De strijd tussen Cartouche en HDM ging gelijk op en leverde uiteindelijk dan ook geen winnaar op (foto: Hein Athmer). Hein Athmer

Heren Cartouche en HDM in evenwicht

Sport 264 keer gelezen

Voorburg - Heren 1 van Cartouche speelde afgelopen weekend tegen HDM; de nummer 2 tegen de nummer 3 en dus een heus 6 puntenduel.

In de beginfase was het van beide kanten aftasten en werd er eigenlijk gespeeld om niet op achterstand te komen. Kansen waren spaarzaam en het duel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Ook na de rust leek dit het geval, totdat de thuisploeg de ban brak. Timmo Kranstauber legde aan en zorgde na 10 minuten in de tweede helft voor een 1-0 voorsprong. Cartouche hinkte daarna op 2 gedachten: de voorsprong uitbouwen, of de 1-0 naar huis hockeyen.

Het werd geen van tweeën, want de Haagse bezoekers wisten 10 minuten voor tijd de 1-1 te maken. Een strafcorner werd uiteindelijk een strafbal en deze werd buiten bereik van de goed keepende Chris Combe binnen gepusht. In het restant van de wedstrijd kreeg de thuisploeg middels strafcorners nog de kans om de overwinning binnen te halen, maar goed verdedigend werk van HDM zorgde uiteindelijk voor een 1-1 einduitslag.

Daardoor blijft het spannend in de top van de promotieklasse en strijden de hockeyers van HDM, Cartouche en Schaerweijde om twee play-off plekken.