Opvallende voetbaltransfers | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Edon Fetahi (v.a. 2019-2020 RKAVV) speelde in september 2017 nog bij Feyenoord (foto: Feyenoord-website).
Edon Fetahi (v.a. 2019-2020 RKAVV) speelde in september 2017 nog bij Feyenoord (foto: Feyenoord-website).

Opvallende voetbaltransfers

  •   495 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - SEV telt komend seizoen een spelersselectie van maximaal 36 spelers. Eén van hen zou wel eens Szymon Rutkowski (21) kunnen zijn. Onder vertrekkend trainer Denis Luhulima trainde de Pool de laatste weken van het seizoen al mee.

"Szymon en selectiespeler Roland Groeneweg werken samen bij Van der Valk in Voorschoten. Hij is fysiek sterk en technisch prima. In Polen was hij centrale verdediger, maar hij wil zelf graag op '9' of '10' spelen. Zeker een aanwinst voor SEV, maar daar ga ik nu niet meer over." Ben de Haan blijft onder de nieuwe trainer Kenneth Soechit assistent-trainer bij het eerste elftal. Ook hij is blij met Rutkowski. "Officieel is Szymon nog geen speler van SEV. Hij heeft nog een klein profcontract in Polen bij een 3e divisieclub. Overschrijven kan pas na 1 juli. Daarna zal hij in Polen van een prof- naar een amateurstatus moeten worden overgeschreven en komt SEV pas in beeld. Volgens Szymon zelf gaat dit lukken."

Rutkowski speelde bij Górnik Zabrze, maar heeft daar lange tijd geen wedstrijden gespeeld door een knieblessure. De Haan: "Hij houdt zich fit door voor zichzelf te trainen en oogt dan ook fysiek sterk, zoals Denis al door jou liet optekenen. Of hij gelijk mee kan moeten we nog gaan ervaren. Szymon spreekt vloeiend Engels en ook Nederlands gaat steeds beter. Ik hoop dat hij snel kan aansluiten en op het veld kan gaan trainen. Laten we rustig beginnen. Eerst maar eens inschrijven en lekker meedoen."

Aan het rijtje nieuwe spelers dat zich bij hoofdklasser RKAVV al middels een fotoartikel op de clubwebsite presenteerde werd op het laatste moment Edon Fetahi (19) toegevoegd. De verdediger met Kosovaarse roots vertrok transfervrij bij eerstedivisionist Almere City FC, waar hij afgelopen seizoen in de JO19 6 keer basisspeler was. In de jeugd eerste divisie eindigde Almere City FC op de 6e plaats. Fetahi is geen onbekende in Leidschendam. Hij begon met voetballen bij SEV en speelde verder bij Alphense Boys (tot 2016) en Feyenoord (2016-2018). Elftalmanager Rob van Pruijssen is blij met de onverwachte nieuwkomer. "We waren eigenlijk al rond met onze spelersgroep, maar Edon is uiteraard welkom. De contacten liepen via voormalig SEV-speler Jerry Speelberg van Sportlife Management; een nieuwe en leuke ervaring voor ons."

Assistent-trainer Rob van Benten van Stompwijk'92, die dat ook onder de nieuwe trainer Patrick Kamperveen zal blijven, is na de degradatie naar de 3e klasse even niet met voetbal bezig. "Het is dat jij me benadert, maar ik denk even niet aan voetbal; ben op vakantie in Turkije. Bij ons komen Koen Kemna, Rick de Haan, Bart van Boggelen, Fernando Zabala, Darian Lambregts, Tjebbe Janson, Lars Roeling, Bowy Luiten, Brian de Groot, Abdalla Musfir Said en Sem Sweere uit de JO19 over. Vanuit een lager elftal heeft Kevin van Bemmelen zich gemeld. Marvin van Berkel komt inderdaad van DWO en is geen familie van onze voormalige en overleden trainer Ted van Berkel. Hij is via Daniël Knijff bij ons gekomen."

De kersverse tweedeklasser Wilhelmus noteerde slechts 2 nieuwe spelers. Trainer Oscar Laguna Burgos: "En daar houden we het bij! Niemand is weggegaan. Omdat keeper Marc de Jong in de laatste week van het seizoen zwaar geblesseerd raakte moesten we opzoek naar een nieuwe keeper. Ik ken Rick van der Mast al wat langer uit de voetbalregio Delft, waar ik zelf vandaan kom. Hij heeft zeker in zijn jeugdperiode op hoog niveau gekeept. Aanvaller Joao Carlos Pascoal werkt bij onze 'buren' Westvliet als sportinstructeur. We hebben vaak bij deze clubsponsor getraind en raakte zodoende met hem aan de praat. Hij bleek bij De Graafschap en op hoog amateurniveau bij Magreb te hebben gespeeld. Het voetballen begon weer te kriebelen. De mooie samenloop van omstandigheden kan zeer succesvol worden zo. We starten 8 augustus met de voorbereiding."

Bij RKAVV Vrouwen stopt zoals aangekondigd Manouk Kroet. Ze is al naar Zutphen verhuisd en was er zaterdag in de HV Cup finale al niet meer bij. Stephanie Groenendijk en Angela de Koning sluiten na lang blessureleed weer aan. Trainer-coach Nikita van der Wijngaard is nu officieel RKAVV-trainer. "

Jackie Maitimu wordt de keeperstrainer van Vrouwen 1 en doet er verder niets bij, dus is ook assistent-trainer. Daar blijft het voorlopig wat de staf betreft bij. Jenske Kroes denkt nog na over haar voetbaltoekomst. Ik houd haar er graag bij. Melanie Zalm blijft bij de MO19 en houdt zich beschikbaar voor Vrouwen 1. Ze zal vaker met ons meetrainen, zodat de volgende stap in de toekomst niet zo groot is. Dat geldt overigens voor alle meiden van de MO19. Ze zullen vaker met ons mee gaan trainen. Sam Wouters komt definitief over uit Vrouwen 2."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>