De deelnemers aan het Sportnetwerkcafé op Sportpark De Star bij de Voorburgse Rugbyclub (foto: pr SenW).
De deelnemers aan het Sportnetwerkcafé op Sportpark De Star bij de Voorburgse Rugbyclub (foto: pr SenW).

Sportformateur benoemd op weg naar Sportakkoord

Sport 326 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wethouder Nadine Stemerdink opende dinsdag 14 mei het Sportnetwerkcafé in het nieuwe clubhuis van de Voorburgse Rugby Club (VRC) aan De Star. De netwerkavond stond in het teken van de lokale vertaling van het Nationaal Sportakkoord.

Het Sportnetwerkcafé is een inhoudelijke netwerkbijeenkomst voor vrijwilligers en besturen van sportverenigingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Tijdens de netwerkavond bespraken de sportverenigingen hoe zij kunnen bijdragen aan de lokale uitvoering van het Nationaal Sportakkoord. Het eerste Sportnetwerkcafé van dit jaar had als thema 'Sport verenigt Leidschendam-Voorburg'. Sport en Welzijn (SenW) organiseerde de avond in het nieuwe onderkomen van de Voorburgse Rugby Club op sportpark De Star in Leidschendam. Tijdens de netwerkbijeenkomst is een start gemaakt met de vertaling van het Nationaal Sportakkoord naar een Lokaal Sportakkoord.

Wethouder Nadine Stemerdink introduceerde tijdens het Sportnetwerkcafé sportformateur René van den Burg. Hij gaat ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van het lokale akkoord en gaf een toelichting op de verschillende pijlers van het Nationaal Sportakkoord. Er werd echter niet alleen maar gepraat en geluisterd. De deelnemers leerden een Haka (ceremoniële dans van de Maori's) zoals deze bij rugby wordt uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant