Nychel l'Ami (Forum Sport) scoorde 1-1 uit een vrije trap, maar S.V. Honselersdijk won (foto: AW).
Nychel l'Ami (Forum Sport) scoorde 1-1 uit een vrije trap, maar S.V. Honselersdijk won (foto: AW).

Regioclubs scoren tweeëndertig doelpunten in één weekend!

Sport 394 keer gelezen

Leonidas-RKAVV 0-4

De uitoverwinning tegen de ambitieuze Rotterdammers was meer dan welkom. "Het werd tijd!", zegt trainer Maurizio Ceccucci, wiens strijdplan als een bus klopte. "We hebben onze taken met prima voetbal uitgevoerd en daarmee het spel van Leonidas volledig ontregeld. Het enige wat ik mijn ploeg verwijt, als je het zo mag noemen, is dat er niet meer werd gescoord. Bij 0-3 kreeg Leonidas een rode kaart." In Unitas thuis heeft hij veel vertrouwen. "Het spel van de afgelopen weken was goed, alleen het resultaat niet. Nu maken we wel de kansen af. Als we hetzelfde voetbalniveau in combinatie met het afmaken van kansen halen, moeten we de 3 punten thuis kunnen houden." Het was overigens lang geleden dat Sjors Verhagen scoorde (18-10-2015 SDO-RKAVV 2-1?). Ceccucci: "Hij had er maar 10 minuten voor nodig. Die 0-4 heeft hij dan ook uitbundig gevierd."

Forum Sport-SV Honselersdijk 1-2

Vlak voor het eindsignaal gingen de bezoekers met de winst aan de haal. Trainer Bas Steffens: "We waren de betere ploeg, maar we speelden alleen niet slim genoeg. We waren gewaarschuwd voor hun counters, maar tuinden er bij 0-1 toch in. Dat hadden we kunnen voorkomen als we meer de flanken in plaats van de drukke middenas hadden bespeeld. Na rust moet je minstens 1 van de vele grote kansen maken, waardoor je ook nog eens ruimte zou hebben gekregen. Het was een lastige wedstrijd. De speelwijze van Honselersdijk ligt hen goed en levert ze resultaat op. Verdiend of niet, de uitslag staat gewoon. Voor ons is het hopelijk wel een heel leerzaam duel geweest." De trainersduo's Steffens-Den Turk en Boon-Van Zijl liggen elkaar goed. "In het verleden oefenden we graag tegen Honselersdijk; een compact en fris spelend elftal dat je maar moet zien te ontrafelen. Piet en Frank zijn mooie gasten, waar ik veel respect voor heb. Ook wat ze doen met S.V. Honselersdijk. Het is knap dat ze voor het eerst in de clubgeschiedenis eerste klasse spelen."

Stompwijk'92- sv KDO 2-5

De kersverse tweedeklasser kwam terug van een te vroege ruime achterstand, maar trainer Erik van Manen zag na rust de achtervolging stagneren. "We hebben onszelf laten overbluffen. In de beginfase hebben we de wedstrijd weggegeven. Het zal echt elke week vanaf de start top moeten zijn om ons met de gevestigde ploegen te kunnen meten." Na 3 wedstrijden en 1 punt in 2C wordt niet getreurd. "Maar er zijn wel dingen duidelijk geworden", zegt Van Manen. "We hopen als team (!) door te kunnen pakken en de broodnodige punten te kunnen verzamelen. We hebben een kleine groep, die fit, gretig en scherp moet blijven en vooral elke week weer de strijd met elkaar moet aangaan. Ik denk dat we elke week punten zouden moeten kunnen pakken. Of dat nou tegen Altior met 0 uit 3 of tegen andere ploegen is. Als wij er als team staan dan kunnen we het iedereen heel lastig maken. Kansen krijgen we altijd."

WIK-Wilhelmus 2-8

"Het was van onze kant een heel goede wedstrijd, waarin we WIK met hoog baltempo kapot hebben gespeeld", zegt trainer Oscar Laguna Burgos. "Enige minpuntje, als ik daar van mag spreken, is dat de uitslag nog wel wat hoger had gekund, maar als trainer mag ik niet ontevreden zijn." ODB thuis wordt een zware klus. Laguna Burgos: "We zijn samen koploper in Q3. Het wordt mooi om te kijken of we tegen zo'n tegenstander ook hetzelfde strijdplan op de mat kunnen brengen en of we dezelfde lijn kunnen doorzetten. Op Kevin Langeveld en Timo Albers na is iedereen fit."

SEV-SV Wassenaar 16-0

"Ik wil best wat verder reizen om tegen sterkere tegenstanders in de 4e klasse te spelen, maar dit sloeg nergens op", zegt trainer Denis Luhulima. "Semper Altius uit is een ander en lastiger verhaal. Daar ligt nu onze focus." Op 26 april 2008 speelde Peter Raaijmakers zijn laatste competitiewedstrijd voor SEV. Zaterdag viel hij in. "Ik was toen 24. Dit seizoen had ik al 3x vriendschappelijk en 2x voor de beker meegedaan. Ik speel in het 2e als een soort mentor voor onze jonge ploeg." Voor 2 mensen was het een leuke zaterdagmiddag. SEV-voorzitter Rob de Ruijter en SV Wassenaar-bestuurslid Albert van Biezen zagen elkaar na jaren weer eens. "We hebben samen bij de club en in het Wassenaars elftal heel lang in hetzelfde elftal gespeeld. Ik was keeper en hij rechtshalf/rechtsback. We hebben meteen een eetafspraak gemaakt."

RCL 2-RKAVV (vrouwen) 4-1

Het duel der tweedeklassers leek af te stevenen op een nederlaag met miniem verschil, maar in de laatste 10 minuten werd nog 4x gescoord. "Hier had ik niet op gerekend", zegt trainer Bert van der Kaa. "Het is balen allemaal. Net als bij ARC speelden we zeker 80% van de tijd op hun helft, maar we scoren niet." Goed spelen en toch verliezen levert wel wat gemor op. Van der Kaa: "Dat hoort bij sport. Zeker als je met elkaar wat wil presteren. Vorig seizoen had ik iedere zaterdag feitelijk maar net 11 spelers. Nu kan ik keuzes maken." FC 's Gravenzande is de grote onbekende voor Van der Kaa. "Ze komen uit de 3e klasse en zijn nog moeilijk te peilen. We moeten naar onszelf kijken en hebben nog het een en ander in ons spel op te knappen."

Linda Kemperman (RKAVV Vrouwen) doet hier onder toezicht van de bank een verwoede doelpoging (foto: Jack v.d. Hulst).
Invaller Peter Raaijmakers (SEV) voetbalde zijn laatste competitiewedstrijd op 26 april 2008 (RCL uit, 3-3) (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant