Sam Wouters (RKAVV Vrouwen) viel zaterdag verdienstelijk in tegen de ADO Den Haag Vrouwen Beloftes (foto: AW).
Sam Wouters (RKAVV Vrouwen) viel zaterdag verdienstelijk in tegen de ADO Den Haag Vrouwen Beloftes (foto: AW).

Vrouwen RKAVV verliezen finale Haaglanden Toernooi met opgeheven hoofd

Sport 420 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens de finaledag van het Haaglanden Voetbal Toernooi op het sportpark Houtrust van de svv Scheveningen afgelopen zaterdag verloor tweedeklasser RKAVV Vrouwen met 10-2 van topklasser ADO Den Haag Vrouwen Beloftes.

Trainer-coach Martin van der Lans: "Het verschil was te groot en dat wisten we van tevoren. Twee jaar geleden verloren we met 11-0. Op eigen verzoek deed ADO vorig seizoen mee aan het JO15 toernooi. Toen wonnen wij de finale van LYRA. Voor de organisatie is het ook niet leuk. Die mag zich achter de oren krabben. Bij ADO speelden speelsters met eredivisie-ervaring. Bij ons ontbrak een compleet middenveld; Linda Kemperman, Jenske Kroes en Claudia van der Hulst. En ook Manouk Kroet. Claudia was natuurlijk al gestopt. Ik heb mijn medaille aan haar gegeven."

Elftalleider Nikita van der Wijngaard: "De sfeer is de groep was fantastisch. Ik had van iedere speelster een familielid, vriend of vriendin gevraagd een succeswens te sturen in een filmpje. Dat hebben we ze vooraf getoond. Ondanks het verlies was de finale een mooie afsluiting van het seizoen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant