Sem Wensveen in actie voor tennisvereniging LTC Leeuwenbergh op Sportpark Leeuwenbergh (foto: pr LTC Leeuwenbergh).

Leeuwenbergh speelt twee keer gelijk in eredivisie gemengd

Sport 1.261 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen weekend startte tennisvereniging LTC Leeuwenbergh de strijd om het landskampioenschap in de eredivisie gemengd met twee wedstrijden. Veel liefhebbers kwamen zaterdag op Sportcentrum Leeuwenbergh kijken naar de derby tegen Leimonias.

De bezoekers kwamen op een 2-0 voorsprong doordat Irina Bara en Valentyna Ivakhnenko hun singles tegen respectievelijk Marina Melnikova en Sem Wensveen wonnen. Jeroen Vanneste haalde het eerste punt voor Leeuwenbergh binnen door Tim van Rijthoven met 7-6 en 7-5 aan de kant te zetten. Niels Desein moest na verlies van de beslissende wedstrijdtiebreak de zege aan zijn tegenstander laten en daarmee kwam de thuisploeg op een 1-3 achterstand.

Na de damesdubbel keek Leeuwenbergh zelfs tegen een 1-4 achterstand aan. Marina Melnikova en Annick Melgers kwamen na het verlies van de eerste set knap terug, wonnen de tweede set, maar verloren de wedstrijdtiebreak met 10-6. Sander Arends en David Pel wonnen in een prachtig duel in twee sets van Tim van Rijthoven en Bart Stevens. Gesteund door vele Leeuwenberghers wonnen Sander Arends en Annick Melgers in de beslissende wedstrijdtiebreak hun gemengddubbel. David Pel en Dominique Karregat versloegen op vrijwel hetzelfde moment met 6-4 en 7-5 hun tegenstanders en brachten daarmee een dik verdiende 4-4 eindstand op het scorebord.

Zondag was ALTA de tegenstander van Leeuwenbergh. Dominique Karregat speelde een goede wedstrijd tegen Bibiane Schoofs maar verloor uiteindelijk met 3-6 en 4-6. Annick Melgers moest in twee sets haar meerdere erkennen in de Mexicaanse Renata Zarazua. Jeroen Vanneste won zijn single in twee sets; hij versloeg Antal van der Duim met 6-3 en 6-1. Niels Desein won in twee sets van Nick van der Meer en bracht daarmee de tussenstand voor de dubbelspelen op 2-2.

In de damesdubbel maakten Dominique Karregat en Sem Wensveen indruk door Bibiane Schoofs en Nina Kruijer in twee sets aan de kant te schuiven. De herendubbel werd overtuigend gewonnen door Sander Arends en David Pel en met een 4-2 voorsprong begon de thuisploeg aan de gemengddubbels. Annick Melgers en Sander Arends begonnen sterk maar verloren uiteindelijk in twee sets, 6-7 en 3-6. David Pel en Dominique Karregat leken kansloos en verloren de eerste set met 0-6. In de tweede set kwamen ze echter beter in hun spel en met 7-5 trokken zij die naar zich toe. In de wedstrijdtiebreak leek de wedstrijd bij 3-9 beslist, maar David en Dominique overleefden 5 matchpoints en kwamen knap terug naar 8-9. Op het zesde matchpoint sloegen de bezoekers wel toe en brachten daarmee de eindstand op 4-4.

Leeuwenbergh speelt dinsdag 4 en donderdag 6 juni weer op Sportcentrum Leeuwenbergh. Aanvang 12:00 uur. Toegang wederom gratis.