Jop Verhagen (RKAVV) werd zaterdagavond matchwinner met een vlammende 25 meter vrije trap (archieffoto: AW).
Jop Verhagen (RKAVV) werd zaterdagavond matchwinner met een vlammende 25 meter vrije trap (archieffoto: AW).

Forum Sport verspeelt winst; RKAVV pakt dure punten

Sport 454 keer gelezen

Westlandia-Forum Sport 3-3 (0-3)

Na een goede seizoenstart (1e periode: Westlandia 2e & Forum Sport 4e) behaalden beide ploegen in de 4 wedstrijden daarna slechts 1 punt. Voor rust overspeelde Forum Sport Westlandia volledig. Na rust was de ploeg van trainer Bas Steffens geen schim meer van de ploeg van voor rust. Hamza el Yddri (ex-RKAVV) scoorde 1-3. De 2-3 viel uit een vrije trap en de 3-3 uit een strafschop. Morele winnaar werd Westlandia, wat Steffens behoorlijk dwars zat. "Een 0-3 voorsprong mag je niet weggegeven. De 1-3 was weliswaar meters buitenspel en de strafschop onterecht voor een keurige sliding, maar we moeten toch echt naar onszelf kijken. Het verval is gewoonweg te groot." Dat deze grilligheid inherent is aan een jonge ploeg gaat er bij Steffens niet meer in. "Mijn spelers moeten situaties in het veld herkennen. Natuurlijk klapt een ploeg op achterstand er na rust meteen bovenop. Daar zijn ze ook voor gewaarschuwd, maar vanaf de 46e minuut hebben we geen duel meer gewonnen. Westlandia rook bloed en won een punt. Wij verloren er twee. We hadden goede zaken kunnen doen, omdat de concurrentie boven ons punten verspeelde. Iedereen kruipt nu dichter naar elkaar toe. De Meeuwen staan 2 punten achter ons. We zijn opnieuw gewaarschuwd."

SEV-DVC 7-0 (2-0)

De nummer 2 in de zaterdag 4e klasse C overwinterde niet helemaal naar de zin van trainer Denis Luhulima. "We hadden een prima trainingskamp in Sint Michielsgestel, maar kenden door weersomstandigheden en vakantie van spelers wat onregelmatige weken. Ik kan wel weer keuzes maken. Zo is Michiel van der Zwan weer terug na een studiestage in het buitenland en zijn spelers weer hersteld van blessures. Jeremy Knegtmans is dat weer bijna en Randy de Witt was weer goed voor ruim een uur. Wessel van Huizen en Kevin Blommestijn waren nog op wintersport en Max van der Scheer en Tim de Jong net terug. Roland Groeneweg was fysiek niet in orde, maar gaat deze week weer trainen." Kaj Voorwinden staat de 2e seizoenshelft onder de lat. Luhulima: "Jeroen Meulink is geblesseerd en is daarnaast zo'n 10 weken weg op de grote vaart om af te studeren aan de zeevaartschool." De ploeg scherp houden kost hem geen moeite. "De teleurstelling dat spelers tijdens het seizoen toch op vakantie gaan vind ik lastiger. De nummers 13 tot en met 19 kunnen nu hun kans pakken."

Nuenen-RKAVV 0-1 (0-0)

Tegen de nummer 5 in de zondag Hoofdklasse B stond het collectief zaterdagavond weer als een huis. Hoogtepunt van de wedstrijd was de van 25 meter afstand door Jop Verhagen benutte vrije trap in de 51e minuut. Voor Verhagen was het een bevrijding. Hij keerde dit seizoen terug bij RKAVV na weinig succesvolle uitstapjes bij FC Rijnvogels (2 jaar) en Westlandia (1 jaar). Het Krantje sprak hem in Benidorm tijdens het trainingskamp. "Ik had inderdaad meer verwacht van die periode, maar vind het fijn om weer terug te zijn. Wel jammer dat Sjors er niet meer bij is." Het drukke gezinsleven en drukke werkzaamheden deden zijn broer Sjors eind 2018 besluiten om te stoppen met voetballen. Jop zelf speelde de eerste seizoenshelft zelden. "Omdat het niet anders kon ging ik met mijn gezin op vakantie toen de competitie begon. De trainer moest door met de spelers die hij wel had. Dat begrijp ik." Het kostte hem moeite om gemotiveerd te blijven. "Mijn eerste periode bij RKAVV was alles totaal anders. Ik studeerde nog, had nauwelijks verantwoordelijkheden naar anderen, kon onbevangen voetballen en belangrijk zijn voor het elftal. Met onder anderen mijn specialiteit; de vrije trap." Bij RKAVV had Hamza Boukhari die laatste rol overgenomen. Verhagen: "En hij scoorde ermee, dus ik had nauwelijks recht van spreken. De afspraak nu is dat we ze om en om nemen. Zaterdagavond viel Hamza al vroeg met een enkelblessure uit. Als de gelegenheid zich voor doet neem ik de vrije trappen graag weer."

Stompwijk'92-DOSR 0-4 (0-3)

"Een wedstrijd om snel te vergeten", zegt trainer Erik van Manen. "Pas in de eindfase kregen we de enige kans op de eretreffer. We hebben een lesje in passie, beleving en agressie gehad. Dat we niet frivool een wedstrijd op halve kracht uit kunnen spelen mag inmiddels wel duidelijk zijn. Dus van onze kant een slechte beurt." Het goede nieuws was dat Van Manen in zaterdag 3e klasser sv Overbos (Hoofddorp) een nieuwe club heeft gevonden. "Het is een grote club met ambitie om een stabiele 2e klasser te worden. Een mooie nieuwe uitdaging, die enigszins vergelijkbaar is met mijn start bij Stompwijk'92. Maar eerst gaan we Stompwijk'92 in de 2e klasse houden. Dat wordt een lastige maar niet onmogelijke opgave. We spelen helaas te wisselvallig. Het zijn de spelers die het moeten doen en ze kunnen het ook!"

Sv Houtwijk-Wilhelmus 0-3 (0-1)

Midweeks ging HMC-Wilhelmus voor de 3e keer niet door. "Een situatie om gek van te worden", zegt trainer Oscar Laguna Burgos. "Donderdag staat die weer gepland. Als we winnen zijn we als nummer 1 in Q3 niet meer in te halen. Zondag spelen we een oefenduel tegen sc IJsselmonde, de nummer 3 in Q2; de zondag erop de laatste in Q3 tegen Full Speed. Ik merk aan alles binnen mijn ploeg dat iedereen aan een nieuwe fase toe is. Na de herindeling gaat het pas echt beginnen en gaan we voor promotie naar de 2e klasse." Houtwijk uit was niet om aan te gluren. Laguna Burgos: "Martesano heeft vrijwel geen bal gehad, maar wij waren slordig in balbezit, passing, en in het uitspelen en afwerken van kansen. Een gebrek aan scherpte en concentratie kan ons in de volgende poule de kop kosten. Nu kun je 2 van 10 kansen missen. Dan krijg je misschien maar 2 kansen."

Westlandia-Forum Sport, de 2-3: Du Chatenier, De Bruin & keeper Jouvenaar zijn boos; o.a. El Yddri (ex-RKAVV, rechts) niet (foto: AW).
Hassan Bendahman (SEV) scoorde zaterdag 3x (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant