De gedreven Dave Hooijmans (RKAVV) maakt het seizoen in het 1e elftal af (foto: AW).
De gedreven Dave Hooijmans (RKAVV) maakt het seizoen in het 1e elftal af (foto: AW).

Doelpuntrijk voetbalweekend helpt clubs omhoog

Sport 482 keer gelezen

RKAVV-De Meern 3-1

Trainer Maurizio Ceccucci trok voor volgend seizoen al de middenvelders Zakaria Amrani (28; Leonidas & zaalvoetbalinternational) en Joep Roovers (18; DWO), en buitenspeler Lovette Felicia (23; 2e divisionist VVSB) aan, maar zegt nog altijd op zoek te zijn naar een balvaste en scorende spits ('targetman'). En prompt scoort zijn voorste rij Jeremy v. Lochem, Hamza Boukhari & Hayden Bergen alle doelpunten. Voor Van Lochem was het zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de Leidschendamse hoofdklasser. "Ik ben geen type spits, zoals mijn vader Jack als targetman bij Tonegido, SV Voorburg en Wilhelmus vroeger was, maar meer een rommelaar in het centrum of op de flanken die het moet hebben zijn inzicht en hard werken. De goal voelde geweldig aan."

Na omzwervingen bij Wilhelmus, ADO Den Haag, Haaglandia & Excelsior belandde Van Lochem in de C-jeugd bij RKAVV. "Ik ben hier duidelijk een clubman geworden. En daar had ik ook behoefte aan. Medespelers werden vrienden en mijn broer Mitchell voetbalt hier ook. Samen spelen we in het 2e elftal, maar mijn eerste basisplaats in het 1e smaakt naar meer." Bij RKAVV vierde overigens middenvelder Dave Hooijmans zijn rentree in de basis, nadat hij vorige week al inviel. Ceccucci: "Dave is dit seizoen op eigen verzoek in het 2e gaan voetballen, maar maakt op ons verzoek het seizoen af in het 1e."

KNVB Gouden Speld Hans Slootmaker

Voorafgaand aan de wedstrijd RKAVV-De Meern ontving 'wedstrijdmakelaar' Hans Slootmaker de KNVB Gouden Speld. Hij kreeg deze onderscheiding opgespeld door KNVB-ambassadeur Kees Wenneker. Slootmaker is ruim 50 jaar actief binnen de KNVB. Als weinig begenadigd speler begon hij bij Wilhelmus met voetballen.

Later werd hij (jeugd)scheidsrechter, jeugdbestuurslid bij SV Voorburg, en wedstrijdsecretaris bij achtereenvolgens Wilhelmus, VUC, Forum Sport en RKAVV. Thans is hij al vele jaren LIVE voetbalverslaggever bij Sportsignaal Radio en 'wedstrijdmakelaar' voor de selectie-elftallen van RKAVV, Forum Sport en (komend seizoen) HBS. "Dat komt omdat ik 10 jaar geleden door de trainer Bas Steffens van die clubs gevraagd ben om dat te doen. Bij alle clubs heb ik altijd eerst wel met mijn voorgangers gesproken, want ik wil niemand in de weg zitten."

Ook is Slootmaker betrokken bij de aanstelling van scheidsrechters en organisatie van het Haaglanden Voetbal Toernooi en het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg.

SHO-Forum Sport 5-2

Mostava Frederik (2-1 & 4-2) scoorde weliswaar twee keer, maar kon niet verhinderen dat de minst voetballende ploeg van de twee de zege in eigen huis hield. Forum Sport speelde zonder twee van haar bepalende spelers in de as van het veld; centrale verdediger Gino Lauwers (schorsing) en centrale verdedigende middenvelder Nychel L'ami (hamstringblessure). SHO maakte het verschil al voor rust.

Na rust bracht trainer Bas Steffens nog Lorenzo Seymonson, Sebastiaan van Beek en debutant Niels van Rees om te proberen het tij te doen keren, maar ondanks dat de Voorburgers veelvuldig de aanval zochten en de 2e helft met 1-1 gelijkspeelden, kon de ploeg als geheel geen echte druk meer op zijn tegenstander zetten.

HVV-Stompwijk'92 3-1

Onder vergelijkbare omstandigheden als ruim een jaar geleden, toen Stompwijk'92 de nacompetitiefinale tegen en bij HVV, verging het de dorpsclub nu anders. Donny van Marwijk scoorde de eretreffer; 3-1. Trainer Erik van Manen: "HVV was thuis op natuurgras duidelijk beter; een terechte overwinning. We hebben nog een aantal kansen gehad, maar doelpunten krijg je niet zomaar cadeau. Ik miste mijn complete aanval. Enrico Geus speelde wel, maar met liesklachten, Nick Ammerlaan was geblesseerd, en Rick Luiten een weekendje weg. Onze spelers worden momenteel niet beter maar minder omdat we, net als andere jaren, te weinig trainen. Het gebrek aan trainingsarbeid hebben we in de 3e klasse altijd weten te camoufleren, maar in de 2e klasse breekt ons dat nu op."

Wilhelmus-REMO 6-1

De 1e kans van de wedstrijd was voor de nummer laatst in de promotiepoule, maar kwaliteitsverschil was dusdanig groot dat de 6-1 wellicht nog een magere afspiegeling van de werkelijkheid was. Trainer Oscar Laguna Burgos: "De 1e 10 minuten waren we niet scherp genoeg, maar daarna hebben we gedaan wat we moesten doen. We hebben de wedstrijd zakelijk uitgespeeld en 6 goede goals gemaakt. De focus ligt nu op Charlois uit."

Oliveo-SEV 1-1

Spits Hassan Bendahman scoorde al in de 14e minuut de openingstreffer, maar nog voor rust stond de eindstand al op het scorebord. Na rust streed 'de wil om te winnen om voorrang met de angst om te verliezen, zoals clubverslaggever van het 1e elftal Jack Orta het op de clubwebsite mooi omschreef. SEV staat op de 2e plaats in 4C met 3 punten voorsprong op de achtervolgers.

De tweestrijd met Ariston'80 aanstaande zaterdag was anderhalve maand geleden nog een duel om het kampioenschap geweest. Nu moet SEV zien te zorgen dat het 2e in de eindstand wordt, zodat het aan de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse mee mag doen.

RKAVV-FC Rijnvogels 2 (vrouwen) 9-3

Door afwezigen, geblesseerden en zieken aan RKAVV kant vierde Sam Wouters na enkele jaren haar rentree als invaller en debuteerde MO17-keepster Dominique van der Meulen na rust op doel, omdat vaste stand in Noomi Weinberg (Vrouwen 2) ook afwezig was. Haar trotse ouders stonden langs de lijn. Vader Robert (zelf keeper bij SV Voorburg geweest van zijn 8e tot zijn 10e, voordat hij destijds ging volleyballen bij Starlift): "Dominique werd vrijdagavond gebeld of ze mee wilde doen. Ze vond het allemaal heel spannend. Ze is nog maar net 17 jaar en zo'n overstap is dan ook best groot."

Dominique had de pech dat RKAVV na rust (6-0) wat verslapte, waardoor de bezoekers nog 3x scoorden, maar het slotakkoord was duidelijk weer voor de Leidschendamse voetbalvrouwen. De familie Van der Meulen is een echte keepersfamilie. Robert: "Mijn zoons hebben allebei ook gekeept en bij de keepersschool van oud-amateurinternational doelman Hans Suiker getraind. Dominique keept daar nu ook al weer vele jaren. Ze wordt daar getraind door Gianni Kamperveen en bij de club door Jack Maitimu."

Kamperveen is sinds enkele maanden ook keeperstrainer van het 1e en 2e mannenelftal van RKAVV. "Ik vind het leuk om te horen dat Dominique haar debuut heeft gemaakt. Ze is iemand die nog moest leren om ballen te vangen, maar is nu een leergierige, gretige en niet bang uitgevallen doelvrouw met toekomst. Keepen is een ervaringsvak. Ze kan alleen maar beter worden."

Dominique v.d. Meulen (RKAVV Vrouwen) debuteerde & Hans Slootmaker kreeg KNVB Gouden Speld (foto's: AW).
Kamiel Grapendaal (Wilhelmus) scoort hier de 1e van 6 doelpunten voor zijn club (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant