Deau den Turk (onlangs 14 geworden) is nu op toernooi in Duitsland met de beste 16 MO15-speelsters v. Nederland (foto: privé).
Deau den Turk (onlangs 14 geworden) is nu op toernooi in Duitsland met de beste 16 MO15-speelsters v. Nederland (foto: privé).

Deau den Turk op weg naar Oranje

Sport 1.234 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Dat het voetbaltalent van Deau den Turk niet onopgemerkt is gebleven is binnen haar club genoegzaam bekend. Vanaf de F-junioren voetbalt Deau al met jongens bij RKAVV. Vanaf haar elfde werd Deau al voor KNVB-districtstrainingen en wedstrijden uitgenodigd en vanaf haar twaalfde werd ze geselecteerd voor West Nederland.

De districten Noord-Oost, Zuid en West Nederland namen met haar beste 16 speelsters in december vorig jaar deel aan 2 drieluiken, waaruit uiteindelijk 33 speelsters onder 15 jaar werden geselecteerd. Den Turk werd één van hen. Na een serie trainingen en wedstrijden bleven 22 speelsters over, waarvan er 16 deze week deelnemen aan een toernooi in Duitsland. Deau den Turk is erbij en tot aanvoerder benoemd.

"Ik heb dus heel wat selectierondes moeten doorkomen om dit te mogen bereiken. Gelukkig werkte mijn school mee. De trainingen van West Nederland in Utrecht vielen soms samen met de trainingen met het landelijke team in Zeist. Dat was best pittig. Toen ik bij de eerste oefenwedstrijd met het landelijke team van de trainer de aanvoerdersband omgedaan kreeg was ik natuurlijk super trots en blij. Iedere wedstrijd wordt opgenomen op video. En wekelijks krijgen we via de mail een videobestand met alleen onze eigen acties erop. Dat is supergaaf om te zien. Ik wil alleen maar nog beter worden en het hoogste halen wat er te halen valt. Ik ben 30 maart 14 geworden en kan in deze leeftijdscategorie dus ook de eerste seizoenshelft van komend seizoen nog meedoen. Dan staan officiële interlands op het programma. Ik droom er al jaren van om in een Oranje-tenue wedstrijden met het Nederlands Elftal te mogen spelen."

Den Turk speelt momenteel in de JO15 van RKAVV onder leiding van de trainer-coaches Jordi de Wit en Jonas Bloemen, maar stapt komend seizoen over naar Forum Sport. "Vorig seizoen heb ik daar al meegetraind maar toen besloot ik bij RKAVV te blijven. Forum Sport JO15-1 heeft de ambitie om dit seizoen bij de eerste 3 te eindigen. Ze promoveren misschien wel naar de Landelijke 3e Divisie. Die ambities spreken mij aan. De komende weken train ik al mee en neem dan een definitieve beslissing of ik overstap. Ik vind het erg moeilijk om de club te verlaten, want RKAVV is mijn club. Ik wil meer uitdaging."

Of ze volgende week zaterdag, 11 mei, aan het Leeuwinnen Voetbalfestival bij RKAVV meedoet weet ze nog niet. "Ik ben al bijna Leeuwin en mijn zusje Bibi is ook al aardig op weg,. Ze traint al met de MO13 van het KNVB District West 2 mee! Maar ik raad ieder meisje tussen de 11 en 15 jaar aan om zaterdag 11 mei bij RKAVV aan het Leeuwinnen Voetbalfestival mee te doen. De start is om 17:00 uur en het einde wordt om 19:00 uur verwacht. Meiden kunnen zich bij de organisatie melden vanaf 16:30 uur. Je weet nooit waar zo'n festival toe leidt!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant