Winst RKAVV Vrouwen & Wilhelmus; AZ-debuut Rody de Boer | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Valentijn Ebbers (SEV) speelde eind 2017 voor het laatst maar is er weer bij (archieffoto: AW).
Valentijn Ebbers (SEV) speelde eind 2017 voor het laatst maar is er weer bij (archieffoto: AW).

Winst RKAVV Vrouwen & Wilhelmus; AZ-debuut Rody de Boer

  •   147 keer gelezen   Sport

Die Haghe-Forum Sport 1-0

Trainer Bas Steffens zag zijn ploeg de wedstrijd in de beginfase al verliezen. "We kwamen niet in de duels, verloren regelmatig de bal en speelden te snel de lange bal. Door slecht verdedigen werd het al vroeg 1-0." Forum Sport herpakte zich wel maar niet voldoende. Steffens: "We creëerden te weinig kansen. Na rust zetten we wat om met dezelfde spelers en hebben we druk gezet zonder echt grote kansen te creëren. De passing en voorzetten waren onnauwkeurig en we wonnen te weinig persoonlijke duels. Ik vond het een van onze slechtste wedstrijden van het seizoen. We zijn te veel in het geschreeuw van Die Haghe bij ieder persoonlijk duel meegegaan, waardoor we onszelf óók uit ons spel haalden. Bij winst hadden we inderdaad 4e in 1B kunnen staan en op SHO en Kloetinge, die punten verloren, in kunnen lopen."

FC Zoetermeer-SEV 3-2

In 4C vergooide SEV in 1 week haar kansen op het kampioenschap. Midweeks tegen FC Zoetermeer zag het daar aanvankelijk nog niet naar uit volgens trainer Denis Luhulima. "We zetten veel druk naar voren en gaven vrijwel geen kans weg. Na de 0-1 kregen we zelfs grote kansen op 0-2 en 0-3. Direct na rust speelden we zes overtalsituaties allemaal slecht uit, waarna FC Zoetermeer uit drie counters drie keer scoorde. Iedereen, óók spelers en staf van de thuisclub, was verbaasd en verrast door deze uitslag."

Vredenburch-SEV 2-1

Zonder Björn van Haarlem (knieblessure tegen FC Zoetermeer) speelde SEV zaterdag zeer matig. Luhulima: "Zonder passie en strijd werd het voor rust 2-0. Na een flinke uitbrander speelden we na rust met iets meer met passie, strijd en beter positiespel. De tijd werd echter ook onze tegenstander. We waren te gehaast en onnauwkeurig. Wat Vredenburch bracht verwachtte ik van SEV. Op hun manier hadden wij het verschil kunnen maken." Als eindverantwoordelijke trekt Luhulima ook het boetekleed aan. "Ik evalueer mijn rol natuurlijk ook. We zullen ons weer moeten herpakken en promotienacompetitie veilig moeten stellen. We hebben namelijk nog helemaal niks!"

RKAVV-RKSV Minor 1-1

Trainer Maurizio Ceccucci was kort en bondig. "We hebben thuis 2 punten verloren in plaats van er 1 gewonnen. Het is heel simpel. Wij waren beter en meer aan de bal. Minor kwam om niet te voetballen. Op de 0-1 na zijn ze de hele wedstrijd niet in ons strafschopgebied geweest." De 1e helft van zijn ploeg vond hij aan de matige kant. "Maar na rust hebben we genoeg gecreëerd en helaas maar 1 goal gemaakt. In een 1 op 1 situatie kreeg Remco ook nog een hele grote kans, maar hij schoof de bal naast. Het gelijkspel is teleurstellend, want we schieten hier niks mee op. Vlissingen uit wordt lastig, maar we spelen uiteraard voor de winst." Het ontbreekt de ploeg aan scorend vermogen. Centrumpits Remco Overdevest heeft dit seizoen pas 2x gescoord. Een oud-centrumspits van RKAVV deed het weekend van zich spreken. Voorschoten'97 2 targetman Shemiel Constancia (35 jaar!) scoorde 2 van de 3 doelpunten bij S.V. Honselersdijk 2. De 0-3 was overigens van Hamza Chikhi (ex-Forum Sport). Robin Dietz (ex-Forum Sport & RKAVV) deed ook mee.

RKAVV (vrouwen)-Barendrecht 2 4-0

Trainer-coach Nikita van der Wijngaard: Zonder verdedigende middenvelder maar met een extra aanvaller speelden we een scherpe wedstrijd. Na 2 minuten was het al 1-0. We speelden goed met veel beweging en mooie goals. Tegen het goed voetballende Monster spelen we altijd graag. We geven altijd net dat beetje extra om te kunnen verrassen." MO17-speelster Melanie Zalm zorgde vorig seizoen voor de late gelijkmaker. "Ik scoorde daar mijn eerste doelpunt in de senioren en was nog maar 16! Ik weet nog niet of ik er nu weer bij ben en of ik volgend seizoen al naar Vrouwen 1 overstap. Ik wil altijd spelen. In de MO19 heb ik een basisplek. Bij Vrouwen 1 ligt dat anders." Overigens heeft Leidschendam niet over jong vrouwelijk voetbaltalent te klagen. SEV JO11-speelster Britt Wesseling volgde onlangs KNVB District West 2 trainingen en is opnieuw uitgenodigd.

Foreholte-Stompwijk'92 4-1

"Op een prima begin volgde uiteindelijk een teleurstellend resultaat", zegt trainer Erik van Manen. "In de openingsfase kregen wij de betere kansen. Nadat Dennis per ongeluk onze eigen keeper passeerde verloren we onze kop. Dennis zelf zorgde voor 3-1, maar het werd voor rust toch nog 4-1. Na rust gaven we alles om het om te buigen, maar dat was tevergeefs. We verloren van een prima ploeg, maar hebben ook geknokt. De spirit is er weer. Blijf ons volgen! We komen er weer aan." Stompwijk'92 staat nu 13e in 2C en zal er alles aan moeten doen om zich te handhaven.

Vv Kethel Spaland-Wilhelmus 2-4

Na 2 speeldagen is Wilhelmus nog de enige club zonder puntverlies. Trainer Oscar Laguna Burgos: "Voor rust speelden we uitstekend.. De 4-0 na rust werd afgekeurd, maar we kregen nog zeker 4 kansen, voordat het door 2 kopballen 2-3 werd. We waren niet scherp genoeg. Bill bevrijdde ons met 4-2." Full Speed uit is oude bekende. Laguna Burgos: "Wij moeten 90 minuten scherp blijven, zodat we het onszelf niet moeilijk maken. Vorige maand wonnen we eenvoudig bij Full Speed, maar de promotiepoule is weer een nieuwe situatie. We zijn gewaarschuwd."

AZ-debuut Rody de Boer

Voorburger Rody de Boer debuteerde (vorige week) maandagavond met Jong AZ bij Jong Ajax (1-1) in de KeukenKampioen Divisie. FOX Sports LIVE bombardeerde hem tot 'man of the match'. Vader Leo (oud-profdoelman FC Den Haag), moeder, oom Jan de Jong (assistent-trainer RKAVV), neef Bryan de Jong (speler Forum Sport) en Rody's vriendin waren er bij. Leo: "Door de eerste ballen te pakken groeide Rody in de wedstrijd. We zijn supertrots."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>