Topklassers bij zesde Muntaz T20 Cup | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Actie bij VCC tijdens de Muntaz Cup  (foto: pr VCC).
Actie bij VCC tijdens de Muntaz Cup (foto: pr VCC).

Topklassers bij zesde Muntaz T20 Cup

  •   43 keer gelezen   Sport

Voorburg - Bij Voorburg Cricket Club aan de Groene Zoom wordt op zondag 28 april de zesde editie van de Muntaz T20 Cup worden gehouden. Een primeur is dat alle deelnemers dit jaar in de Topklasse uitkomen.

De Muntaz Cup geldt als officieuze opening van het cricketseizoen in de Haagse regio. Er worden vier korte wedstrijden van elk twee keer twintig overs gespeeld: twee halve finales, de strijd om de derde plaats en de finale. In 2018 deden vrijwel alle Haagse topteams het goed in de reguliere competitie. Gastheer VCC werd kampioen van de Hoofdklasse en komt in 2019 dus uit in de Topklasse. Zij treden daar weer aan tegen HBS, HCC en Quick.

HBS
HBS werd verdienstelijk derde, zowel in 2017 als in 2018. Voorzitter Ewout Boendermaker: "Twee dagen voor de Muntaz Cup landt onze nieuwe pacebowler Zak Gibson uit Nieuw Zeeland. Aangevuld met internationals Barresi en Visée alsmede een aantal Netherlands A-spelers heeft HBS weer een selectie die in beide competities wil gaan strijden om de bovenste plaatsen."

HCC
HCC werd in 2018 vijfde. Voor 2019 heeft HCC de volgende trainers/coaches vastgelegd: Tyrone Peters, Bryce Street, Tim de Leede en Raafieq Isaacs. Nieuw is de linkshandige openingsbatsman Adam Wiffin, een 20-jarige Zuid-Afrikaan met een Nederlands paspoort.

Quick
Quick kende een teleurstellend seizoen dat werd afgesloten met een achtste plaats. Lang werd gestreden tegen degradatie. Quick haalt Jay Bista en Pieter Groenewald terug. Als vervanger voor de vertrokken Sean Davey komt Prathamesh Dake uit India. Dake is een bowler en zit in de selectie van Mumbai. Voor wat betreft de Muntaz Cup is Quick titelverdediger en zal zijn huid zo duur mogelijk verkopen.

Voorburg CC
VCC werd overtuigend kampioen van de Hoofdklasse. Kingma keert terug, maar Bas de Leede verkast naar MCC Young Cricketers in Londen. De Zuid-Afrikaanse lefthander Matthew Smit keert terug. Voorzitter Jos Jochemsen: "Wij zijn blij om na negen jaar weer op het hoogste niveau uit te komen. De selectie is nagenoeg gelijk gebleven. Belangrijk is dat spelers uit onze jeugdafdeling kunnen groeien naar Topklasseniveau. Samen met routiniers Tom de Grooth en Steffen Mulder vormt de selectie dit jaar een mooie mix van ervaren en talentvolle spelers".

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de Muntaz Foundation, een stichting die is opgezet door de familie Mohamed in herinnering aan hun vader Muntaz Ali Mohamed, die een enorme passie had voor de cricketsport.

Muntaz Cup, zondag 28 april van 11.00 tot 18.00 uur aan de Groene Zoom 20, Den Haag (achter Wellant College naast Sparta Atletiek). De toegang is gratis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>