Mark Spaargaren, die VVV dit seizoen versterkte na het vertrek van Thomas en Schultz (foto: Remco Bruijne).
Mark Spaargaren, die VVV dit seizoen versterkte na het vertrek van Thomas en Schultz (foto: Remco Bruijne). Remco Bruijne+31 6 18501174, spm@fambruijne.nl

VVV in mineur na onverwachte degradatie

Sport 228 keer gelezen

Leidschendam - VVV verloor thuis van VTV met 4-6 en degradeerde, teleurstellend, alsnog naar de derde divisie.

VVV en Smash waren beide in degradatiegevaar. Smash moest dit weekend twee punten meer scoren dan VVV; normaal gesproken haalbaar voor VVV. Patrick Bruijne kampt met een schouderblessure en won slechts éénmaal. Mark Spaargaren speelde attractief, maar won alleen van Romeijn. Matthijs van der Heiden speelde zijn beste partij van het seizoen tegen Van Spengen, maar won alleen die partij.

Smash moest nu 6-4 winnen van Disnierats, normaal gesproken onwaarschijnlijk. Maar een speler van Disnierats gaf alle drie zijn partijen op, zodat Smash 7-3 won en VVV was daarvan de dupe.

Toch is deze degradatie meer het gevolg van een structureel probleem. Het team verloor vlak voor de competitie twee spelers en kon viermaal niet voltallig aantreden. De invallers konden niet één punt binnenhalen.

De toekomst van VVV is nu onzeker, aangezien Van der Heiden een halfjaar stopt vanwege studie. Er moeten twee sterke spelers gehaald worden om weer naar de Tweede Divisie te promoveren en het is onduidelijk of Patrick Bruijne nog een niveau lager wil gaan spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant