Hamza Boukhari (RKAVV) luisterde zijn rentree op met 2 doelpunten (archieffoto: AW).
Hamza Boukhari (RKAVV) luisterde zijn rentree op met 2 doelpunten (archieffoto: AW).

Forum Sport grijpt naast de eerste periodetitel

Sport 303 keer gelezen

De Meern-RKAVV 0-3

Op het uur bij 0-1 stopte Mike ten Kroode een strafschop klemvast! "Dat was inderdaad een cruciaal moment, alhoewel De Meern nergens recht op had", zegt trainer Maurizio Ceccucci, die in tegenstelling tot vorige week in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord over zijn sterkst denkbare elftal kon beschikken. "Toen kregen jongens als Luuk van der Sman en Danny de Wit speelminuten. In de competitie moeten we punten pakken om onderuit weg te komen." Na rust leek een 'tandem' Jop Verhagen-Hamza Boukhari te zijn ontstaan. Ceccucci vindt dat overdreven. "Ach tandem of niet, nu scoorden we waar we dat de laatste tijd niet hadden gedaan. Het enige smetje was dat Rico de Boer met een vervelende enkelblessure uit is gevallen. Chris de Krom viel wel goed voor hem in. Zondag krijgen we medekoploper Baronie op bezoek. Dat is een goeie ploeg, dus we kunnen aan de bak."

Forum Sport-Westlandia 4-0

"Onze beste competitiewedstrijd tot nu toe", zegt trainer Bas Steffens, die zijn ploeg 90 minuten lang veel energie aan de dag zag leggen. "De hele wedstrijd hebben we als collectief hoge druk op Westlandia kunnen zetten, waardoor zij nauwelijks de tijd kregen om aan te vallen. Helaas won SHO bij S.V. Honselersdijk (0-3), waardoor we geen 1e periodekampioen werden, maar we staan in de top van 1B waar we willen staan. Dat moeten we tot de winterstop zien vol te houden."

DOSR-Stompwijk'92 1-0

En weer een 'net niet' wedstrijd voor de ploeg van trainer Erik van Manen. "We stonden echt wel goed georganiseerd te spelen. Voor rust kregen we kansen, maar waren we net te timide om het DOSR echt lastig te maken. Na rust waren we agressiever op de bal en legden we DOSR onze wil op. De intensiteit waarmee we de wedstrijd beleven was duidelijk beter dan voor rust. Maar daar koop je niets voor. Goede fases in wedstrijden wisselen we af met slechte fases waardoor we steeds niet volledige grip krijgen. Een stijgende lijn in de groep is er. De punten zullen zeker wel komen, maar een beloning heeft er helaas nog niet in gezeten." Het staartduel met ESTO wordt nu cruciaal. "Wel zullen sneller lering moeten trekken uit de gespeelde duels. Aanpassingen zijn nodig om ons in de 2e klasse te kunnen handhaven."

DHL-Wilhelmus 1-3

Trainer Oscar Laguna Burgos: "We speelden een uitstekende wedstrijd en waren de hele wedstrijd dominant. Slechts één kans werd weggegeven, maar die ging er ook meteen in. Alleen al voor rust hadden we afstand moeten nemen, maar we zijn gewoon rustig gebleven en hebben onze rust bewaard om uiteindelijk verdiend met 1-3 te winnen!" Wilhelmus bleef zodoende in de 'flow' van de bekerwedstrijd bij eersteklasser Westlandia (1-1; verlies na strafschoppen) vorige week, waar het hele team technisch, tactisch en conditioneel de betere partij was. Laguna Burgos vindt niet dat daar 'iets' is ontstaan. "Nee hoor. Dat is al veel eerder ontstaan. Zoals ik vorige week ook al zei zijn wij al vanaf de voorbereiding goed bezig. Fit en voetballend worden we steeds beter."

DVC-SEV 3-8

Tegen een zwakkere tegenstander werden onnodig 3 goals weggegeven. Trainer Denis Luhulima: "Voor rust een te laag tempo; we misten zes grote kansen. Na rust liepen we in een slechte fase teveel uit de organisatie en kregen we drie goals uit counters tegen, maar de overwinning is nooit in gevaar geweest." Deze horde moest worden genomen. De 'final four' tegen top 5 clubs voor de winterstop zijn duels waar fouten wel direct en nog meer zullen worden afgestraft. Luhulima realiseert zich dat en waakt voor onderschatting en concentratieverlies. "We kijken per week en stap voor stap wat we tot aan de winterstop nodig hebben om goede resultaten te behalen. Aanvoerder en aanjager Wessel van Huizen is terug van een schorsing. Alleen het centrale verdedigingsduo Jeremy Knegtmans en Milan van der Veer is voorlopig nog niet fit. Het worden inderdaad vier finales."

RKAVV-SC Monster (vrouwen) 0-4

De uitslag doet een complete walk over vermoeden, maar interim trainer-coach Nikita van der Wijngaard vond van niet. "Een totaal onterechte uitslag. We vergaten onszelf te belonen en daar moeten we aan werken." De selfmade coach had samen met Claudia van der Hulst en Jessie van Leeuwen een strijdplan bedacht. "Monster mocht het spel maken. Normaliter starten we altijd energiek aan een wedstrijd. De cijfers wijzen echter uit dat we direct na rust de meeste doelpunten tegen krijgen, omdat we gewoon minder scherp uit de kleedkamer komen. Dus qua energieverdeling lag de focus op het 90 minuten lang kunnen volhouden. We gingen heel oneigenlijk inzakken en dat vergde veel discipline van de ploeg."

Van der Wijngaard merkte dat het werkte. "Wanneer Monster op onze helft kwam knalden wij er bovenop. Monster voelde zich genoodzaakt de lange bal te spelen, wat wij graag wilden. We gaven voor rust weinig tot niks weg. Helaas betekende hun enige kans wel 0-1." Geen vrouw overboord voor Van der Wijngaard. "Rustiger aan de bal, overzicht houden wat je verdedigend achterlaat, geduld hebben en iets meer druk zetten was ons advies in de rust. Daarna waren wij de bovenliggende partij, maar benutten we als zo vaak de kansen niet." En waar RKAVV faalde deed Monster dat in de 85e, 87e en 90e minuut wel. "Maar onze speelwijze smaakt naar meer! Ik kan niet wachten op FC Zuidland thuis. Als we deze speelwijze tegen de nummer 2 Monster kunnen volhouden, zijn we in 2B tegen niemand kansloos en kunnen we de weg naar boven inslaan!"

Nick Ammerlaan (Stompwijk'92) was enkele keren dichtbij een doelpunt (archieffoto: AW).
Aanvoerder Mike de Graaf scoort hier zijn 2e en Forum Sports 4e goal (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant