Forum Sport Vrouwen is komend seizoen derdeklasser (foto: E.v.d.Linden).
Forum Sport Vrouwen is komend seizoen derdeklasser (foto: E.v.d.Linden).

Vrouwen van Forum Sport kampioen zonder te spelen

Sport 421 keer gelezen

Voorburg - Het bekertoernooi in de B-categorie schreef vierdeklasser Forum Sport Vrouwen al op haar naam door begin juni de finale van de Rotterdamse studentenvrouwen van AntiBarbari met 3-2 te winnen. Het kampioenschap zou vorige week donderdagavond volgen.

Forum Sport had de eerder deze maand door onweer gestaakte thuiswedstrijd tegen Katwijk in de 2e helft met een 2-0 voorsprong mogen beginnen. Een gelijkspel volstond, want het al uitgespeelde Zevenhoven heeft slechts 1 punt meer, maar Forum Sport heeft een beter doelsaldo. Het kampioenschap kon de vrouwen van Forum Sport niet ontgaan. Maar officieel is Forum Sport nu nog steeds geen kampioen.

Trainer-coach Erik van der Linden: "Alles stond klaar om een heus feestje te gaan vieren. De vrouwen waren zenuwachtig. Het zal je maar gebeuren; kampioen worden in je eerste jaar senioren. Vorig seizoen was het nog de MO19-1! De KNVB had de wedstrijd dinsdagavond ingepland, omdat Katwijk een aantal keren had aangegeven niet te kunnen. Maar helaas bleek tijdens de warming-up dat Katwijk zonder iets te melden niet kwam opdagen. Het is nu aan de KNVB, maar op deze manier wil je eigenlijk niet kampioen worden. Je wil erom spelen."

De onsportiviteit van Katwijk werd donderdagavond na een onderling partijtje weggespoeld, waarna er in het clubgebouw alsnog een feestje werd gevierd. Van der Linden: "Forum Sport kan terugkijken op een mooi seizoen. We kijken er naar uit om een klasse hoger te gaan voetballen. Derde klasse, here we come!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant