SEV door maar RKAVV 2 en Vrouwen 1 stranden in nacompetitie | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Roland Groeneweg (SEV) viel prima in en zorgde persoonlijk voor 2-2 (foto: Rik Driessen).
Roland Groeneweg (SEV) viel prima in en zorgde persoonlijk voor 2-2 (foto: Rik Driessen).

SEV door maar RKAVV 2 en Vrouwen 1 stranden in nacompetitie

  •   268 keer gelezen   Sport

SEV-Quintus 3-2

Door deze overwinning plaatste SEV zich voor de 2e ronde in de nacompetitie, maar gemakkelijk ging het niet. De thuisploeg speelde ondanks een achterstand een prima eerste helft. Dat spelbeeld veranderde na rust niet. De vroege gelijkmaker werd echter direct gevolgd door opnieuw een achterstand. De 2-2 liet enigszins op zich wachten, maar was gezien de kansenverhouding terecht. Een kwartier voor tijd werd het 3-2.

Trainer Denis Luhulima hoefde in de slotfase het breekijzer Kevin Blommestijn niet meer naar het front te sturen. "Mijn spelers stonden scherp en gedreven op het veld. Voor rust creëerden we 5 grote kansen, die er eigenlijk 'gewoon' in moeten. Na rust probeerde Quintus met wat meer druk vooruit te spelen, waardoor er voor ons meer ruimte in hun rug ontstond. We hadden echter een vrije trap van Hassan Bendahman nodig om op 1-1 te komen. Hij vond Robin Schoew die prima binnenkopte. Euforie rond de gelijkmaker en concentratieverlies leidden direct weer tot een achterstand."

Voor Luhulima was dat het sein om Roland Groeneweg in te zetten. "Roland moest de linksbuiten uitschakelen en als back mee in de aanval achter rechtsbuiten Schoew opduiken. Die opdracht was wel aan hem besteed. Roland was ongrijpbaar en zorgde met een prima schot uit een dito aanval voor 2-2." SEV gaf niets meer weg.

Luhulima: "Met opnieuw een hoofdrol voor Robin Schoew. Met een van richting veranderd schot schoot hij indirect de 3-2 binnen. Mijn spelers bleven zeer gedreven maar gelukkig óók rustig in het koppie. We konden daardoor ons eigen spel blijven spelen. Ik ben enorm trots op het team dat het ondanks dat het twee keer op achterstand kwam toch wist te winnen; een mooie overwinning van het collectief. Maar we zijn nog niet in de 3e klasse. Zaterdag spelen we thuis tegen onze competitiegenot TOGB, waarvan we op 24 november met 1-4 wonnen en onlangs op 11 mei thuis met 0-1 verloren. We zijn gewaarschuwd." Op 15 juni volgt eventueel de finale op neutraal terrein tegen de winnaar van HBSS-Vredenburch.

DSVP-RKAVV Vrouwen 7-3

De club was het eerste nacompetitieduel voor promotie van de 2e naar de 1e klasse niet in staat een volwaardig team aan de start te laten verschijnen. Het trainer-coach duo Martin van der Lans – Nikita van der Wijngaard beschikte slechts over 6 basisspeelsters. De overige speelsters waren om verschillende redenen afwezig. Aangevuld met Marleen Vogels, Roos Burema, Jip Posthumus (allen RKAVV Vrouwen 2), Babette Schreuders (RKAVV Vrouwen Zaal/Oud-speelster RKAVV Vrouwen 1) en keepster Wendy Winkelman, die door zwangerschap en bevalling een jaar uit de roulatie was geweest, konden 11 speelsters aan de start verschijnen. Later sloten Melanie Zalm, Tessa Hogendorp en Chará Kyriakoudes (allen MO17-1) nog aan.

Van der Lans: "Deze 3 meiden vielen trouwens zeer verdienstelijk in. Daar gaat RKAVV in de toekomst nog plezier aan beleven! Eersteklasser DSVP zette tegenover ons wel een volwaardig elftal in. Onlangs wonnen we nog met 4-1 van ze in het Haaglanden Voetbal Toernooi. De 5-1 rust- en 7-3 eindstand waren verklaarbaar. Door na rust 2-2 te spelen hebben we ons niet volledig naar de slachtbank laten spelen, maar DSVP had uit voorzorg naar het verdere vervolg in de nacompetitie wel bepalende speelsters gewisseld."

"Ik denk eerlijk gezegd dat het ook wel goed is zo. Sparta is naar mijn mening de terechte kampioen in 2B en SC Monster, dat zaterdag DSVP treft, zou op basis van de competitieresultaten ook promotie naar de 1e klasse verdienen. Wij gaan ons nu 'rustig' voorbereiden op de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi op zaterdag 22 juni op het terrein van de svv Scheveningen aan de Houtrustweg. Het competitiedeel zit er voor ons op. Nu nog eenmaal knallen!" Die finale zal niet eenvoudig worden.

Van der Lans: "Als ADO Den Haag Vrouwen net als twee jaar geleden in de finale tegen ons met de Beloften, Jong ADO Den Haag Vrouwen, komt opdraven, hebben zij natuurlijk een hele goede ploeg met meiden die zelfs al speelminuten in de Eredivisie met ADO Den Haag Vrouwen hebben gemaakt. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om het ADO Den Haag Vrouwen zo lastig mogelijk te maken. En met de kwaliteiten die wij in huis hebben kunnen misschien nog wel voor een verrassing gaan zorgen."

RKAVV 2-Quick Boys 2 1-2

De eerste wedstrijd in de strijd om het Nederlands Kampioenschap voor 2e elftallen, waar RKAVV 2 zich als reserve hoofdklasse kampioen West II voor had geplaatst, was vorige week woensdagavond ook meteen de laatste, maar RKAVV 2 bezweek pas in de 93e minuut toen het al ruim 35 minuten met 10 man speelde. Bij trainer Patrick van Pruijssen, die niet kon beschikken over Justin van Rijswijk, Jeremy van Lochem en keeper Petter van Pruijssen, overheerst nog steeds de teleurstelling. "De prima keepende JO19-1 keeper Donny van der Helm, die de bij het 1e elftal een paar dagen eerder met een hersenschudding uitgevallen Petter van Pruijssen verving, hield ons voor rust op de been. De 1-1 ruststand gaf de verhoudingen goed weer, want wij kwamen beter in de wedstrijd."

Tien minuten na rust kreeg Didier Dandlau de rode kaart, omdat hij wraak nam op zijn tegenstander die aan zijn shirt had getrokken terwijl RKAVV verder aan een veelbelovende aanval bezig was. Van Pruijssen: "Didier dacht niet na, zoals hem dat dit seizoen wel vaker overkomen is. Ons voordeel was weg en we kregen er dubbel nadeel voor terug. Ik ben nog steeds boos op hem. Ik had het met 11 tegen 11 nog wel willen zien."

De overgebleven tien hebben het overigens geweldig gedaan. Ons keiharde werken werd bijna beloond. Dertig seconden na de 1-2 volgde het eindsignaal." Van Pruijssen is desondanks trots op zijn team en staf. "Met hoofdletters ja! Na het kampioenschap was onze honger nog niet gestild. We wilden die landstitel zo graag. Op deze finale waren ook aardig wat mensen afgekomen. Ik hoop dat de KNVB een reserve-topklasse boven de reserve-hoofdklasse gaat invoeren, want dan speel je iedere week dit soort topwedstrijden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>