EHC speelde de partij rustig en professioneel uit naar een eindstand van 23-16 (tekst: Rik Hessing / foto: Don Wubben).

EHC zet HVV '70 opzij in laatste thuiswedstrijd

Sport 381 keer gelezen

Leidschendam - Het lijkt erop dat EHC dit seizoen het beste voor het laatst bewaard heeft. Na een uitstekende, zeer volwassen gespeelde wedstrijd werd streekgenoot HVV'70 uit Voorschoten zeer gedecideerd opzij gezet: 23-16.

Het eerste kwartier van EHC was net als vorige week tegen Olympia ijzersterk. Er werd niet veel gescoord maar dat kwam doordat EHC én HVV fanatiek verdedigden. Daardoor werd het een spannende eerste helft met veel leuke duels, mooie punten en goede acties. Verdedigend stond het als een huis waardoor er voor HVV geen doorkomen aan was. Met een ruststand van 10-7 was alles nog mogelijk.

Ook de tweede helft ging aanvankelijk gelijk op. Maar na een tussenstand van 13-10 sprintte EHC ineens weg van de tegenstander. Omdat verdedigend niets meer werd weggegeven had EHC nu een voorsprong van acht punten en was de partij gespeeld. HVV '70 sputterde nog wel wat tegen maar EHC speelde de partij nu rustig en professioneel uit naar een eindstand van 23-16.

Met nog één wedstrijd te gaan tegen hekkensluiter Atomium sluit EHC een wisselvallig seizoen af met een reeks sterke wedstrijden en een plek in de middenmoot.