Met deze groep oefende hoofdklasser RKAVV tegen tweede divisionist Barendrecht.
Met deze groep oefende hoofdklasser RKAVV tegen tweede divisionist Barendrecht.

RKAVV wint op trainingskamp in Benidorm van Barendrecht

Sport 1.034 keer gelezen

Leidschendam - Terwijl Forum Sport (Mierlo), Wilhelmus (Valencia) en SEV (Sint Michielsgestel) in deze periode andere oorden opzoeken, verbleef zondag hoofdklasser RKAVV afgelopen weekend 5 dagen op trainingskamp in Benidorm.

Aan de Spaanse oostkust werd met trainen, mountainbiken, een voetbalquiz en andere teambuildingsactiviteiten de basis gelegd voor de start van de tweede seizoenshelft. Ook werd zaterdag een oefenwedstrijd tegen tweede divisionist BVV Barendrecht gevoetbald. Voormalig Leidschendammer en jeugdspeler van RKAVV Jeffrey Aarts speelt al bijna zeven jaar bij Barendrecht. Het Krantje was bij die wedstrijd in Gandia aanwezig en sprak met Aarts en RKAVV-hoofdtrainer Maurizio Ceccucci. Zonder Hamza Boukhari en Mauro Suarez, die om uiteenlopende redenen niet mee konden, reisde RKAVV vorige week donderdag met 46 man, waaronder 1e en 2e spelersselectie, stafleden en enkele supporters, af naar Benidorm.

De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci nam zijn intrek in het MedPlaya Flamingo Oasis Hotel. Na aankomst werd niet veel later traditiegetrouw een voetvolleytoernooi op het strand gespeeld. De finale tussen titelhouder 'de technische staf' en Team Geel, bestaande uit Riemer Bovet, Robin Steffens, Remco Overdevest en keeper Mike ten Kroode, werd door Team Geel gewonnen. Op vrijdag volgden een training op het nabijgelegen trainingsveld van Campo Futbol Antonio Lopez en de voetbalquiz in het hotel. Dag 3 werd ter voorbereiding op het oefenduel met Barendrecht begonnen met een strandwandeling. Een dag later volgden een uitlooptraining en een mountainbike toertocht in de bergen. Op de laatste dag werd nog getraind. Zaterdag speelde het eerste elftal in het Estadi Guillermo Olagüe van Club de Fútbol Gandia in Gandia tegen Barendrecht en speelde het tweede elftal 4 kilometer verderop tegen SV Nootdorp 2. Aangezien Gandia tussen Valencia en Benidorm ligt werd per touringcar afgereisd naar beide locaties. Het eerste elftal werd eerst op hun plek van bestemming afgezet, waarna de bus met het tweede elftal naar hun speelveld werd gereden. Tegenstander Barendrecht staat van 18 clubs op de 15e plaats in de Tweede Divisie met 14 punten uit 16 wedstrijden. Onlangs werd trainer Albert van der Dussen, die aan zijn eerste seizoen bezig was, vervangen door oud-trainer en -speler Jack van den Berg. De ploeg was in Valencia op trainingskamp en had met haar tweede groep 's morgens nog twee keer een half uur geoefend tegen Be Quick uit Groningen. De ploeg in heropbouw was speltechnisch beter dan RKAVV. "Je kunt ook niet anders verwachten van een ploeg die hoger speelt dan wij", zei RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci. "Omdat we wat mensen misten was onze doelstelling vanuit een gesloten organisatie compact te blijven voetballen. En dat is gelukt. Keeper Mike ten Kroode onderscheidde zich met een aantal goede reddingen, maar ook wij kregen onze kansjes, waarvan we er één benutten."

Voor Barendrecht begint de competitie zaterdag al weer met een thuisduel tegen Jong Almere City. RKAVV hervat de competitie pas een week later op zondag 20 januari (14:30 uur) thuis tegen Halsteren. De ploeg oefent zaterdag uit tegen zaterdag eersteklasser S.V. Honselersdijk (14:30 uur; Sportpark Strijphorst), dat geheel toevallig ook in Benidorm op trainingskamp was. Het is in de clubgeschiedenis de eerste keer dat beide clubs tegen elkaar voetballen. Voor ex-Westlandiaan Jordi de Wit wordt het een weerzien met oude bekenden. "Bij Westlandia heb ik niet alleen in het eerste elftal gevoetbald, maar ik was er ook assistent-jeugdtrainer van de JO19-1, waarin Joey Valstar, Luke Groenenboom, Rik van Schie en Youri Riepe hebben gespeeld. Zij spelen nu bij Honselersdijk. Ik ben benieuwd naar die club die dit jaar naar de eerste klasse promoveerde." S.V. Honselersdijk won vorige week vrijdagavond in het Estadio Municipal Guillermo Amor met 4-1 van vijfde divisionist (vergelijkbaar met hoofdklasse in Nederland) Benidorm Club de Futbol en kijkt ook terug op een geslaagd trainingskamp. Het tweede elftal van RKAVV voetbalt ook in Honselersdijk tegen reserve eersteklasser S.V. Honselersdijk 2 (12:30 uur). RKAVV won hun oefenduel tegen SV Nootdorp 2, dat bij S.V. Honselersdijk 2 in de competitie zit, met 5-3. Trainer Patrick van Pruijssen: "Het is altijd heerlijk om te winnen, maar ik ben niet tevreden over het scoreverloop. Na de winterstop gaan we vol voor het kampioenschap in de reserve hoofdklasse, waarin we momenteel 4 punten achter koploper Quick 2 op de 2e plaats staan. Ook wij beginnen 20 januari met een thuiswedstrijd tegen SJC 2." Voor Ceccucci is er maar één doel na de winterstop. "Van de 15 clubs staan we nu 12e. We moeten naar boven komen op de ranglijst. We hebben goed gevoetbald en slechte resultaten gehaald. Als het oefenduel met Barendrecht exemplarisch wordt voor het competitievervolg, teken ik daar voor. De punten zijn belangrijker."

Barendrecht-RKAVV 0-1

Opstelling:
Mike ten Kroode; Jubilee Djan, Burak Huyuk, Peter Lomonaco, Riemer Bovet (75. Luuk v.d. Sman); Chris de Krom, Robin Steffens, Rico de Boer (46. Jop Verhagen); Hayden Bergen, Remco Overdevest, Luuk v.d. Sman (55. Jordi de Wit).
Matchwinner: Bergen.

SV Nootdorp 2-RKAVV 2 3-5

Opstelling RKAVV 2:
Petter v. Pruijssen; Jim v.d. Bogaart, Justin v. Rijswijk, Danny de Wit (58. Tim v. Rijn), Erik Lever; Luca weekhout, Haitam el Marid, Menno Scheepstra; Dylan v. Oeffel, Didier Dandlau, Shwendell Cijntje (38. Gijs Hofsteenge).
Doelpunten: Dandlau (2; 0-1 & 1-3), v. Oeffel (0-2) & el Marid (2; 2-4 & 2-5).

Jeffrey Aarts

De oudste en meest ervaren speler aan de zijde van Barendrecht is centrale verdediger Jeffrey Aarts (30). "Ja, ik ben familie van de schoenenwinkelfamilie op de Damlaan. Mijn moeder woont nog in Leidschendam, maar ik woon met mijn gezin al jaren in Nootdorp." De lange kopsterke verdediger, die opvalt door de rust die hij centraal achterin uitstraalt, begon met voetballen in de jeugd bij RKAVV, doorliep een aantal jaren in de jeugdopleiding bij Feyenoord, maar keerde ook weer bij RKAVV in de jeugd terug. "Omdat ik niet eerder naar de senioren mocht overstappen, wat ik gezien mijn postuur graag wilde, ben ik tussentijds naar DHC gegaan, waar ik als eerstejaars JO19-speler nog het seizoen heb afgemaakt en daarna vervroegd in de seniorenselectie ben gaan voetballen."

In 2009 stapte hij over naar Voorschoten'97 en in 2011 naar SV Nootdorp. "Ik woonde daar toen net. In 2012 kwam ik bij BVV Barendrecht." Aarts klom met zijn club omhoog naar het op de Eredivisie en KeukenKampioen Divisie na allerhoogste voetbalniveau van Nederland, maar verdween om onbegrijpelijker reden onder de radar van voetbalminnend Leidschendam-Voorburg en Stompwijk. Het zal met zijn bescheidenheid te maken hebben. Hij speelt van alle voetbalclubs in Leidschendam-Voorburg op bijna profniveau. Voor zijn club is de stoïcijnse Aarts zeer bepalend op het veld. Hij lijdt erg weinig balverlies en is met zijn sterke lichaam verdedigend heel vaak op het juiste moment op de juiste plek. Zijn stijl doet een beetje aan de robuuste Jaap Stam (PSV, Manchester United, AC Milan & Oranje) van weleer denken. Hij doet geen gekke dingen en blijft altijd kalm en rustig. Aarts legt een spits helemaal aan banden, maar overschat zichzelf niet. Aarts verovert vaak de bal en levert deze doorgaans bij een medespeler voor de verdere voortzetting in.

"We zitten met Barendrecht in een moeilijke fase, waar we na de winterstop snel uit hopen te komen. De spelersgroep is dit seizoen nieuw, jong en leergierig. Vrijwel iedereen komt uit de regio Rotterdam. Ik woon het verste weg. Voor iemand die hooguit twee seizoenen bij een club bleef ben ik al heel lang bij Barendrecht. Ik zie mezelf niet zo snel bij deze club vertrekken. De reistijd is 20 minuten. Op zondag wil ik niet meer voetballen. Dat is de dag om te luieren op de bank of om met mijn gezin op stap gaan. In Leidschendam zullen ze nu wel weten wie de voetballer Jeffrey Aarts is. Mijn moeder zal het leuk vinden om te lezen."

Voormalig Leidschendammer Jeffrey Aarts (30) is BVV Barendrecht-routinier.
Hayden Bergen (RKAVV) scoorde het enige doelpunt in het oefenduel in Spanje.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant