HMC-Wilhelmus afgelast vanwege beetje regen | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl

HMC-Wilhelmus afgelast vanwege beetje regen

  •   178 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Het regende zondag slechts een beetje, maar toch werd het Q3-duel HMC-Wilhelmus afgelast.

Wilhelmus-trainer Oscar Laguna Burgos: "Ik heb werkelijk geen idee waarom. Alles ging verder door! Zondag SVH thuis. Dat staat nu rond de 6e en 7e plaats. De 1e 6 gaan na de winterstop naar de 3e klasse. SVH zal alles uit de kast halen om tegen ons een goed resultaat te willen neerzetten."

Forum Sport-Rijsoord 2-4

"We verloren totaal onnodig", zegt trainer Bas Steffens. "We bogen een 0-1 achterstand in korte tijd volkomen terecht in een 2-1 ruststand om. Zelfs de 3-1 hing in de lucht, maar 2 grote persoonlijke fouten hielpen de koploper aan winst. Ons spel was goed en dat moeten we vasthouden." Deltasport is Steffens bekend. "De club heeft al jaren individueel sterke spelers. We spelen daar zaterdag op natuurgras. Gezien de mogelijk natte weersomstandigheden kan het daarom een lastige en zware wedstrijd worden. Wij zijn gewend aan kunstgras, dat onder alle omstandigheden goed bespeelbaar is. In de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop hebben we de punten hard nodig om in de top van 1B bij te blijven."

Gemert-RKAVV 2-0

Waar de thuisclub en Hoofdklasse B-koploper dat voor rust en vlak voor tijd wel deed, deed RKAVV dat niet; scoren. RKAVV zette flink aan, streed voor wat het waard was, maar goed voetballen tegen de Brabantse koplopers (vorige week Baronie) leverde 0 punten op. Trainer Maurizio Ceccucci: "Het was inderdaad hetzelfde verhaal. Ik ben er niet chagrijnig maar zo langzamerhand wel moedeloos van. Die bal wil maar niet in het netje. Ik heb genoeg positieve aanknopingspunten naar mijn spelersgroep toe, maar daar hebben we niks aan als de bal er niet in gaat."

Stompwijk'92-RVC'33 3-0

Voetbalgerechtigheid bestaat! Tien minuten in de 1e helft werd de doorgebroken John Onderwater door de keeper neergesabeld maar de tergend langzame bal was al op weg naar het lege doel. Er werd gefloten nog voordat de bal de doellijn was gepasseerd. Tot woede van de thuisclub werd het een gele in plaats van rode kaart voor de doelman en een vrije trap op de rand van het 16-metergebied in plaats van een strafschop. Elftalbegeleider Johan van der Meer: "Dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt. Zelfs de bestuur delegatie van RVC'33 beaamde in de rust tijdens de koffie in onze bestuurskamer dat we genaaid werden."

Het collectief en de wilskracht van Stompwijk'92 won uiteindelijk terecht. De duels tegen de naaste concurrenten onderin 2C ESTO en RVC'33 werden gewonnen, waardoor Stompwijk'92 twee plaatsen klom. Trainer Erik van Manen: "Als wilskrachtig collectief moeten we iedere wedstrijd spelen. Ik wil de club in de 2e klasse en met het inpassen van jong talent achterlaten. De 3-0 kwam van 2 JO19-1 spelers; Koen Kemna 'poortte' eerst zijn tegenstander en stuurde met een steekpass Bart van Boggelen alleen op weg naar het doel. Bart scoorde prachtig!"

Dat de club groter is dan de individuele speler doet zich bij Stompwijk'92 nu voelen. In belang van het collectief en de tactiek is het veel scorende spitsenduo Nick Ammerlaan-Enrico Geus uit elkaar gehaald. Van Manen: "In verdedigend opzicht komen we anders een man tekort. Nick zou daarom vorige week op de bank beginnen. Uit teleurstelling ging hij niet mee naar ESTO en trainde hij de afgelopen week ook niet. Zondag deed hij bij het 4e elftal mee. Omdat ik een man op de bank tekort kwam, vroeg ik hem na die wedstrijd bij ons op de bank te komen zitten. Van zo'n goede voetballer wil ik niet op deze manier afscheid nemen. Hij deed dat, wat ik naar de groep toe een mooi gebaar van hem vond. Wat mij betreft sluit hij ook gewoon weer aan."

SEV-Laakkwartier 5-0

Alle doelpunten tegen de naaste concurrent vielen na rust. 4C-koploper Ariston'80 is de volgende tegenstander. Trainer Denis Luhulima: "Ik wil SEV met een prijs achterlaten; promotie en/of kampioenschap. Daar moest ik zaterdag in luide bewoordingen, wat langs de lijn niet mijn gewoonte is, wel iedereen voor scherp houden. De scherpte voor rust en het besef ervan kort erna ontbraken. Deze wedstrijd kon ondanks het resultaat en de ruime marge niet tippen aan de beste wedstrijd tot nu toe bij TOGB vorige week, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de punten." Thomas Lomonaco zat voor het eerst na lang blessureleed, volledig herstel en vele wedstrijden in het 2e elftal weer op de bank, Michiel van der Zwan is bijna klaar met zijn studiestage in Noorwegen en Valentijn Ebbers ("16 december 2017 speelde ik voor het laatst") is ook bijna weer aan spelen toe. De keuzemogelijkheden voor Luhulima worden na de winterstop dus groter. "En dan verwacht ik Max van der Scheer, Milan van der Veer, Jeremy Knegtmans en Randy de Witt er ook weer snel bij. Om voor de hoofdprijzen te strijden hebben we iedereen en meer concurrentie hard nodig."

FC Rijnvogels 2-RKAVV 4-7

Vreni van Herk (ziek), Jenske Kroes (vakantie) en keeper Sterre van der Zalm (geschorst) waren afwezig, zodat de van SEV JO19-1 overgekomen Noomi Wijnberg voor het eerst deze competitie in het basiselftal mocht beginnen. In de zo vroeg in het seizoen al tot degradatieduel bestempelde wedstrijd waren de tussenstanden (2-0, 3-1) slecht, maar werd de 1e helft op 3-4 afgesloten. Het collectief van RKAVV overwon zichzelf, zoals op Facebook-pagina 'RKAVV Vrouwen 1' werd vermeld. '… Af en toe loopt het niet en knalt het onderling, maar het team weet dit naast zich neer te leggen en blijft voor de punten en voor elkaar vechten. …' Zaterdag komt het sterke SV Den Hoorn (nr. 3 in 2B) op bezoek. De club uit Midden-Delfland schakelde RKAVV eerder dit seizoen op een kille dinsdagavond in het bekertoernooi uit. Voor de vrouwenvoetballers is het duel de laatste voor de winterstop. Een sterk collectief is nodig om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>