Logo hetkrantje-online.nl
De Wilhelmus-spelers Yuri Bruno & Ruben Gymphy verdedigen gretig op de bal (foto: AW).
De Wilhelmus-spelers Yuri Bruno & Ruben Gymphy verdedigen gretig op de bal (foto: AW).

Alle regiovoetbalclubs starten dit weekend hun competitie

  •   293 keer gelezen   Sport

Wilhelmus-Nicolaas Boys 4-1

Door Alexander Wagener

"Ik vond dat we goed speelden en was tevreden over de gedreven manier waarop mijn spelers invulling aan hun taken gaven", zei trainer Oscar Laguna Burgos, die terugkijkt op een prima seizoenvoorbereiding. "De balans is dat we in de oefenperiode maar 1x verloren hebben en dat was van RKAVV in het LVK 2018. Dus ben ik tevreden. Ik heb het gevoel dat we klaar voor de competitie zijn." Kamiel Grapendaal was vorig seizoen nog spits in het 2e elftal, maar scoorde in de voorbereiding regelmatig. Laguna Burgos: "Zondag had hij nog wat moeite om het tempo bij te benen, maar hij had dan ook 3 dagen met koorts op bed gelegen. De spitsen Kevin Besamusca en Kevin Langeveld zijn nog aan het herstellen van blessures, maar ook met hen erbij is Kamiel een serieuze kandidaat om te mogen gaan spelen ja." De uit de jeugd doorgekomen keeper Mark de Jong verving de net van een kleine medische ingreep herstelde Martesano Biliosa, die zondag in het 2e elftal keepte. Laguna Burgos vindt De Jong óók een aanwinst. "Ik was niet blij met het late vertrek van onze 2e keeper Dennis Pronk, maar in Mark de Jong hebben we weer een serieuze concurrent voor Martesano gevonden ja."

Opstelling Wilhelmus:
Mark de Jong; Tomas Ruijgrok, Bas de Bree, Levie Schut, Jasper Wartna; Ruben Gymphy, Mathijs Wartna, Yuri Bruno; Kamiel Grapendaal (64. Jake Smart), Jacky Adam, Remy Kant (70. Lars Goinga). Doelpunten: Eigen doelpunt, Kant, Adam & Smart.

Halsteren- RKAVV 1-0

RKAVV leed haar eerste competitienederlaag van het seizoen. Het versterkte en vorig seizoen net niet gepromoveerde Halsteren, versterkt met o.a. ex-prof Robert Braber (NAC, Excelsior, RKC & Willem II) is weer titelkandidaat en scoorde al vroeg in de wedstrijd uit een vrije trap. Trainer Maurizio Ceccucci zag dat zijn elftal zich prima staande hield tegen de titelkandidaat. "Mijn spelers hebben keihard gewerkt. Ik verwijt ze nauwelijks iets. Uiteindelijk moet ik ook zeggen dat wij te weinig hebben gecreëerd. Het veld hielp daarin ook niet mee. Dat was door de droge zomer niet best." Een eventueel snelle terugkeer van door blessures of vakanties afwezige spelers (Achterberg, Karam Boukhari, Jop Verhagen, Jordy de Wit) is nog niet aan de orde. Ceccucci: "Nee, daarover valt nog niets nieuws te melden." RKAVV 2 begint zondag met 2 opstekers. Door bekeroverwinningen op de 1e elftallen van zondag 3e klassers Voorschoten'97 (zo.) en Taurus zal de ploeg van trainer Patrick van Pruijssen met veel zelfvertrouwen aan de competitie beginnen.

Forum Sport-Stompwijk'92 2-0

De stadsderby was het laatste pouleduel in het eerste ronde bekertoernooi. Stompwijk'92 had zich al geplaatst voor de volgende (knock-out) ronde. Voor Forum Sport was de overwinning de enige bekerzege. Trainer Bas Steffens was blij dat zijn ploeg de eigen doelstelling uit de wedstrijd wist te halen. "Van onze kant was het belangrijk om te winnen, de '0' te houden en vrijuit te spelen. Dat is allemaal aardig gelukt. Als we eerder en meer kansen hadden benut was de uitslag zeker groter geweest. Zaterdag moeten we er gewoon staan." De ziekenboeg loopt maar langzaam leeg. Steffens: "Marc du Chatenier en Leo Dijkhuizen zijn nog niet zo ver. Jordy de Bruin is de eerste 2 wedstrijden geschorst. Buiten deze 3 belangrijke jongens lijkt iedereen verder inzetbaar."

Voor Stompwijk'92 en trainer Erik van Manen was het de 1e keer dat tegen Forum Sport werd gevoetbald. "Daar zit zeker wel kwaliteit. Het is voor hun natuurlijk lastig spelen tegen een ploeg die wat teruggetrokken speelt, zoals wij dat doen. De ruimtes zijn klein en dan moet je erg creatief zijn om een gaatje te vinden. We hebben geluk en ook kleine kansjes gehad. Maar ja, die kansen komen niet zo makkelijk en zo vaak als afgelopen seizoen." Van Manen durft geen uitspraak te doen over hoe zijn ploeg in een hogere klasse gaat presteren. "We gaan het zien. Iedereen weet wat van hem wordt verwacht. Er zullen dingen anders 'moeten' in het weekend als voorbereiding op een wedstrijd. We bekijken het van week tot week. Er zullen betere en minder goede ploegen zijn. Tegen die ploegen moeten we toeslaan. Punten sprokkelen tegen de grote ploegen en doelpunten maken tegen de kleine ploegen als je dat zo mag noemen. Voorlopig zijn wij de debutant en dus een kleine ploeg. We blijven bescheiden in Stompwijk."

Opstelling Forum Sport:
Jurriaan Jouvenaar; Sebastiaan v. Beek, Gino Lauwers, Dario v. Breukelen, Jordy de Bruin (46. Gijs Hebing); Nychel l'Ami, Hugo v. Diepenbeek, Abdelhak Bojaada; Brian de Jong (60. Mostava Frederik), Joshua Steenvoorden, Edoardo Saurwalt (46. Lorenzo Seymonson). Doelpunten: Boojada & v. Breukelen.

Opstelling Stompwijk'92:
Jesper v. Leeuwen; Sem v.d. Salm, Nick v.d. Bosch, Dick v.d. Salm, Donny v. Marwijk; Pim v.d. Arend (72. Killian Bol), John Onderwater, Daniël Knijf (56. Bo v. Viegen); Dennis G. , Rick Luiten, Nick Ammerlaan (66. Enrico Geus).

SEV-Kamerik 6-1

"Voor rust lag het tempo weliswaar veel te laag, maar scoren we 5x. Het iets hogere tempo na rust leverde 7 grote en eigenlijk niet te missen kansen op. Alleen Milan scoorde. Gek genoeg uit een vrije trap", zegt trainer Denis Luhulima, die het resultaat van de competitiestart generale repetitie zeer verwelkomde. "Ik kan gelukkig weer keuzes maken in elke linie van mijn basiselftal, dus dat is een prima zaak. Op linksback diende Kasper Struik zich nu aan. Hij is 3e jaars senior, maakte als SEV-jeugdspeler jaren geleden al zijn debuut, en speelde nu een verdienstelijke wedstrijd. Wisselspeler Martijn Kersten kwam dit keer niet in actie. Björn van Haarlem was afwezig en Max van der Scheer speelde door een ingescheurde teennagel ook niet. Roel Vogel, die ooit ook al zijn debuut in SEV 1 maakte, speelde nu in SEV 2. Dit duel was de laatste test voordat de competitie begint. Deze week trainen we 3x. De spelers, staf en ik hebben zin in de competitie!"

Opstelling SEV:
Jeroen Meulink; Roland Groeneweg, Milan v.d. Veer, Jeremy Knegtmans, Kasper Struijk (60. Peter Raaijmakers); Paul Janssen (46. Hassan Bendahman), Tim de Jong, Wessel v. Huizen; Robin Schoew, Kevin Blommestijn, Randy de Witt (46. Jasper Koning). Doelpunten: De Jong (3), Blommestijn, Schoew & v.d. Veer.

RKAVV-DWO (vr.) 4-2

Ondanks een aantal blessuregevallen en vakantiegangers, wat RKAVV in vorige seizoenen doorgaans opbrak, is de zaterdag tweedeklasser in het vrouwenbekertoernooi door naar de volgende ronde. Trainer Bert van der Kaa is blij met de aanwinsten. "Lisa de Jong is een linkspoot met een goede trap. Ze kan zowel op links- of rechtsbuiten spelen. Lotte Barmentloo is een tweebenige verdedigende middenvelder met een goed spel inzicht. Jenske Kroes is een aanvallende middenvelder met een goede pas en een natuurlijke drang naar het doel. Manouk Kroet is een rechter centrale verdediger met een goede inspeelpass. Ze laat ook haar tegenstander nauwelijks aan de bal komen. Noomi Weinberg is een keeper met goede reflexen en een prima uittrap." Van der Kaa zal niet compleet aan de competitie beginnen. "We zijn klaar voor de competitie. Stephanie Groenendijk is nog geblesseerd en Michelle Hersmis, Lotte Barmentloo en Manouk Kroet zijn nog op vakantie."

Doelpunten: Linda Kemperman (2), Sylvia v. Leeuwen & Claudia v.d. Hulst.

Meer berichten