, vorig jaar nog een redelijk anonieme 2e klasse-speler bij RKDEO, was met zijn kap- en draaibewegingen een ware plaag voor de UDI'19-defensie en scoorde ook nog eens een doelpunt. Ook RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci was tevreden over hem, al waakt hij voor grote euforie. "Hayden is absoluut een aanwinst voor RKAVV, maar we gaan geen roofbouw op hem plegen. Hij geeft heel veel energie in aanvallend en óók in verdedigend opzicht. Maandag en dinsdag gaat hij gewoon uitlopen op de training. De conditietraining met bal slaat hij over, al zal hij daar zelf niet blij mee zijn. Hij wil altijd voetballen. Ik wil hem het hele seizoen heel houden."

Karam Boukhari is de directe concurrent van Bergen, maar Ceccucci kan nog niet over Boukhari beschikken. "Hij is lange tijd op vakantie geweest en heeft een groot deel van de voorbereiding gemist. Nu heeft hij een terugslag. Hij werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen met vermoedelijk een voedselvergiftiging. Ik zit karig in mijn flankaanvallers, want ook Jop Verhagen is nog met vakantie en begint opnieuw aan zijn voorbereiding. Ik ben blij met Hayden, maar niet ten koste van alles." Ook Jordy de Wit, Giorgio Achterberg en Hamza Boukhari zijn nog niet wedstrijdfit. Ceccucci: "De hamstringblessure van Jordy is over maar hij heeft nu een enkelblessure. Die zit vooralsnog alleen nog maar bij ons in de fitness. Giorgio heeft ook nog veel tijd nodig om terug te komen. En Hamza wil meer wedstrijdminuten, maar moet ik tegen zichzelf in bescherming nemen. Na 4 soloacties liep hij te hijgen. Hij zegt ook alle wedstrijdenergie in 20 minuten te moeten leggen. Dat klopt, maar ook hem wil ik het hele seizoen verder zien heel te houden."

Bekerduels

De overige clubs kwamen voor de KNVB Districtsbeker in actie. RKAVV Vrouwen won zaterdag met 1-5 bij Die Haghe door doelpunten van nieuwkomer Lisa de Jong (3), Sylvia van Leeuwen, Michelle Hersmis, Jessie van Leeuwen & Romy van der Helm. SEV maakte zaterdag na de 7-1 nederlaag van vorige week wat goed tegen BMT (za.). Martijn Kersten, Hassan Bendahman (2), Jasper Koning & Kevin Blommesteijn (4-1) zorgden voor de 5-1 overwinning. Wilhelmus ging op 'stedentrip' naar Haastrecht, waar van de gelijknamige club met een 1-3 gewonnen werd door doelpunten van Tomas Ruijgrok & Kamiel Grapendaal (2). Zondag bepalen de koplopers Wilhelmus en Nicolaas Boys in een onderling duel wie de 1e knock-outronde van het bekertoernooi gaat bereiken. Door 2 overwinningen plaatste Stompwijk'92 zich al voor de volgende ronde. Zaterdag staat nog de stadsderby Forum Sport-Stompwijk'92 op het programma. Na de 1-0 nederlaag bij Voorschoten'97 (za.) verloor Forum Sport zaterdag opnieuw. RKDEO won met 1-2. Brian de Jong scoorde 1-2 na rust. Door vele afwezigen debuteerden Lorenzo Seymonson en Jerone Goodett in de basis.

RKAVV Vrouwen-speler Lisa de Jong scoorde 3x tegen Die Haghe (foto: Jack v.d. Hulst).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant