Schoolaanvoerdersin hun kleurige T-shirts en met hun regenboog-aanvoerdersband tijdens de Schoolsport Olympiade 2019 (foto: SenW)
Schoolaanvoerdersin hun kleurige T-shirts en met hun regenboog-aanvoerdersband tijdens de Schoolsport Olympiade 2019 (foto: SenW)

Geslaagde vijfde Schoolsport Olympiade

Sport 277 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Leerlingen van de twaalf basisscholen uit Leidschendam-Voorburg deden vrijdag 28 juni tijdens de jaarlijkse Schoolsport Olympiade mee met verschillende sporten: knotshockey, korfbal, handbal, basketbal, honk-cricketbal, atletiek, voetbal en tag rugby.

De Schoolsport Olympiade werd dit jaar op twee locaties gehouden, sportpark Westvliet en sportpark 't Loo. De opzet van het schoolsportevenement was iets anders. Tim Opmeer (SenW): "Nieuw was dat de leerlingen in de ochtend én in de middag een sport deden waarbij alle poulewinnaars een fraaie beker wonnen. De overall winnaar maken we binnenkort bekend op één van de basisscholen." Wethouder Nadine Stemerdink reikte wel al de prijzen uit aan de leerlingen die bij atletiek op het podium stonden.

Dankzij lokale sponsoring was er voor iedere deelnemer een eigen Olympiade-shirt. Door de verschillende kleuren van de T-shirts waren de – in totaal 1.800 - leerlingen van groep 5 t/m 8 goed herkenbaar.

Alle schoolaanvoerders droegen een aanvoerdersband in regenboogkleuren. Hiermee werd aandacht gevraagd voor de campagne 'Sport is voor iedereen!'. De gemeente Leidschendam-Voorburg en SenW streven naar volledige acceptatie van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) bij de sportverenigingen in de gemeente.

SenW organiseerde de Olympiade voor de 5e keer, onder het motto: 'Meedoen is belangrijker dan winnen!'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant