Met 10 man kopt Mike de Graaf (Forum Sport) de 2-1 binnen tegen top 3 club Kloetinge (foto: AW).
Met 10 man kopt Mike de Graaf (Forum Sport) de 2-1 binnen tegen top 3 club Kloetinge (foto: AW).

De Graaf (Forum Sport) & Adam (Wilhelmus) scoren drie keer

Sport 595 keer gelezen

Forum Sport-Kloetinge 3-1

"Ik kan me niet herinneren wanneer ik een hattrick scoorde", zegt aanvoerder Mike de Graaf, wiens multifunctionaliteit door trainer Bas Steffens bewonderd wordt. "Het is soms oneerlijk naar hem toe. Dan staat hij weer centraal achterin, dan weer back, middenvelder of spits. En dan zeggen wij nog dat hij het beter moet doen. Bij iedere plek hoort een bepaalde taak en Mike vult dat gewoon in. Daar heb ik bewondering voor." De Graaf (ODB, Duno, FC Dordrecht, Quick Boys, Scheveningen & nu 5e seizoen Forum Sport) denkt te weten wanneer hij voor het laatst 3 doelpunten in één wedstrijd scoorde. "In Quick Boys 3 was dat, maar het kan ook bij Scheveningen zijn geweest. Deze 3 tegen een top 3 club in 1B waren wel erg lekker ja." De laatste 38 minuten, waarin nog 2x gescoord werd (!), speelden de Voorburgers met 10 man, nadat Gino Lauwers zijn 2e gele kaart had gekregen. Hij is zaterdag geschorst. "Nou dan weet ik niet of ik wel meega naar koploper SHO. Ik denk dat het dit keer dan weer de schoenen worden", zegt de routinier (DSO, VUC, Jong ADO Den Haag, Scheveningen, Quick Boys, RKAVV) die met zijn vader enkele schoenreparatiewinkels in Den Haag runt.

SEV-FC Zoetermeer 1-1

Clubverslaggever Jack Orta formuleerde het mooi op de clubwebsite. "In de Verenigde Staten kennen ze op sportgebied de term 'March Madness'; de maand maart 'gekte' waar veel beslissingen in de vele sportcompetities vallen. Begin maart was de achterstand van SEV op koploper Ariston'80 slechts één verliespunt en nu aan het eind en met nog zes wedstrijden te spelen, is er een gapend gat van 9 punten op de ranglijst." Tegen naaste concurrent FC Zoetermeer had SEV ruim 80% balbezit en kreeg het talloze doelkansen, waaronder al na één minuut (!), maar desondanks kwamen de bezoekers 20 minuten voor tijd uit een counter op voorsprong. De van een blessure teruggekeerde Tim de Jong zorgde in de slotfase voor 1-1. SEV heeft alles nog in eigen hand om als 2e in 4C te eindigen. Deze plaats geeft recht op het spelen van promotienacompetitie.

Baronie-RKAVV 0-0

Tegen de koploper van de zondag hoofdklasse B in Breda moest RKAVV pas na 35 minuten spelen de eerste kans incasseren. Voor- en nadien waren het de Leidschendammers die de kansen kregen. De koploper, met tot afgelopen zondag 8 punten voorsprong op de nummer 2, deelde slechts 'speldenprikjes', zoals clubverslaggever Jonas Bloemen het omschreef, uit. Domper was de rode kaart voor Burak Huyuk, die zich liet intimideren door de reacties van zijn tegenstanders op een charge van hem op de keeper, nadat de doelman net iets eerder bij de bal was. Tot dat moment gaf RKAVV bijna niets weg. De Leidschendammers overleefden mede door schitterende reddingen van doelman Mike ten Kroode het slotoffensief van Baronie als een sterk collectief. Uiteindelijk toch ook gemengde gevoelens bij trainer Maurizio Ceccucci. "Een punt tegen de koploper is, in de situatie waarin wij op dit moment verkeren, een prima resultaat. We lopen ook een punt in op de verliezende concurrentie, maar toch overheerst het gevoel dat er met elf man meer in had gezeten."

Zuidland-RKAVV (vrouwen) 0-2

Getergd door uitspraken op de clubwebsite van Zuidland, waarin gesteld werd dat een overwinning op de Leidschendamse voetbalvrouwen 'wel moest lukken', gebeurde het omgekeerde. De uitspraak van interim trainer-coach Nikita van der Wijngaard vorige week in Het Krantje dat iedere club in 2B rekening moet houden met de geldingsdrang van RKAVV werd zaterdag direct in de praktijk gebracht. Nummer 9 RKAVV won ruim 50 kilometer verder bij nummer 4 Zuidland op overtuigende wijze. Het trainersduo Martin van der Lans & Nikita van der Wijngaard geloofde erin. Laatstgenoemde: "Er is dinsdag- en donderdagavond scherp getraind. De sterkte van het elftal wordt bepaald door de sterkte van de reservebank. En daarop zat voor elke linie een 'verse' speelster. Uiteindelijk was de reservebank van doorslaggevende aard. De geblesseerden, supporters en rest van de staf leefden vanuit de dug-out, langs de lijn of via de groepsapp met mee. Het toppunt van medeleven was de komst op eigen gelegenheid van Arnold van Herk die als clubgrensrechter kwam vlaggen, zodat alle reservespeelsters zich op hun invalbeurt konden focussen. Een geweldig gebaar!"

Stompwijk'92-ROAC 3-3

In het eerste duel van een tweeluik tegen de nummer 2 in 2C scoorde Donny van Marwijk de volgens trainer Erik van Manen (in het Leidsch Dagblad van afgelopen maandag) late maar terechte gelijkmaker. "We hebben kunnen zien hoe ROAC speelt, dus laten we zondag maar de volle buit pakken." Zondag gaan beide clubs dus op herhaling maar dan in Rijpwetering. Bij winst zijn de Stompwijkers 2e periodekampioen. En dat is opmerkelijk want op dit moment staat de Stompwijkse dorpsclub voorlaatste (13e) in de stand op de ranglijst van de zondag 2e klasse C.

Wilhelmus-Dubbeldam 3-1

Terwijl Wilhelmus in de weken voor de start van de wedstrijden in de promotiepoule nog (inhaal)wedstrijden in de kwalificatiepoule speelde, was Dubbeldam al klaar met haar kwalificatiepoule. Dat gemis aan wedstrijdritme brak de bezoekers tegen een ontketend Wilhelmus mede op. Zelfs de rode kaart voor Levie Schut in de 72e minuut deerden de Voorburgers niet. De gedreven en moegestreden Jacky Adam, de jongste en beste speler op het veld (!), scoorde in de slotfase zelfs nog zijn 3e goal nadat Dubbeldam nog tot 2-1 was teruggekomen. Trainer Oscar Laguna Burgos zit nu wel met de gebakken peren. Tegen naaste concurrent ODB mist hij zondag 5 spelers. "Ruben Gymphie heeft 5 wedstrijden schorsing gekregen voor zijn rode kaart vorige week. Levie Schut staat nu ook wat te wachten. De gele kaarten voor Mathijs Wartna en Bill Duah hebben ook consequenties; 1 wedstrijd schorsing. Uiteindelijk zullen er gewoon 11 spelers op het veld staan natuurlijk, maar hun gemis is wel een aderlating."

Jacky Adam (Wilhelmus) was met 3 doelpunten de beste man van het veld zondag (foto: AW).
Doelman Mike ten Kroode (RKAVV) onderscheidde zich met goede reddingen tegen koploper Baronie (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant