Wilhelmus is gepromoveerd naar de 2e klasse, maar wil zondag ook nog wel kampioen worden (foto: Bert Tielemans).
Wilhelmus is gepromoveerd naar de 2e klasse, maar wil zondag ook nog wel kampioen worden (foto: Bert Tielemans).

Gepromoveerd Wilhelmus gaat ook voor de titel

Sport 788 keer gelezen

Voorburg - Wilhemus won afgelopen zondag met 0-3 van HMSH en stelde daarmee promotie naar de  1e klasse veilig.

Nog zonder Dylan Kasius en door doelpunten van Jacky Adam en Bill Duah (2) promoveerde de nieuwe koploper naar de 2e klasse. Voor trainer Oscar Laguna Burgos was het de bekroning in zijn 2e jaar bij Wilhelmus. "Vorig seizoen waren we er dichtbij, maar verloren we de halve finale van de nacompetitie van Stompwijk'92. Het was jammer dat Dylan er als enige geblesseerde speler zondag niet actief bij kon zijn. Van onze kant was het een fantastische wedstrijd. De overwinning was dik verdiend. Op alle vlakken waren we de oude koploper HMSH de baas. Zondag gaan we nog voor het kampioenschap."

Wilhelmus speelt zondag om 14.00 uur tegen WCR op Sportpark Westvliet aan De Groene Zoom in Den Haag.

Wilhelmus 2
Ook het 2e elftal gaat nog voor het kampioenschap. Door doelpunten van Josh Smart, Cedrick Aké, Lars Goinga (allen 2) en Carlo Goedhart won koploper Wilhelmus 2 zondag met 7-0 van nummer 3 in de reserve 1e klasse A Quick 3.

Komende zondag speelt Wilhelmus 2 de kampioenswedstrijd bij nummer 5 Den Hoorn 2. Tegelijkertijd, 11:00 uur, voetbalt medekoploper Delft 2 bij Quick 3. Het doelsaldo van beide koplopers is +52 (Wilhelmus 2) om +51 (Delft 2). De winnaar promoveert naar de reserve hoofdklasse, waarin RKAVV 2 dit seizoen kampioen werd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant