Hamza Boukhari (RKAVV) scoorde 2x, Deau den Turk in Oranje & Jessie v. Leeuwen (RKAVV Vrouwen) scoorde 4x (foto's: v.d. Valk/v.d. Mark/AW).
Hamza Boukhari (RKAVV) scoorde 2x, Deau den Turk in Oranje & Jessie v. Leeuwen (RKAVV Vrouwen) scoorde 4x (foto's: v.d. Valk/v.d. Mark/AW).

Seizoen nog niet voorbij voor RKAVV (vr.), SEV en Stompwijk'92

Sport 667 keer gelezen

Stompwijk'92-Altior 2-2

De dorpsvoetbalclub is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om degradatie te voorkomen en zondag tweedeklasser te mogen blijven. Stompwijk'92 ontvangt op 10 juni (2e Pinksterdag) DONK (Gouda). Bij winst volgt 16 juni de finale op neutraal terrein. Tegenstander dan is nog niet bekend. Trainer Erik van Manen: "Op basis van de 2e helft gaan we goed de nacompetitie in. We missen door blessures, schorsingen en zelfs vakanties spelers, maar daar dealen we al 3 jaar mee." Doelpunten: John Onderwater (1-2) & Rick Luiten (2-2).

SEV-Semper Altius 2-1

Door het bereiken van de 2e plaats in de eindstand van 4C heeft SEV nu 2x thuisvoordeel in de nacompetitie als de eerste wedstrijd tegen Quintus gewonnen wordt. Inzet is een plek in de zaterdag 3e klasse. Trainer Denis Luhulima: "Beide clubs moeten waken voor onderschatting. Leuk is dat mijn vroegere assistent- en 2e elftaltrainer Niels Drabbe trainer van Quintus is. Hij vertrekt ook bij zijn club. We willen beiden een afscheid in stijl. SEV speelt doorgaans prima wedstrijden, maar we moeten wedstrijden echt eerder op slot gooien. De groep weet wat er moet gebeuren."
Doelpunten: Paul Janssen (1-0) & eigen doelpunt (2-0).

FC 's Gravenzande-RKAVV Vrouwen 2-8

RKAVV zette met het winnen van de 3e periode een kers op de spreekwoordelijke taart. Inzet in de nacompetitie wordt een plek in de zaterdag 1e klasse. DSVP is de tegenstander. Van der Lans: "Geen gemakkelijke opgave, want we missen wat spelers." Op 22 juni speelt RKAVV Vrouwen óók nog de Haaglanden Voetbal Finale tegen de ADO Den Haag Beloften. Van der Lans: "Een herhaling van 2 jaar geleden. Een leuk toetje!" Zondag kreeg Claudia van der Hulst haar 'toetje' (zie (foto-)artikel op deze pagina). Van der Lans: "Alle lof voor Linda Kemperman voor het organiseren van Claudia's afscheidswedstrijd." Doelpunten: Jessie v. Leeuwen (4), Lisa de Jong, Manouk Kroet & 2 eigen doelpunten.

Vrouwen(zaal)voetbalnieuws

Maartje Looijen (ADO Den Haag Vrouwen) strandvoetbalt vanaf komend weekend weer met BS Zeeland in de Eredivisie Beach Soccer (BS) Ladies. De voormalig jeugdspeelster van RKAVV debuteerde vorig seizoen, scoorde meteen in haar eerste wedstrijd en nam het verdere strandseizoen heel veel doelpunten voor haar rekening.

Sabine Kuilenburg (ADO Den Haag Vrouwen) voetbalt komend seizoen voor óók eredivisionist VV Alkmaar. De afgelopen 3 seizoenen kreeg ze weinig competitiespeeltijd. De voormalig jeugdvoetbalster van RKAVV kijkt niet om in wrok, liet ze op de clubwebsite weten. "Ik heb, inclusief 2 jaren beloftenelftal, 5 mooie leerzame en onvergetelijke seizoenen gehad. Als beginnende puber kwam ik binnen en als volwassene ga ik de deur uit. Ik ben dankbaar voor die tijd en kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging."

Door een nipte 1-0 winst op het Groningse Drs. Vijfje werd de Leidschendamse zaalvoetbalster Viviënne Nieuwenhoven-Knegtmans vrijdagavond Nederlands kampioen met eredivisionist TPP Rotterdam. Het beslissingsduel in het Topsportcentrum Rotterdam kon wel eens haar laatste bij TPP zijn geweest. "Ik heb daar nu 8 jaar gezaalvoetbald, werd 3x Nederlands kampioen, 3x bekerkampioen, won 3x de Supercup, speelde 2x Champions League in Spanje en was Oranje-international. Door blessures bedankte ik voor Oranje, maar stoppen doe ik nog niet. Ik ga wellicht dichterbij huis zaalvoetballen. Binnenkort ga ik meetrainen bij óók eredivisionist ZVV Den Haag."

Na de 3 gewonnen wedstrijden tegen Duitse deelstaten met een officieus KNVB-team voor 14-jarigen een week eerder in Duitsland mocht Deau den Turk (RKAVV JO15-1) tot haar verrassing van 20 t/m 23 mei mee op trainingskamp met het 'echte' Oranje MO15. De officiële interlands tegen België (2-1) en Duitsland (1-0) in Venray speelde ze niet, maar ze beleefde als jongste selectielid wel onvergetelijke momenten op de spelersbank.

Claudia's All Stars- RKAVV Vrouwen 1

Claudia van der Hulst speelde ruim 25 jaar bij RKAVV; aanvankelijk bij de jongens, later bij de meiden en in Vrouwen 1. Een chronische knieblessure noopte haar halverwege dit seizoen te stoppen met voetballen. Met een door haar zelf samengesteld All Stars-team (inclusief enkele heren!) nam 'Miss RKAVV' zondag officieel afscheid. Met beide teams speelde ze een helft mee. Vrouwen 1 won nipt. Van haar team kreeg ze (o.a.) een ingelijste actiefoto met de Ajax Arena als passe-partout; van de club een ingelijst RKAVV-shirt met haar voornaam erop. "Het was echt heel mooi allemaal. Het was een topdag!"

Viviënne Nieuwenhoven-Knegtmans, Sabine Kuilenburg & Maartje Looijen strandvoetbalt (foto's: Nieuwenhoven/Looijen (2x)).
Claudia's All Stars (foto: Jack v.d. Hulst).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant