Het samenspel was sowieso tijdens de eerste helft prima verzorgd en EHC wist afstand te nemen (foto: pr EHC).

EHC wint overtuigend in gloednieuwe ballonhal

Sport 281 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De eerste wedstrijd van EHC Heren 1 in de net geopende, gloednieuwe ballonhal werd afgelopen weekend een overtuigende overwinning. E&O 2 uit Emmen was duidelijk de mindere in een leuke handbalwedstrijd. De tribunes zaten stampvol en dat zorgde voor een uitstekende sfeer in de zaal.

EHC kwam sterk uit de startblokken. Al werden in het begin veel kansen gemist waardoor E&O aanvankelijk goed kon bijblijven. Tijdens de openingsfase waren met name Pim Hessing en Djimmy Nolet goed op dreef met een reeks mooie punten. Het samenspel was sowieso tijdens de eerste helft prima verzorgd en EHC wist afstand te nemen. Jury van Vliet maakte een paar prima punten vanaf de cirkel en ook Tim Lammers toonde met 7 punten aan ook weer in vorm te komen. Bij rust was het 19-14 voor EHC.

De tweede helft begon wat slapjes waardoor E&O weer dichterbij kwam. Door een aantal goede saves van keeper Rolf Wubben, die een sterke pot handbal speelde, wist E&O echter niet écht dichterbij te komen. EHC pakte het weer op, zo stond er verdedigend weer een goed middenblok en was de concentratie terug. Met nog 10 minuten te spelen was het verschil 10 punten en dat is zelfs in handbal een beslissende voorsprong. EHC speelde de wedstrijd nu rustig uit tot een eindstand van 37-30. Een belangrijke overwinning waardoor EHC weer aanhaakt bij de middenmoot.

Volgende week volgt de zware uitwedstrijd tegen koploper WHC/Hercules.