Meeste voetbalclubs hervatten competitie komend weekend | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Rico de Boer (RKAVV; links in Benidorm) scoorde het eerste doelpunt tegen S.V. Honselersdijk (archieffoto: AW).
Rico de Boer (RKAVV; links in Benidorm) scoorde het eerste doelpunt tegen S.V. Honselersdijk (archieffoto: AW).

Meeste voetbalclubs hervatten competitie komend weekend

  •   166 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Voor SEV (2 februari) en RKAVV Vrouwen (9 februari) begint de competitie pas later, maar RKAVV, Forum Sport en Wilhelmus ontwaken komend weekend al uit hun winterslaap. Forum Sport Vrouwen voetbalde zaterdag al in de strijd om de districtsbeker voor de overige vrouwenvoetballers.

S.V. Honselersdijk-RKAVV (oefen) 0-2

Beide clubs waren eerder in de week van trainingskamp uit Benidorm teruggekomen. Trainer Maurizio Ceccucci had te kampen met veel zieken en daardoor maar één 'verse' wisselspeler (Burak Huyuk) en één 2e elftalspeler (Haitem el Marid), die al met 3-2 van S.V. Honselersdijk 2 had verloren, op de bank zitten. "Desondanks hebben we aan onze speelwijze kunnen werken, zoals we zondag tegen hoofdklasse koploper Halsteren willen gaan spelen. De komende twee competitiewedstrijden moeten we er gewoon staan en winnen om meer lucht te krijgen. Doelstelling van de tweede competitiehelft is minstens drie plaatsen naar boven op te schuiven." De wedstrijd in Honselersdijk was in zijn ogen 'mat'. "We zijn niet veel in de problemen gekomen, maar S.V. Honselersdijk is natuurlijk geen Halsteren. We hebben weinig weggegeven en zelf kansen gecreëerd. Na de winterstop hebben we goed kunnen trainen, een goed trainingskamp gehad en twee oefenduels kunnen spelen. Dat een aantal spelers door blessures en ziek zijn een kleine achterstand hebben opgelopen is een gegeven, maar het grootste gedeelte van de selectiespelersgroep is fit. De overgang van warmte in Benidorm naar kou in Nederland heeft niet iedereen goed kunnen verwerken. Tegen Halsteren gaan we natuurlijk niet blind aanvallen, want dan speel je ze in de kaart. We zullen als collectief georganiseerd moeten voetballen om onder andere vanuit bal-overname zelf kansen te creëren."

Cvv Berkel-Wilhelmus (oefen) 0-1 en 8-0

Rondom en in het afgelopen weekend verbleef zondag derdeklasser Wilhelmus in het Spaanse Valencia om zich voor te bereiden op de tweede competitiehelft. Onder zonnige omstandigheden werd prima getraind, de Primera Division wedstrijd Valencia-Valladolid bezocht en twee keer een (besloten) oefenwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser cvv Berkel gespeeld. Maandag keerde het gezelschap terug om zich verder voor te bereiden op het competitieduel thuis tegen HMSH.

Sportlust'46-Forum Sport (oefen) 4-2

De selectie van eerste en tweede elftal van de Voorburgse zaterdag eersteklasser verbleef het weekend in sporthotel HUP in Mierlo. Trainer Bas Steffens kijkt tevreden terug. "We hebben een goed weekend gehad. Vrijdag hebben we intensief getraind en zaterdag met het 1e en 2e elftal een oefenduel gespeeld. De sfeer onderling was top. We hadden een leuk programma en een prima hotel met alle sportfaciliteiten erin en er omheen op allerlei sportvlakken." Over het oefenduel met collega eersteklasser (uit de andere poule) Sportlust'46 uit Woerden, dat in hun competitiepoule 2e staat, was minder succesvol. Steffens: "We speelden een goede eerste helft, maar na rust was het spel van onze kant beduidend minder met teveel persoonlijke fouten, met name in verdedigend opzicht." Steffens is positief over het competitievervolg. "Met ons spel is niets mis. Persoonlijke fouten zijn nooit uit te sluiten en zullen tot een minimum moeten worden beperkt. Iedereen is fit voor de herstart. Dat is mooi, want dan hebben we wat te kiezen als het om ons basiselftal gaat. Alleen Gijs Hebing is nog geschorst."

Forum Sport-DSVP 3 (vrouwen) 4-2

Het Krantje besteedt vrijwel wekelijks aandacht aan het vrouwenvoetbal in de sportregio Leidschendam-Voorburg, maar tot nu toe bleef de aandacht beperkt tot RKAVV, Maartje Looijen, Sabine Kuilenburg (beiden ADO Den Haag Vrouwen), Esther Scheenaard (zvv Den Haag) en Viviënne Knegtmans (zvv TPP/zaalvoetbalinternational). Maar ook Forum Sport timmert met het vrouwenvoetbal aan de weg. Het meidenvoetbal binnen de club is goed vertegenwoordigd en groeiende. Dit seizoen neemt voor het eerst sinds een aantal jaren weer een vrouwen seniorenelftal aan de competitie deel. Dat vrouwenelftal komt uit in de zaterdag vierde klasse en voetbalde zaterdag in de knock-out bekerstrijd tegen collega vierdeklasser (maar in een andere poule) DSVP3. Door 4 doelpunten van Eline Hoogteijling (!) won Forum Sport met 4-2.

De eerste 25 minuten (beker)voetbal na de winterstop in het nieuwe kalenderjaar 2019 verliepen voor beide ploegen moeizaam. Beide ploegen moesten vooral weer in het juiste ritme komen. Er was dan ook aanvankelijk veel balverlies over en weer, wat leidde tot een rommelige wedstrijd. Desondanks kwam Forum Sport tweemaal op voorsprong, maar zag het DSVP ook tweemaal langszij komen. Het laatste kwartier voor rust kreeg Forum Sport meer grip op de wedstrijd, wat zich in het meeste balbezit maar nog wel in een 2-2 ruststand uitte. In de rust zetten de trainer-coaches Mario Rutgrink en Erik van der Linden het een en ander om. De tips van beide heren pakten goed uit. Mede door het windvoordeel zette Forum Sport DSVP met veel strijdlust meteen flink onder druk. Die druk zorgde opnieuw voor meer balbezit. Hierdoor kwam Forum Sport weer terug in haar geliefde manier van spelen. Dit wierp dan ook uiteindelijk in de laatste tien minuten tot twee doelpunten.

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar is wellicht een voorbode voor meer groot succes. Trainer-coach Erik van der Linden: "Er zal alles aan worden gedaan om deze lijn de tweede seizoenshelft door te trekken. We zijn door in de beker en staan bovenaan in onze vierde klasse. Zelf heb ik met Wilhelmus in de hoofdklasse gevoetbald. Toen mijn dochter Bibi 6 jaar was en op voetbal wilde, ging ze op Forum Sport, omdat dat dichter bij huis was. Ze begon bij de jongens. Vanaf de B-jeugd ben ik nu trainer van haar team. We werden kampioen in de MO-17 en MO19 hoofdklasse. Normaal wordt een jeugdteam als geheel in de 5e klasse geplaatst als ze naar de senioren gaan, maar wij mochten van de KNVB in de 4e klasse beginnen." Van der Linden beleeft veel plezier aan het trainen en coachen van het vrouwenelftal. "Het team is aangevuld met enkele MO-19 spelers. Rutger en ik hebben nu een spelersgroep van 15 speelsters. Op de snelheid van handelen na zie ik geen verschil met het mannenvoetbal. Wij willen zo spoedig mogelijk naar de 2e klasse doorstoten. RKAVV heeft ons al uitgenodigd voor een oefenduel. Die spelen al tweede klasse. Het zegt genoeg dat ze ons vragen, toch?"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>