In de slotfase zetten de Voorburgers alle zeilen bij om niet met lege handen te vertrekken (foto: Hein Athmer). Hein Athmer

Heren 1 Cartouche lijdt duur puntenverlies

Sport 349 keer gelezen

Voorburg - Heren 1 van Cartouche leed zondagmiddag duur puntverlies in de strijd om de bovenste plekken. Tegen laagvlieger Qui Vive stond er na 70 minuten 2-2 op het scorebord. HDM en Schaerweijde liepen daardoor 2 punten in.

Cartouche tastte in de beginfase wat af en had in Qui Vive een tegenstander die zich terugtrok op eigen helft. Dat maakte het moeilijk om kansen te creëren en leverde een weinig enerverende openingsfase op. Het was dan ook niet verrassend dat de ban werd gebroken via een dood spelmoment. Timmo Kranstauber pushte uit de strafcorner raak en zorgde voor een 0-1 ruststand.

In de tweede helft trok Qui Vive in een kort tijdsbestek de wedstrijd naar zich toe. Een afgeslagen strafcorner werd binnengeslagen en leverde de 1-1 op. Niet veel later verdiende de thuisploeg een strafbal die overtuigend werd binnen gepusht: 2-1. In de slotfase zetten de Voorburgers alle zeilen bij om niet met lege handen te vertrekken. Dat leverde ook een strafbal op. Weer was het Timmo die de stand in evenwicht trok. Cartouche kreeg nog een levensgrote kans op 2-3, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Schaerweijde.