Logo hetkrantje-online.nl
Jerone Godett (Forum Sport) maakte tegen sv Poortugaal als invaller zijn officiële debuut (foto: AW).
Jerone Godett (Forum Sport) maakte tegen sv Poortugaal als invaller zijn officiële debuut (foto: AW).

Klinkende zeges voor Forum Sport, Stompwijk'92 & Wilhelmus

  •   189 keer gelezen   Sport

Forum Sport-sv Poortugaal 4-0

Om uiteenlopende redenen speelde Forum Sport zonder Gino Lauwers (weekend weg), Jordy de Bruin en Lorenzo Seymonson (beiden geblesseerd). Desalniettemin functioneerde de ploeg van trainer Bas Steffens en zijn assistent Dennis den Turk, die komend seizoen hoofdtrainer wordt, naar wens. Steffens: "We wisten, onder anderen van de trainer van SV Honselersdijk Piet Boon, hoe Poortugaal voor de dag zou komen. Hun spel is gericht op hun snelle centrumspits. Daar hebben wij een 4-4-2 opstelling tegenover gezet. Dat klinkt verdedigend, maar op die manier kun je óók zeer goed aanvallend spelen door vanaf de zijkanten hoog druk te zetten. Dat deed de ploeg op de eerste 10 minuten na rust na uitstekend. Ik denk dat wij een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. Ook de invallers drukten hun stempel op de wedstrijd. Je kunt zien dat de 2e elftalspelers reserve hoofdklasse spelen, waardoor ze van waarde in het eerste elftal kunnen zijn." Centrumverdediger Dario van Breukelen werd tot man van de wedstrijd uitgeroepen waarvoor de bescheiden talentvolle speler na afloop van de wedstrijd in de bestuurskamer uit handen van pupil van de week Sven Heijmans (JO11-5) een waardecheque kreeg uitgereikt. Steffens: "Joshua Steenvoorden kwam voor mij ook in aanmerking voor die prijs. Hij speelde een geweldige wedstrijd en was bij menige aanval die leidde tot een scoringskans betrokken. Verdedigers komen doorgaans minder in beeld, dus daarom vind ik de keuze voor Dario volkomen terecht. Dario is een supertalent, die al het hele seizoen al goed speelt. Voor een verdediger heeft hij alles en hij kan ook aanvallend koppen en scoren. Echt een speler om in de gaten te houden."

Dat doet Steffens, die komend seizoen trainer van derdedivisionist HBS wordt, zelf ook. "Voor zijn ontwikkeling is het verstandig om nog een jaar bij Forum Sport te blijven, maar ik houd hem uiteraard ook in de gaten." Den Turk heeft de organisatie en selectie voor komend seizoen al vrijwel rond. "In de organisatie verandert in die zin wat dat mensen op posities doorschuiven; ik naar hoofdtrainer, Marcel l'Ami naar asistent-trainer en Rewien Malaha naar trainer van het 2e elftal, wat hij samen met oud-eerste elftalspeler Cees Konings gaat doen. Voor het 3e elftal wordt intern naar een nieuwe trainer gezocht, waarvoor opties zijn heb ik begrepen. In principe blijft iedereen in de spelersselectie bij Forum Sport voetballen. Alleen keeper Jurriaan Jouvenaar vertrekt naar hoofdklasser FC 's Gravenzande. In Milco Vermeer hebben we daar in huis al een goed alternatief voor. Naar uitbreiding in de keepersgroep wordt gezocht. Dat iedereen zegt dat hij blijft is nog geen garantie, want het is pas eind februari hè! Er kunnen nog spelers in verleiding worden gebracht door andere clubs."

SV Meerssen-RKAVV 2-0

Zonder het centrale verdedigingsduo Mauro Suarez & Burak Huyuk speelde RKAVV een typische 0-0 wedstrijd met het venijn in de staart. RKAVV lijkt er patent op te hebben om wedstrijden in de slotfase naar zich toe te trekken of van zich af te laten glijden. Trainer Maurizio Ceccucci: "Nou dat naar ons toetrekken is maar 1x gebeurd. Tegen Meerssen was er 85 minuten niets aan de hand. Beide clubs kregen voor rust een kans en na rust was het niet veel beter, totdat een schot van 18 meter via via een doelpunt werd. We waren niet minder en we verzaakten niet in de strijd of afspraken. OK, we creëren te weinig, maar dat is gezien de omstandigheden niet zo gek. Remco Overdevest is nog niet fit, maar speelde uit nood. Rico de Boer viel geblesseerd uit en we missen spelmaker Hamza Boukhari. Ik ben blij dat we zondag geen competitiewedstrijd hebben."

Stompwijk'92-HVV 2-0

In de zondag tweede klasse C speelden de nummer 12 Stompwijk'92 en de nummer 4 HVV vorige week donderdagavond al hun wedstrijd vooruit. Vorig seizoen was dit duel nog de finale van de nacompetitie die toen op het HVV-veld door Stompwijk'92 gewonnen werd. HVV bleef daarna in de herkansing alsnog tweedeklasser. Beide clubs ontmoetten elkaar voor de winterstop nog niet. Het koningskoppel Enrico de Geus & Nick Ammerlaan, dat aan het eind van het seizoen helaas ontbonden wordt omdat De Geus naar UVS vertrekt en Ammerlaan met selectievoetbal stopt, scoorde toen en nu weer. Stompwijk'92 dreef nog op de benoeming tot Sportploeg Leidschendam-Voorburg 2018 een paar avonden eerder en revancheerde zich op de dramatische thuisnederlaag (1-3) tegen ONA van vorig weekend. De club houdt zicht op handhaving in de 2e klasse. Trainer Erik van Manen: "Iets wat nog knapper is dan promoveren naar de 2e klasse!" Zondag 7 april is HVV-Stompwijk'92.

Wilhelmus-DHL 5-0

De eerste klap in de eerste wedstrijd van de promotiepoule 3e-2e klasse (3e Klasse Hoog B) is een daalder waard. Dat onderschreef trainer Oscar Laguna Burgos direct. "We hebben inderdaad direct ons visitekaartje afgegeven. Die druk moeten we onszelf ook opleggen, vind ik." Laguna Burgos was naar de spelersgroep op zijn voornemen de promotiepoule in principe met een vast elftal te willen beginnen teruggekomen. "Zo eerlijk moesten we zijn. Het was inderdaad het voornemen van Harry de Jong en mij, maar de afgelopen periode hebben zoveel spelers op de deur van het eerste elftal getikt dat ik die stelling niet meer kon handhaven. Zo eerlijk moet je zijn. Het 2e elftal staat stijf bovenaan in de reserve eerste klasse. Uit die groep treden keeper Marc de Jong, Tom Commers, Carlo Goedhart en Sven van Noppen nadrukkelijk naar buiten. Zij kunnen in de loop van de 2e helft van dit seizoen ook nog van waarde zijn. Zeker als het 2e elftal dan al kampioen is."

Laguna Burgos vindt het daarom jammer dat komend weekend geen competitievoetbal op het programma staat. "We zitten in een goede flow. Daarentegen moet ik ook zeggen dat er spelers op vakantie gaan, dus komt het wel goed uit. Dinsdagavond 5 maart spelen we wel een vriendschappelijke wedstrijd tegen HBS Onder 23 jaar. Voor die wedstrijd zijn wel voldoende eerste en twede elftal spelers beschikbaar om er een nuttige oefenwedstrijd van te maken. Zo kunnen de spelers zichzelf toch in de kijker blijven spelen. Iedereen realiseert zich dat we in nog 10 wedstrijden promotie naar de 2e klasse moeten bewerkstelligen." Wat dat aangaat vindt hij het frustrerend dat de KNVB alle clubs vanuit de kwalificatiepoules weer op 0 heeft gezet. "REMO eindigde 18 punten achter ons. Eerlijker zou zijn geweest dat iedereen de helft van zijn punten had mogen meenemen. Je kunt in korte tijd bijvoorbeeld 3 dragende spelers door blessures kwijt raken, waardoor je puntenopbouw voor de winterstop niets meer waard blijkt te zijn. Vreemd, toch?"

Meer berichten