Puntloos weekend voor RKAVV, SEV en Stompwijk'92 | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Van de goed spelende Jeremy Knegtmans (SEV) ging veel dreiging uit (foto: R.Driessen).
Van de goed spelende Jeremy Knegtmans (SEV) ging veel dreiging uit (foto: R.Driessen).

Puntloos weekend voor RKAVV, SEV en Stompwijk'92

  •   153 keer gelezen   Sport

Forum Sport-Deltasport 2-1

Midweeks verloor de eersteklasser in de kwartfinale van de Haaglanden Voetbal Cup bij hoofdklasser FC 's Gravenzande. Dat duel stond overigens onder leiding van Leidschendammer Remco Schul, die onder andere geassisteerd werd door de Leidschendamse grensrechter Tjaard de Vries. De ploeg van trainer Steffens werd zaterdag geteisterd door veel blessures en de schorsing van Mike de Graaf. "En dan viel Orlando Agues Ribeiro ook nog eens uit in de warming-up."

Het thuiscompetitieduel was een wedstrijd met veel strijd en niet altijd even goed voetbal. Basisdebutant Samir Akkabi, die tegen FC 's Gravenzande al inviel, stond na een uur spelen aan de basis van de 1-0. Binnen het strafschopgebied werd een overtreding op hem begaan, waarna Mostava Frederik de toegekende strafschop succesvol afrondde. Een paar minuten later veranderde een vrije trap van Jordy de Bruin door toedoen van een Deltasport-speler van richting, waardoor het 2-0 werd. Steffens: "Dat was het beslissende moment in de wedstrijd. Deltasport probeerde het met fysiek en opportunistisch voetbal, maar kwam niet verder dan een goal uit een scrimmage en een schot dat met een goede redding van mijn keeper Jurrian Jouvenaar onschadelijk werd gemaakt. We zijn niet echt meer in gevaar geweest."

Steffens heeft patent op het laten debuteren van jonge spelers. Nu was het de beurt aan JO19-1 speler Samir Akkabi. "Ja, het zijn er al met al wel veel nu jij het zegt en als ik zo door. Kort geleden was het Niels van Rees. Het blijft zeker heel erg leuk om te kunnen doen en is een goede ontwikkeling voor de club. We zijn nog steeds in de race om een plek in de promotie nacompetitie en ik hoop dat de laatste wedstrijden ons nog iets op zullen leveren."

SV Charlois-Wilhelmus 0-2

Midweeks won het elftal voor spelers onder 23 jaar van de derdeklasser van de leeftijdgenoten van 3e divisionist (!) HBS in de strijd om de Beltona Onder 23 Cup; 3-0. De Jonge Wespen spelen binnenkort de kwartfinale tegen Forum Sport onder 23 jaar. Door de zakelijke overwinning op Charlois komt promotie naar de 2e klasse dichterbij. Bovendien vierde invaller Remy Kant na lang blessureleed zijn rentree. Trainer Oscar Laguna Burgos: "Charlois was een vervelende tegenstander en fysieke ploeg; schoppen, schelden & spugen. Wij zijn daar goed mee omgegaan en hebben ons niet laten provoceren. Minpuntje was wel dat we soms te veel met de bal liepen in plaats van de bal het werk te laten doen, we liggen met nog 4 finales te gaan prima op koers! We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Het duel met COAL wordt een hele belangrijke."

Alphense Boys-RKAVV 2-1

De thuisclub maakte een einde aan een ongeslagen reeks van 5 wedstrijden, waarin RKAVV niet verloor. Daar zag het gedurende het wedstrijdbeeld niet naar uit. Alphense Boys bleek efficiënter, want de eerste twee schoten op doel (10e & 43e minuut) betekenden meteen 2 doelpunten. Op slag van rust zorgde Rico de Boer voor de aansluitingstreffer. Mede door oponthoud wegens een hoofdblessure en dientengevolge komst van de ambulance voor een speler van de thuisclub werd na rust niet meer gescoord. En dat was een wonder want vooral RKAVV had recht op meer. De voor zijn werk langdurend afwezig geweest zijnde spits Remco Overdevest vierde zijn rentree als invaller met het slotakkoord; een schot voorlangs het doel van Alphense Boys. Trainer Maurizio Ceccucci is dan ook nog steeds tevergeefs op zoek naar een scorende spits. "We speelden in dezelfde formatie als vorige week, toen spits Jeremy van Lochem en de buitenspelers Hayden Bergen en Hamza Boukhari de totale doelpuntenproductie voor hun rekening namen. We hadden een gelijkspel verdiend, maar zoals vaker scoorden we ondanks wel heel grote kansen niet.

De video-analyse moet deze week maar weer uitwijzen waar het misging." RKAVV presteert statistisch gezien beter op zaterdagavond dan op zondagmiddag. Zaterdagavond komt titelkandidaat en de nummer 3 in de hoofdklasse B met 'slechts' 3 punten achterstand op koploper Baronie, dat voor haar puntentotaal zelfs een wedstrijd meer speelde. Ceccucci weet dat zijn ploeg het heel lastig gaat krijgen. "Gemert is een topploeg. Hun 2 spitsen hebben samen 44 goals gemaakt. Dat wordt dus een uitdaging om die van het scoren af te houden. Maar we moeten punten pakken, dus spelen we zoals altijd voor de winst."

Stompwijk'92-Teylingen 1-2

"Door een slap begin liepen we al snel achter de feiten aan en kregen we geen grip op Teylingen, dat vrij mocht combineren", zegt trainer Erik van Manen. "Na rust zetten we meer druk vooruit en speelden we met meer power. Onze enige goal kwam te laat, maar we hebben wel geknokt tot het laatste fluitsignaal." Degradatie nacompetitie ligt nog steeds op de loer. Van Manen: "De laatste 4 potjes moeten we blijven knokken. Onze situatie is penibel, maar we hebben nog wel kans om ons te handhaven."

SEV-Ariston'80 0-5

Wat tot voor kort een gelijkwaardige kampioenswedstrijd had kunnen zijn, werd nu de kampioenswedstrijd van de studentenclub dat een straatlengte voor sprong op SEV en TOGB heeft opgebouwd dat ze niet meer kan worden ingehaald. Het tactische strijdplan van trainer Denis Luhulima kon al na 60 seconden in de prullenbak; 0-1. SEV kwam de schrik te boven, maar vond steeds de doelman van Ariston als hindernis op weg naar de gelijkmaker. Omdat Ariston'80 ook vol op de aanval speelde, golfde het spel heen en weer. Na rust zocht SEV vrijwel constant de aanval. En toen dit een half uur voor tijd nog niet tot doelpunten had geleid koos Luhulima voor een 'alles of niets' tactiek aanpak. Hij offerde centrale verdediger Thomas LoMonaco voor extra aanvaller Thomas van Houwelingen. Die zet mislukte. De kampioen liep in korte tijd uit naar de uiteindelijke eindstand. Nummer 3 in 4C kwam zelfs op gelijke hoogte met SEV. Zaterdag 11 met staat SEV-TOGB op het programma. Inzet is plaatsing voor de promotie nacompetitie. De Leidschendammers mogen onderweg echter geen punten meer morsen!

SV Den Hoorn-RKAVV (vrouwen) 1-1

"Het was een moeilijke week voor ons. Iemand uit mijn kring, die de spelers ook goed kenden, is overleden. Dat had impact", zegt trainer-coach Nikita van der Wijngaard, die de uitslag terecht vond. "Ik ben trots op de meiden wat ze zaterdag hebben laten zien en om de enorme steun die ze mij geven." Coach Martin van der Lans was met Van der Wijngaard ook trots op wisselspelers Marleen Vogels en Sam Wouters. "Beide meiden pakten het heel professioneel op dat ze niet invielen. Dat verdient een groot compliment. Het geeft aan hoe de hele groep op dit moment bezig is directe handhaving in de 2e klasse te realiseren."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>