RKAVV 2 is kampioen van de zondag reserve hoofdklasse; linksonder Patrick v. Pruijssen (foto: Jonas Bloemen).
RKAVV 2 is kampioen van de zondag reserve hoofdklasse; linksonder Patrick v. Pruijssen (foto: Jonas Bloemen).

RKAVV 2 speelt finales om landskampioenschap 2e elftallen

Sport 532 keer gelezen

Leidschendam - Zondagvoetbal en tweede elftallen in KNVB West II. Ze zitten allebei in de verdrukking. Bij RKAVV niet!

RKAVV 2 is een rijkelijk opgetuigd en belangrijk gemaakt team. Tien van de 16 spelers die de kampioenswedstrijd voetbalden speelden dit seizoen ook kort of wat langer in RKAVV 1. Er waren tijden dat het 2e elftal moest worden aangevuld met JO19-spelers die op zaterdag al gespeeld hadden. Teleurgestelde spelers liepen tijdens het seizoen weg. Tweede elftaltrainers kwamen en gingen, maar de huidige is Patrick van Pruijssen; een clubman en bindende factor.

Van Pruijssen was dan ook in opperste staat van geluk dat zijn team 2 wedstrijden voor het competitie-einde met een straatlengte voorsprong reserve hoofdklasse kampioen werd. "Ik ben mega trots op mijn team en staf! Ik vond Oliveo het lastigste team, de som van de 11 delen, om tegen te spelen maar mijn groep liet zien en blijken dat ze ook in dat opzicht gegroeid is. We hebben ook nog eens de meeste goals voor en de minste goals tegen. Van Pijnacker naar Leidschendam terug op de platte kar was geweldig. Ja, ik ben bij RKAVV nog in de sloot gegooid, maar daar had ik op gerekend. Deze zondag vergeet ik nooit meer."

Nu wachten er maximum 3 knock-out wedstrijden om het landskampioenschap voor 2e elftallen. Woensdagavond 29 mei voetbalt RKAVV 2 thuis tegen Quick Boys 2. Een eventuele ronde later is RKAVV 2 vrijgeloot, waarna een opponent uit Zuid of Oost volgt. De eventuele finale is op 15 of 16 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant