Tijdens het walking football-toernooi ging het niet om de prijzen, maar om spelplezier en gezelligheid (foto: pr SEV).
Tijdens het walking football-toernooi ging het niet om de prijzen, maar om spelplezier en gezelligheid (foto: pr SEV).

Voetballers en oude muziek stelen de show bij SEV

Sport 309 keer gelezen

Leidschendam - Vorige week vrijdag was het SEV sportcomplex het toneel van een groots opgezet Old Stars Old Music Tournament. In totaal 16 teams uit binnen- en buitenland hadden zich met in totaal 160 voetballers van 60 jaar en ouder ingeschreven voor dit evenement.

Er werd begonnen met een gezamenlijk warming-up om blessures te voorkomen. Dit jaar was gekozen voor een totaal nieuwe opzet om het toernooi voor iedereen sportief leuk te maken. In 4 poules van 4 teams werd in de ochtend de sterkte van ieder team bepaald, waardoor in het middagprogramma wederom 4 poules van teams van gelijkte sterkte het tegen elkaar konden opnemen. Er werd niet gespeeld om bekers en andere prijzen, maar om maximaal spelplezier en gezelligheid. De weergoden waren de spelers en aanhang gunstig gezind.

Na het sportieve gedeelte toog men naar het speciaal ingerichte SEV terras en de eigen SEV Arena, waar de band Cheek to Cheek een spetterend optreden gaf met muziek uit de jaren '60 en '70. De spelers, vrienden en buurtgenoten genoten daar van een BBQ in bijna mediterrane sfeer. Er werd naar hartenlust meegezongen en -gedanst. De Engelse voetbalvrienden uit Sheffield vertrokken met de mededeling dat ze niets met het Brexit hadden en volgend jaar met nog meer mensen willen komen. Rond 10 uur verliet men voldaan het SEV complex, sommige wat stram en stijf maar wel met een grote grijns op het gezicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant