Invaller Jop Verhagen (RKAVV) was vlak voor tijd dichtbij de gelijkmaker tegen (virtueel) koploper Gemert (foto: AW).
Invaller Jop Verhagen (RKAVV) was vlak voor tijd dichtbij de gelijkmaker tegen (virtueel) koploper Gemert (foto: AW).

Alleen winst SEV en gelijkspel voor Forum Sport & Wilhelmus

Sport 383 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In verband met Koningsdag wordt er komend weekend niet in competitieverband gevoetbald. In tegenstelling tot een eerder bericht kwam RKAVV Vrouwen het afgelopen weekend niet in actie.

RKAVV-Gemert 2-3

Toen aanvoerder Robin Steffens na afloop zijn uit de nieuwe sportparkspeeltuin rennende dochter aan zag komen en haar in zijn armen sloot, werd voetbal voor even de belangrijkste bijzaak van de wereld. "Dan ben ik uiteraard het voetbal wel even vergeten. Het gezin is natuurlijk hoofdzaak. Ik baal uiteraard van de nederlaag. We moeten onszelf eens belonen met doelpunten. Iedere wedstrijd krijgen we kansen." Zo dacht trainer Maurizio Ceccucci, die na afloop altijd even in afzondering een sigaretje rookt om zijn emoties te laten zakken voordat hij de media te woord staat, er ook over. "Maar je koopt er niets voor. Jop Verhagen had vlak voor tijd gewoon moeten scoren, maar ervoor hebben we ook kansen gemist. Een gelijkspel was meer dan verdiend geweest." Het basisdebuut van de jonge Justin van Rijswijk werd overschaduwd door zijn vroege uitvallen wegens een blessure. In aanloop naar de competitiestart in september vorig jaar zat Van Rijswijk ook al tegen een basisplaats aan, toen een blessure roet in zijn eten gooide. "Gewoon pech! Ik richt me wat betreft een basisplaats weer op volgend seizoen."

Rijsoord-Forum Sport 1-1

In Ridderkerk was scheidsrechter Stanley van Lith uit Honselersdijk ("bij de plaatselijke voetbalclub en concurrent van Forum Sport heb ik nooit gespeeld, maar ik vind het wel leuk dat ze goed presteren") volgens HaaglandenVoetbal.nl de gebeten hond. "Je weet zelf als geen ander dat de media het altijd beter weten, toch? Op VoetbalRotterdam.nl staat weer een ander verhaal. Voor rust was het voetbal van beide ploegen, mede door de warmte, van een bedenkelijk niveau. Na rust had Forum Sport meteen op voorsprong kunnen komen. In de extra tijd geef ik Rijsoord een strafschop wegens vasthouden. Na afloop bevestigde de betreffende speler die de fout beging dat het terecht was. Desgevraagd vertelde hij het zijn trainers, waarna de assistent-trainer het in de bestuurskamer bevestigde. Eerlijkheid duurt het langst. Nog in diezelfde extra tijd scoorde de mee naar voren gekomen keeper van Forum Sport in een mêlee van spelers en uit de 4e corner op rij de 1-1. Ik had Rijsoord een vrije schop kunnen geven wegens het aanvallen van de keeper, maar iedereen liep daar zo'n beetje tegen elkaar aan te schurken, dus heb ik dat niet gedaan. De eindstand was gewoon terecht. Een scheidsrechter beïnvloedt de uitslag van een wedstrijd nooit!" Van Lith had wel moeite met de beide clubgrensrechters. "In deze klasse wordt afwisselend met arbitrale trio's van de KNVB en met bondsscheidsrechters en clubgrensrechters gewerkt. Beide clubgrensrechters waren niet in goede doen, waarbij ik vond dat die van Forum Sport er wel heel vaak naast zat. Dan laat ik hem gewoon staan. Dat gebeurt bij neutrale grensrechters niet, maar die zitten er ook regelmatig naast hoor!"

RVC'33-Stompwijk'92 6-1

De ruime nederlaag doet vermoeden dat de club het niet meer op de rit krijgt, dat men het allemaal wel gelooft, en dat handhaving in de 2e klasse niet meer belangrijk is. Maar uw verslaggever zat er ver naast! Trainer Erik van Manen: "Nee, dat is totaal niet zo. Maar dat we tekort komen is een feit. Vertrouwen en kwaliteit ontbreken op dit moment. En het zat ons niet mee. We startten met overtuiging vol voor de overwinning, maar het lukte gewoon niet. Wat we ook deden, telkens deden we onszelf de das om. Er waren veel persoonlijke fouten in verdedigende zin en in aanvallend opzicht was de afronding slordig. En nee! Het is geen onwil, maar dat het telkens mislukt is wel een feit. Bij 0-0 werd ons een zuivere pingel onthouden, wat echt cruciaal is voor het herwinnen van vertrouwen. Direct na rust scoorde Nick van den Bosch 2-1, maar net zo snel viel de 3-1 door een persoonlijke fout. Erna bracht ik nog 2 extra spitsen voor een verdediger en een middenvelder en kregen we wel kansen, maar ze wilden er gewoon niet in. Ook dat is misschien wel een gebrek aan kwaliteit, maar je hebt wel goals nodig om te winnen. In een strijdbare opstelling hebben we de slag helaas verloren, maar zeker nog niet de oorlog. We gaan er alles aan doen om tweedeklasser te blijven. En als het moet dan maar via de nacompetitie, maar opgeven en de handdoek gooien wil niemand; de club niet, ik niet en zeker de spelers niet."

Wilhelmus-COAL 1-1

In de zondag 3e klasse 'Hoog B' (promotiepoule) staat Wilhelmus nu 2e achter koploper HMSH. Trainer Oscar Laguna Burgos: "Het uit de Rotterdamse kwalificatiepoule afkomstige COAL bleek voetballend gezien een erg sterke ploeg, maar de eerste '110%' kans was voor ons! Jake Smart miste helaas bij een 1 op 1 situatie. Daarna was de wedstrijd eigenlijk in evenwicht. Direct na rust scoorde Kamiel Grapendaal 1-0, maar daarna konden we niet echt meer doordrukken. Hun eerste echte kans van de wedstrijd betekende meteen 1-1. Door het warme weer en het erbarmelijk slechte hoofdveld, waarop we gelukkig komend seizoen kunstgras krijgen, vloeiden onze krachten weg om er nog een overwinning uit te slepen. Maar goed, we hebben alles nog in eigen hand. Winnen van SEP thuis, HMSH uit en WCR thuis betekent dat we kampioen worden en naar de 2e klasse zullen promoveren. Dat worden voor ons nog zware klussen, maar gelukkig keren Ruben Gymphi en Tomas Ruijgrok weer terug van schorsingen."

Laakkwartier-SEV 2-3

Trainer Denis Luhulima snakt naar het einde van het seizoen. In zijn basiselftal ontbraken vorige week 5 en nu 6 basisspelers, waarvan er 3 terugkeerden en er 4 'nieuwe' waren. "Nacompetitie moet worden veilig gesteld. Dat is al lastig genoeg. We speelden matig, misten veel kansen en gaven veel ruimtes weg. Twee keer winnen in de reeks TOGB thuis, Wassenaar uit en Semper Altius thuis is genoeg om deelname aan de promotie-nacompetitie naar de 3e klasse te realiseren. In dat geval spelen we 2x thuis en 1x op neutraal terrein, als we steeds verder komen. We hebben nu 2 weken rust, waardoor de meeste geblesseerden weer terug in het elftal kunnen komen." Mede op voorspraak van de spelersgroep heeft Luhulima weer voor keeper Jeroen Meulink gekozen. "Het is sneu voor Kai Voorwinden. Net als Jeroen heeft hij dit seizoen wedstrijden voor ons gewonnen, maar Jeroen straalt meer rust uit. Dat heeft het elftal op dit moment nodig."

Gijs van Wijk Cup

Ter nagedachtenis aan de tijdens Kerst 2017 in Brazilië overleden Gijs van Wijk, het icoon van de sport voor mensen met een verstandelijke beperking in Haaglanden, werd vorige week woensdagavond tussen SEV G-voetbal en SEV Walking Voetbal (WF; Old Stars) voor de 2e keer om de Gijs van Wijk Cup gestreden. Van Wijk had met beide afdelingen een sterke band. Evenals vorig jaar won SEV G-voetbal, maar meedoen was belangrijker dan winnen.

Jeffrey v.d. Zee (SEV) maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in het basiselftal (foto: AW).
SEV G-voetbal en SEV WF speelden een leuk mini-toernooi op sportpark Kastelenring (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant