Keeper Marc de Jong (Wilhelmus) viel al vlot geblesseerd uit (archieffoto: AW).
Keeper Marc de Jong (Wilhelmus) viel al vlot geblesseerd uit (archieffoto: AW).

Eerste overwinning RKAVV Vrouwen; Stompwijk'92 nu laatste

Sport 619 keer gelezen

RKAVV-Unitas 2-4

Een beter combinerend Unitas maar een meer kansen krijgend RKAVV, moest trainer Maurizio Ceccucci bekennen. "De 1-2 uit een strafschop vlak na rust was bepalend. Ik ga hier niet zeggen dat we door de scheidsrechter verloren hebben, want dat doe ik nooit, maar ging de hand nu naar de bal of de bal naar de hand van Rico de Boer? In ieder geval vormde die goal de inleiding tot de nederlaag. Unitas heeft een geweldig dynamisch elftal met veel individuele kwaliteiten. Onze analyse van de ploeg kon meteen de prullenbak in, want er stonden 4 andere spelers in het veld. Ons tactisch plan was hetzelfde als dat tegen Leonidas. En daarvan wonnen we met 0-4. Ik heb veel vertrouwen in mijn spelersgroep." Dat wedstrijden steeds meer op details beslist worden wordt binnen de club erkend. Ceccucci: "Met hulp van vrijwilligers is een videoanalyse ruimte in het clubgebouw gerealiseerd, waar we terug en vooruit kunnen kijken naar ons spel en dat van onze tegenstanders. De club is heel goed bezig om ons in staat te stellen optimaal te presteren. Niets dan lof hiervoor."

Semper Altius-SEV 0-3

"Voor rust speelden we vrij slordig en te traag in de omschakeling. Roland Groeneweg speelde prima en scherp op de beste man van Semper Altius, die vaak met een lange bal werd gezocht. Na rust zetten wij een tandje bij en de puntjes op de i", zegt trainer Denis Luhulima, die zijn ploeg verschillende grote voetbalkansen zag creëren. "Dat we nog maar 2x scoorden was eigenlijk vreemd." Lucas Valk maakte als invaller zijn competitiedebuut in het eerste elftal. Luhulima: "Lucas is een talentvolle centrale verdediger. Als beloning voor zijn groei en trainingsarbeid mocht hij minuten maken. Twee minuten voor tijd scoorde hij ook nog bijna." Zaterdag komt RKSV Vredenburch op bezoek. Luhulima: "Na Semper Altius wordt Vredenburch voor ons concurrent nummer 2! We weten wat ons te doen staat."

BVCB-Forum Sport 1-3

Een mooie overwinning in een wedstrijd die kwalitatief beter kon, vindt trainer Bas Steffens. "Zeker een goed resultaat, maar we hebben op een te nonchalante manier teveel kansen gemist. Zo'n wedstrijd als deze hadden we veel eerder moeten beslissen."

De Voorburgers misten Brian de Jong, Lorenzo Seymonson, Jordy de Bruin en Leo Dijkhuizen (allen geblesseerd). Edoardo Saurwalt maakte speelminuten in het 2e elftal. Floor Kranendonk debuteerde. Steffens: "Floor is een fysiek zeer sterke speler uit de JO19 van vorig seizoen, die controlerend op het middenveld of centraal achterin in het 2e elftal speelt. Hij houdt het voetballen simpel. Duelkracht is een sterk punt van hem." Zaterdag wacht het nog ongeslagen Die Haghe thuis. Steffens: "Een op papier mooi affiche en voor ons de uitdaging om te proberen Die Haghe de 1e nederlaag toe te brengen."

Altior-Stompwijk'92 6-3

De medepromovendus uit de 3e klasse was uiteindelijk toch te sterk. Trainer Erik van Manen: "We moesten al snel in de achtervolging, maar na de 2-0 konden we iets meer grip op de wedstrijd krijgen. Door wat onhandigheden in onze defensie was de ruststand 3-2. In plaats van door te pakken na de snelle 3-3 maakten we fout op fout, waar Altior wel raad mee wist. John Onderwater kreeg een goede kans op 4-4, waardoor het toch nog goed leek te komen voor ons, maar helaas bleven we grossieren in fouten en gaven we op knullige wijze de wedstrijd volledig weg." Stompwijk'92 verloor tot nu toe 3x aaneen vrij close. De details bleken doorslaggevend. Van Manen: "De tegengoals zijn niet te wijten aan ons tactisch plan, maar aan persoonlijke fouten. Onze laatste linie is even uit vorm, zo lijkt het. Daar moeten we snel uit zien te komen." Koen Kemna, middenvelder uit de JO19-1, maakte zijn officiële competitiedebuut.

RKAVV-FC 's Gravenzande (vrouwen) 9-1

De eerste competitieoverwinning van het seizoen. "Het werd tijd", zegt trainer Bert van der Kaa, die tegen nieuwkomer FC 's Gravenzande al snel zag dat er wat te halen viel. "De 1-0 van Lisa nog geen halve minuut na de aftrap was natuurlijk lekker." RKAVV had verder geen kind aan FC 's Gravenzande. Van der Kaa kreeg de afgelopen week in ieder geval de neuzen weer dezelfde kant op. "Het gemor in de spelersgroep door de toenemende onderlinge concurrentie hebben we in een gesprek met z'n allen besproken. We hebben afspraken gemaakt hoe we verder met elkaar omgaan."

Wilhelmus-ODB 1-1

Trainer Oscar Laguna Burgos vond het gelijkspel een onterechte afspiegeling van de werkelijkheid en was tevreden over het veldspel en mentale weerbaarheid tegen het doorgaans intimiderende ODB. "Wij waren de betere ploeg en hadden deze wedstrijd ook zeker moeten winnen! Op aangeven van Bill Duah scoorde Jacky Adam al snel 1-0. Daarna hebben we het spel gemaakt en diverse kansen op 2-0 gehad. Zeven minuten voor tijd kwam ODB in een klutssituatie voor ons doel na een indraaiende vrije trap vrij plotseling en bij toeval op 1-1. Ik ben tevreden over het vertoonde spel. We hebben nagenoeg niks weggegeven en redelijk veel kansen gecreëerd." Keeper Marc de Jong viel al snel geblesseerd uit. Laguna Burgos: "Hij werd letterlijk de wedstrijd uit geschopt. Of het een serieuze blessure betreft moet nog blijken. Zondag zijn we vrij, dus heeft hij een week langer de tijd om te herstellen. We oefenen of trainen niet. Ik geef mijn spelers een vrije zondag." Zelf neemt Laguna Burgos de gelegenheid te baat om zondag twee poulegenoten te gaan bekijken. "Welk duel ik ga bijwonen weet ik nog niet. Daar ga ik nog even over nadenken."

Afbeelding
De dit seizoen bij RKAVV Vrouwen debuterende aanvaller Jenske Kroes (ex-Taurus Delft) scoorde 4x (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant