Afbeelding

Alleen virtueel Q3-koploper Wilhelmus wint

Sport 290 keer gelezen

RKAVV-VC Vlissingen 0-3

Jop Verhagen maakte na 3 jaar verblijf bij FC Rijnvogels (2 jaar) & Westlandia (1 jaar) zijn competitierentree in het basiselftal. Zijn broer Sjors maakte dat niet mee. De oudste telg Verhagen is per direct met selectievoetbal gestopt. Veranderde werkomstandigheden en zijn gezinsleven maakten selectievoetbal niet langer meer mogelijk.

Trainer Maurizio Ceccucci: "Het is heel jammer voor ons, want Sjors was niet alleen een belangrijke kracht, maar is ook nog eens een fantastische gozer." Door doelpunten van al zijn spitsen Didier Dandlau (2), Shwendell Cijntje en Jeremy van Lochem won het 2e elftal van trainer Patrick van Pruijssen eerder op de zondag wel. "Het niveau tussen 1 en 2 is te groot. Ik verwacht dan ook niet dat iemand uit mijn groep nu definitief naar 1 wordt overgeheveld."

Het middenmootduel, beide ploegen hadden tot zondag 7 punten, was belangrijk om te winnen. Daar zag het in alle opzichten ook naar uit. Ceccucci reageerde met Italiaanse passie op de verrichtingen van zijn ploeg. "Op de laatste 20 minuten na, toen we opportunistischer de lange gingen spelen, waren we beter, het grootste gedeelte van de wedstrijd waren wij in balbezit, en kregen wij overall de meeste kansen. Ik kan ik mijn ploeg werkelijk niets verwijten. We speelden gewoon een goede wedstrijd, maar net als de laatste weken verzuimden wij om te scoren. Vlissingen ging uiterst efficiënt met haar spaarzame kansen om en maakte ze wel af. Ze begonnen in een 1-4-3-3 opstelling en wijzigden dat naar 1-4-4-2, wat ik een compliment voor mijn ploeg vind. Voetbal is soms heel erg oneerlijk."

Brielle-Forum Sport 2-1

Onder toeziend oog van Brielle's burgemeester Gregor Rensen, voormalig PvdA-sportwethouder van Leidschendam-Voorburg, leed de ploeg van trainer Bas Steffens een onnodige nederlaag. "Achteraf gezien kun je dat zeker zo stellen ja. Onze 1e helft was niet goed; verdedigend kwamen we vaak een stap te laat en aan de bal waren we slordig, wat tot veel onnauwkeurige passes in de opbouw leidde. We moesten steeds weer wat goed maken en kwamen niet in ons spel. Verdedigend kregen we niet echt grip op de tegenstander. Na rust waren we beter dan Brielle. De 1-1 leek eraan te komen, maar het werd 2-0 na een scherpe counter. We bleven druk houden, voetbalden nu een stuk beter en ook verdedigend hadden we controle."

De 2-1 7 minuten voor tijd viel te laat. Steffens: "Gino Lauwers kreeg nog wel een grote kans die hij helaas niet benutte. Op basis van de 2e helft verdienden we wel een punt, maar de 1e helft was te slap en te slordig. We hebben hier een goed eindresultaat laten liggen." Steffens voorziet opnieuw een lastige uitwedstrijd. "Elke uitwedstrijd is lastig in de zaterdag 1e klasse. Portugaal zal vertrouwen hebben getankt na hun 1e competitieoverwinning zaterdag."

Laakkwartier-Stompwijk'92 1-0

"Na enkele weken stond de organisatie achterin weer prima!", zegt trainer Erik van Manen, die zag dat het zijn club niet mee zat. "We gaven weinig weg en wisten met goede uitvallen kleine kansjes te creëren." De gastheren kregen voor rust een strafschop. Van Manen: "Vanaf de kant leek die makkelijk gegeven, maar er was weinig protest in het veld. Dus de 1-0 was een feit." Een compact spelend Stompwijk'92 kreeg na rust weer kansen. Van Manen: "Het ontbreken van een klein beetje geluk was funest, dus staan we helaas weer met lege handen. Gelukkig verloor de concurrentie onderin ook, waardoor de schade niet verder opliep. De komende weken moeten er punten komen; voor de stand op de ranglijst, maar zeker ook gezien ons vertoonde spel."

Wilhelmus-HDV 5-1

Het duel tussen twee trainers en ex-profvoetbalcollega's. "Winston Faerber en ik hebben 5 jaar bij ADO Den Haag samengespeeld. Hij was rechtsback en ik was middenvelder", zegt Wilhelmus-trainer Oscar Laguna Burgos, die HDV in de wedstrijd terug zag komen door het falen van zijn eigen ploeg. "Voor rust speelden we uitstekend. Het had wel 8-0 in plaats van 3-0 moeten staan. Na rust kwamen we slap en ongeconcentreerd de kleedkamer uit. De 3-1 was 2 meter buitenspel, maar onze organisatie stond ook niet goed. Het laatste kwartier herstelden we de orde met 2 goede goals."

Zondag wacht REMO uit. Laguna Burgos: "Ik begreep dat REMO een aantal nieuwe spelers heeft, waardoor de club het nu ook een stuk beter als vorig jaar doet, maar als wij ons gewone niveau spelen, kunnen en moeten we daar gewoon 3 punten halen."

Berkel 2-RKAVV (vrouwen) 2-1

Trainer Bert van der Kaa: "We hadden 80% balbezit, speelden vrijwel constant op hun helft en scoorden niet; zij wel. Mijn advies? Zaterdag alles nog beter graag, want alleen scoren ontbrak. Ik ben tevreden over het spel." Manouk Kroet (ex-FC Zutphen) maakte haar competitiedebuut. Van der Kaa: "De spelersgroep wordt breder. Linda Kemperman traint aangepast, maar mag hele wedstrijden spelen. En Jessie van Leeuwen mag bijna weer in duel- en partijvorm trainen, maar haar verwacht ik pas na de winterstop terug. Zaterdag Ariston'80 thuis. We hebben beiden 3 punten, dus winnen is noodzaak.

Haagse Hout-SEV 3-0

De club van trainer Denis Luhulima leed haar eerste competitienederlaag. "Haagse Hout is onze angstgegner. We toonden geen lef in de duels en in balbezit geen initiatief. Na rust werd het iets beter en speelden we gelijk 1 op 1. Het vele balbezit leverde te weinig op. Miscommunicatie tussen onze keeper en Roland Groeneweg leverde helaas een eigen doelpunt op. De laatste 15 minuten speelden we met 10 man wegens een 2e gele kaart voor Wessel van Huizen." De nederlaag meteen wegspoelen en wegspelen wordt SEV niet gegund. Luhulima: "Zaterdag zijn we vrij. Pas zaterdag 17 november spelen we weer competitie bij DVC in Delft. Dinsdag 6 en zaterdag 10 november spelen we respectievelijk oefenduels bij SV Loosduinen en thuis tegen DWO."

Kevin Besamusca (Wilhelmus) scoorde zondag twee keer (foto: AW).
Jordy de Bruijn (Forum Sport) scoorde 2-1 & na voorzet van Vreni v. Herk (RKAVV Vrouwen) werd het 0-1 (archieffoto's: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant