Sylvia v. Leeuwen (RKAVV Vrouwen) scoorde zaterdag twee keer (archieffoto: AW).
Sylvia v. Leeuwen (RKAVV Vrouwen) scoorde zaterdag twee keer (archieffoto: AW).

Alleen maximaal puntverlies SEV in voorlaatst voetbalweekend

Sport 438 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Deltasport-Forum Sport werd afgelast. Trainer Bas Steffens gaf zijn wedstrijdselectie een vrije zaterdag.

"Ik heb de tijd nuttig bij het 2e elftal in Maassluis (Excelsior Maassluis 2- Forum Sport 2 2-0) en bij onze JO19-1 in Voorburg (Forum Sport JO19-1 – VELO JO19-1 1-0) besteed." In het laatste reguliere speelweekend van 2018 ontvangt nummer 5 Forum Sport zaterdag SHIO. Steffens: "SHO is niet alleen 2e in 1B maar ook 1e periodewinnaar. Dat zegt genoeg. We zullen flink aan de bak moeten."

RKAVV-Alphense Boys 2-0

Robin Steffens speelde zijn 200e wedstrijd. Zijn eerste competitiewedstrijd in RKAVV 1 was op 21 november 2010; RKAVV-SJC, 1e klasse B, 2-0, 85e minuut de vervanger van Frank van Versendaal. Steffens is deze eeuw geen recordhouder, want Mark de Leede (261 duels) en Jan Willem van der Lubbe (217) heeft hij nog voor zich. Lang kon hij niet genieten van zijn 200e optreden, want de aanvoerder viel al snel geblesseerd uit. Centrale verdediger Burak Huyuk leek matchwinnaar te worden. Hij kopte RKAVV schitterend (zie Twitter-account RKAVV) naar 1-0. Het betekende zijn eerste doelpunt voor RKAVV. Elftalmanager Rob van Pruijssen: "Ik zei hem nog het jammer voor hem te vinden dat hij niet het winnende doelpunt scoorde. Hij dacht er ook zo over, maar ook hij was net als iedereen natuurlijk blij dat de 2-0 er in blessuretijd nog in viel, want de gelijkmaker hing de laatste 20 minuten in de lucht." Trainer Maurizio Ceccucci vond het spel dit keer niets, maar de punten heerlijk. "Op de finishing touch na was ik de afgelopen weken over alles tevreden. Ik heb een volledig vertrouwen in deze spelersgroep. We hebben nog 15 wedstrijden te gaan, waarvan we de helft moeten winnen om hoofdklasser te blijven. Het wordt niet makkelijk, maar het kan!"

Wilhelmus-SVH 5-0

Bestuurslid technische zaken Marcel Commers, tevens mede-eigenaar van FC Emmen-kledingsponsor Beltona Sportswear, verkoos dit duel boven FC Emmen-Feyenoord. "Er groeit hier iets moois en daar wil ik gewoon bij zijn." Het gaat de selectiespelersgroep van trainer Oscar Laguna Burgos en zijn assistenten Harry de Jong en Mario de Boer dan ook goed. Het 2e elftal staat met 30 punten uit 10 wedstrijden bovenaan in de reserve 1e klasse en het 1e elftal is nog ongeslagen in Q3. Laguna Burgos: "Tot eind februari, wanneer na herindeling de 'echte' 3e klasse begint, zal ik net als zondag zo veel mogelijk spelers speeltijd geven. Daarna ga ik met 15 man verder om promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen."

Teylingen-Stompwijk'92 1-1

Op voorhand tekende trainer Erik van Manen voor een punt. "Voor rust mochten we in onze handjes knijpen dat we niet op flinke afstand werden gezet. We speelden totaal ongeïnspireerd en wisten geen potten te breken. Gelukkig was Teylingen slordig in de afronding en was de ruststand 'slechts' 1-0." Na rust speelde zijn ploeg iets beter. "Er was meer strijd en de wil om te winnen was ook meer aanwezig. Na de gelijkmaker halverwege werd het allemaal slordig. Er waren over en weer nog wat kansjes, maar daar bleef het ook bij. Ik ben blij met een punt ja, maar ik heb zeker ook verbeterpunten voor de ploeg gezien." Het laatste duel van 2018 is tegen nacompetitiefinalist HVV, tegen welke club voor de zomerstop promotie naar de 2e klasse werd gerealiseerd. De situatie nu is totaal anders. Stompwijk'92 staat in de staart van 2C en HVV is 2e. Van Manen: "Onder leiding van de nieuwe en bekende trainer André Wetzel zal HVV wel revanchegevoelens hebben. Het is nu zeker niet meer 'onbekend maakt onbemind'. Voor ons was vorig seizoen promoveren een bonus; voor HVV niet degraderen een must. Er staat nu dezelfde ploeg maar met andere insteek. HVV is 3x per week gaan trainen; wij nog steeds 2x; het 'oude' niveau. Het duel kan leuk worden! De onbevangenheid is nu weg."

Ariston'80-SEV 5-2

De 2e competitienederlaag was geflatteerd maar volkomen terecht. Trainer Denis Luhulima: "De harde wind speelde beide ploegen parten, maar de koploper putte daar uiteindelijk meer voordeel uit. Binnen 12 minuten was het al 2-0. Bij de 1-0 werd onze keeper Jeroen Meulink zwaar belaagd, maar de scheidsrechter wuifde dat weg. Na de 2-0 kwamen we beter in de wedstrijd, maar de wil om elk duel te willen winnen was meer bij Ariston aanwezig. Na rust zijn we tactisch anders gaan spelen en werd het 2-1 en 3-2. Achterin zijn we 1 op 1 gaan spelen en werd Wessel van Huizen extra spits. Jammer genoeg kreeg hij ook zijn 2e gele kaart waardoor de wedstrijd gespeeld was. Ariston scoorde in de laatste 5 minuten nog 2x." Luhulima geeft zich echter nog niet gewonnen. SEV staat nog steeds 2e in 4D. "De competitie is nog niet gespeeld, We zullen de druk erop moeten blijven houden en elke wedstrijd moeten winnen. Te beginnen zaterdag tegen Oliveo op onze eigen Kastelenring."

RKAVV-SV Den Hoorn (vr.) 6-2

Den Hoorn schakelde eerder dit seizoen RKAVV uit in de bekerstrijd (6-4). Nu waren de rollen omgedraaid. Voor rust was het al 5-2. Ook na rust waren de grootste kansen voor RKAVV, maar het onderlinge krachtsverschil werd pas 2 minuten voor tijd voltooid. Linda Kemperman op de Facebook-pagina RKAVV Vrouwen 1: "RKAVV hoort gewoon in de 2e klasse thuis! We moeten eigenlijk veel hoger dan de huidige 8e plek in 2B staan. Zaterdag 9 februari 2019 beginnen we weer uit tegen titelkandidaat Sparta op Het Kasteel. Vanaf dan hebben we de hele 2e seizoenshelft de tijd om te laten zien dat we niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook punten kan pakken!" Overigens is RKAVV nog per direct op zoek naar een nieuwe trainer. De ijverige tussenpaus Nikita van der Wijngaard pakt graag haar rol van elftalmanager weer op. Meer informatie en trainersprofiel is bij het Hoofd TC Vrouwen Ivo Cornet op te vragen via tc-vrouwen@rkavv.nl.

Jake Smart en Ruben Gymphy scoorden zondag twee keer voor Wilhelmus (foto: AW).
Rob v. Pruijssen, clubvoorzitter Frans v. Rossen, jubilaris Robin Steffens & Maurizio Ceccucci voorafgaande aan RKAVV-Alphense Boys (foto: H. v.d. Valk).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant