Jeugdteams voetbalclubs in de regio binden de strijd aan | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Marc Duijs organiseert het Sport2000 Jeugdvoetbalkampioenschap. (foto: DJ).
Marc Duijs organiseert het Sport2000 Jeugdvoetbalkampioenschap. (foto: DJ).

Jeugdteams voetbalclubs in de regio binden de strijd aan

  •   226 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Maandag gaat het SPORT2000 Voorburg Jeugdvoetbalkampioenschap van start. Op 24 juni en 1 juli vinden nog twee speelronden plaats van het kampioenschap dat in 2012 nieuw leven werd ingeblazen door initiatiefnemer en sponsor Marc Duijs van Sport2000.

Alle jeugdteams van JO8 tot en met JO19 spelen tegen elkaar. Nieuw dit jaar is dat het aantal deelnemende verenigingen – ook van buiten de gemeente - flink is uitgebreid. Niet alleen zijn Stompwijk'92 en sv Leidschenveen aan de deelnemerslijst toegevoegd, ook Graaf Willem II VAC en Voorschoten '97 doen mee, naast Forum Sport, RKAVV, SEV en Wilhelmus. "Het is het jeugdkampioenschap 2.0", aldus Marc Duijs. "Het is veel groter van opzet met in totaal 11 categorieën in 21 poules. Er doen in totaal 84 teams mee die allemaal drie wedstrijden spelen; in totaal dus 126 wedstrijden."

De reden voor deze forse uitbreiding is dat het niveauverschil tussen de plaatselijke verenigingen wel erg groot was en er nu leukere oefenwedstrijden ontstaan. "Het is geen afsluiting van het seizoen, maar juist vooruitlopend op het nieuwe seizoen", legt Marc uit. De clubs spelen dus ook met de beoogde nieuwe spelersgroepen in de betreffende leeftijdscategorie voor het seizoen 2019-2020. Ook worden eventuele nieuwe spelregels dus al ingevoerd. "Het is eigenlijk de kick-off voor het nieuwe seizoen en een waardevolle start voor de verenigingen die de duels eventueel ook kunnen gebruiken als selectiewedstrijden", oppert Marc.

Duijs en oud-voetballer Sebastiaan Gijsbertsen stonden aan de basis van dit toernooi. "Ik kende het vanuit mijn eigen voetbaljeugd en daarom wilde ik het graag weer nieuw leven inblazen. Het is verder goed voor de onderlinge contacten tussen de clubs. Handig als je een vriendschappelijk duel of een oefenwedstrijd wil spelen of nog een tegenstander nodig hebt voor een toernooi. Behalve dat ik het zelf leuk vind om iets te organiseren dat leeft bij de lokale voetbalverenigingen, heeft het voor mij zakelijk gezien natuurlijk ook een meerwaarde. Met bijna alle deelnemende clubs heb ik sterke connecties, maar op deze manier versterk ik de binding met de verenigingen, waardoor ik korte lijnen heb naar de clubs. En ik weet wat er leeft en speelt."

Duijs is ook veel dank verschuldigd aan de contactpersonen van de verenigingen binnen de organisatie. "Er is een vaste kern ontstaan van enthousiaste vrijwilligers en zonder hun inzet geen toernooi. Hun motivatie slaat ook weer over naar de nieuwe verenigingen."

Sport2000 speelt – in samenwerking met de contactpersonen van de deelnemende verenigingen niet alleen een rol bij de organisatie, ook alle prijzen, medailles en goodiebags worden door eigenaar Marc Duijs verzorgd. Maar met de groei van het toernooi, neemt eigenlijk ook de vraag naar nieuwe sponsors toe. "Hetzij met een naamskoppeling, of op andere gebieden", aldus Marc. "Dat zou wel prettig zijn."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>